artech Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Tak dla ścisłości, pierwowzorem dla wszystkich tych red, blu itp. był Ryobi Zauber, a nie odwrotnie... Bardzo pochlebne opinie zbiera ostatnio Penn Battle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Tak to co napisałeś to prawda. Troszeczkę wartość mija się z ceną 300zł,Ale maszynka Penn Battle jest przednia, Podoba mi się to iż ma masywne wnętrze tzn. ma łożyska po obu stronach rączki,same części typu wałki i przekładnia to nie chucherko z odżałowaną ilością materiału.Ponadto prowadnica żyłki oblewana azotkiem tytanu co nie rzutuję tak jak w Destiny na wytarcie i ubytek po obfitym sezonie Penn troszeczkę więcej waży od Redka ale jest też godny polecenia. Na fishing teście zgarnął jednak za duże laury.Ale akurat ich zdanie nie biorę pod uwagę bo jeżeli Dragonowi wystawiają większą ocenę jak Twin Powerowi Fa to znaczy że ktoś coś dostał w łapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Z całą pewnością Penn Battle o niebo lepiej zniesie spiningowanie ciężkimi kogutami czy też gumami od wspomnianych modeli shimano. Znam ludzi którzy te maszynki zacierali w jeden sezon. Odkąd kumpel kupił Penn Battle to wychwala go pod niebiosa!!! Widziałem jego maszynkę po tym sezonie i przyznam że byłem pod wrażeniem. Dodam tylko że kumpel nie zalicza się do weekendowych wędkarzy którzy pojawiają się na wodzie raz w tygodniu. Jeżeli ta maszynka w jego rękach tyle wytrzymała i nadal pracuje jak nowa to znaczy że ten kołowrotek jest jednak coś wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Jak na Chińską produkcje jest ciekawym rozwiązaniem do łowienia drapieżnika sandacz-szczupak,bynajmniej jeszcze na uwagę zasługują kołowrotki takie jak GoldArc oraz GrandArc.A jeszcze spytam jak z dostępnością Penna Battle na rynku Polskim ma ktoś jakieś doświadczenia z rozmiarami 2000 i 3000 i jaka cena w sprzedaży panuje w sklepach wędkarskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Penn Battle w najniższych rozmiarach to wydatek 450-500zł dlatego rezygnuje z niego bo nie mam tyle funduszy. Zauberka podobno da sie wyhaczyć z normalną dokręcaną rączką ale bardzo trudno (nie chodzi o ten nowy design karbonowy). A więc bede sie zastanawiał między Spro Red Arc a Ryobi Zauber. Powiedz mi jeszcze jak to jest z tymi licznymi dość opiniami że teraz Spro Redy mają gorsze materiały, coś z nimi jest nie tak i ogólnie że holendrzy zaczynają wałować. Że starsze modele były dużo lepsze, prawda to? W takim razie wybór padałby na Ryobi Zauber. A może Ryobi Arctica? Rączka z głowy ale czy jest tak samo świetny mechanizm do spina jak w Zauberze? I dziekuje za opinie, czuje że zbliżam sie do końca moich rozmyślań i w niedługim czasie dokonam wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 kupiłem red'a 10400 w sierpniu i do konca roku orałem nim w odrze za sandałkiem. Nic się z nim nie działo a nad wodą byłem min. 2-3 razy w tygodniu. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonnek Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 lub spro red arc na podzespołach RYOBI 315 zeta kupiłem jakiś czas temu z rok chyba polecam za niezawodność i wygląd!!! http://ecofish.pl/ryba/shop/-31-8-Ko%C5%82owrotek-SPRO-Red-Arc-Tuff-Body-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Tak to prawda jak sam już stwierdziłeś tą tezę to musiałeś liznąć tematu,zawsze jest tak gdy firma wypuszcza dany produkt czyli w tym przypadku mamy do czynienia z konkretnym modelem młynka,wytacza najlepsze materiały po to aby kupujący którzy kupili nowość okryli towar pozytywnymi odczuciami co zwiększy popyt na kołowrotek z czasem już nie ma nacisków na pewne istotne rzeczy,firma idzie w oszczędności ale w przypadku Red Arca jest to praktycznie nie dostrzegalne. Jeżeli mogę podpowiedzieć nie kombinuj na maszynach z jakimiś podzespołami kup orygnałkę na allegro z przesyłką wyjdzie Ci nie całe 300zł ale masz gwarancję i papiery w swojej stajni maszyn mam aktualnie 10200 oraz 10300 i zachwalam. Pamiętam jak kupiłem swojego pierwszego Red Arca ponieważ zachorowałem na niego po przeczytaniu w gazecie Wędkarskiej jego pozytywnej recenzji i nagłówku że został ogłoszony kołowrotkiem roku Po prostu miłość od pierwszego wejrzenia a było to sporo latek temu i do dzisiaj łowie na te modele.Nawet Brat który nie wierzył w Nic co nie miało wybite na stopce Japan skusił się od razu po moim kupnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Jest jeszcze Okuma Salina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Jest jeszcze Okuma Alumina Ale i tak w dalszym ciągu proponuje Ci Red Arca Widziałem też wspomniane na allegro Tica Libry ale to koszt ponad 300zł Ale Polecam bo również mam . Tica Libra na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Jest jeszcze Okuma Salina Po tym co pisałeś dawno dawno temu o epix pro zakupiłem fd30 , naprawde świetny kołowrotewk z serii tych niezniszczalnych, tyrałem go ile w lezie i mam o nim dobre zdanie , jeżeli masz Saline napisz czy to też ta sama jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Dziękuje Wam wszystkim za konkretne odpowiedzi. Decyduje sie na Spro Arc, nie ma co kombinować i wydziwiać. Teraz jeszcze ostateczne pytanie, czy będzie jakaś różnica jeśli kupie Red'a, Black'a czy Blue? Chdzi o prace, trwałość i niezawodność. Bo ten Red mi sie z wyglądu okropnie nie podoba... I jeszcze jedna prośba, jakie rozmiary Black'a i Blue odpowiadają Redowskiemu 10400? Jeszcze raz dziękuje, świetne, rzeczowe, profesjonalne odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 jeżeli masz Saline napisz czy to też ta sama jakość. Niestety nie. Mam Slammera 360, ale nie wiem czy nie zamienię go na Slinę właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Chdzi o prace, trwałość i niezawodność. Bo ten Red mi sie z wyglądu okropnie nie podoba... I jeszcze jedna prośba, jakie rozmiary Black'a i Blue odpowiadają Redowskiemu 10400? Co do wyglądu to na zdjęciach Red też wydawał mi się jakiś taki ''zniewiesciały'' jednak w realu prezentuje się zdecydowanie lepiej i z pewnocią będzie najlepszym wyborem.Co do rozmiarów to wszystkie 10400 z danego modelu to jest to samo, ja zamiast Reda kupiłbym Blue, Black ma chyba najmniej łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Wysiada właśnie mi shimano Exage 2500 . Szukam młynka podobnej wielkości przymiarka jest na Ryobi Arctica ale czytałem że cos tam szumi Czy ktoś łowi tym czymś lub czymś innym dobrym do średniego spina do 350 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 SPRO :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wargus13 Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Witam. Potrzebuję kołowrotka spinningowego w granicach 300zł. Do wędki : 2,7m ; up to 25g. Łowisko : głównie Wisła, Narew. Łowienie głównie z opadu, głównie szczupak. Zastanawiałem się nad : Red Arc Tuff-Body W/S 10300 http://allegro.pl/kol-spro-red-arc-tuff-body-w-s-10300-promocja-i4078489019.html TEAM CORMORAN X-POWER-S 3500 http://allegro.pl/kolowrotek-team-cormoran-x-power-s-3500-taniej-i4091433252.html RYOBI APPLAUSE 4000 http://allegro.pl/ryobi-applause-4000-niezawodny-gratis-wysylka-i4016776129.html?source=mlt Spro Passion 730 http://allegro.pl/kolowrotek-spro-passion-730-i4039895305.html Aktualnie posiadam kołowrotek : MISTRALL OLIMPIC RSX 2000 Jednak planuję zakup plecionki (SPIDERWIRE ULTRACAST ULTIMATE 0.14) oraz żyłki(0.25), a niechciałbym ich stracić przez plątanie się na złym kołowrotku. Jakieś sugestie? Rady? I jaki rozmiar kołowrotka będzie odpowiedni? Pozdr! wargus13,bardzo Cię proszę na drugi raz zanim założysz nowy temat sprawdź czy taki temat już istnieje poprzez "szukaj" , a jak już wklejasz linki do ofert to je opisuj , zgodnie z regulaminem forum. Unises Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 W tej cenie bierz: Penn Sargus 3000/4000 lub Ryobi Zauber 3000/4000 młynek na lata. Odpuść sobie jakieś wynalazko od Cormorana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 jak masz 300 zł i chcesz nówke to zasadniczo masz 2 drogi : - slammer - kosztem nawoju i kultury pracy masz wola do roboty, maszyne nie do zajechania bezproblemową eksploatację (byle plećki nie nawijać po sam rant bo lubi brodzić wtedy) - zauber i jego klony (red/black...) mniej mocy i niezawodności ale za to większa kultura pracy, lepsze układanie linki, więcej miodności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Używa ktoś kołowrotka spro zalt arc xs 730? Jak z jego pracą i nawojem linki? Ma to być kręcioł głównie do średniego spinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiuch Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 Za 300 złotym mam dwie sprawdzone przez siebie propozycje. 1: Wspomniany Zauber - dobry i polecany młynek. Nie narzekam 2: Tańszy i trochę mniej znany robinson quartz pro spin 3010 - moim zdaniem rewelacja do dwóch stów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LapsJarek Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Ja ponad rok temu zakupiłem Robinsona Quartz Pro Spin 3010 no cóż za wiele nie mogę powiedzieć jaki to dobry młynek ale ostatni rok trochę z nim pochodziłem nad wodę i miło mnie zaskakuje bo plecionka ładnie się układa, dobry hamulec. Napisałeś, że chcesz przeznaczyć 300zł ja go kupiłem za 200zł w stacjonarnym sklepie. Zostaje Ci stówa na dobrą plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATIG Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Jaxon, z tego co widzę ma nowego "flagowca" : http://katalog.zoom.pl/jaxon2016/index.html#42/z Jest to model Serinus GTX - cenowo wygląda to następująco od 220-240 zł. Tylko ze nie ma jeszcze o nim opinii rzecz jasna, trzeba by w ciemno brać i samemu się przekonać czy warto. Ale jeżeli będzie tak samo dobry jak vx/zx machine, to w tej cenie będzie niezłym młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi