Gość Anonymous Napisano 20 Czerwca 2005 Share Napisano 20 Czerwca 2005 kto lowi w Świnoujsciu ?? chcialbym wiedziec gdzie co i jak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Witam. W okolicach Świnoujścia jest masa przeróżnych łowisk, mozna łowić praktycznie każda metodą i kazdy gatunek ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 W okolicach Świnoujścia jest masa przeróżnych łowisk, mozna łowić praktycznie każda metodą i kazdy gatunek ryb Czyli np. co? gdzie? i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Dobrze, mam chwile czasu więc wszsytko Wam objaśnie. W tym jakże pieknym miescie jakim s-cie jest jest kilka niezlych miejscowek. 1 i chyba najbardziej charakterystyczne to chyba falochron zachodni z tzw. wiatrakiem umiejscowionym na jego koncu. Łowi się tam glownie z gruntu - okonie, plocie, leszcze, wegorze. Zdarza sie ze podejdzie belona z morza ktora mozna ladnie na spinig polowic wtedy. Okonie lowi sie tez tutaj na taki uproszczony spinning na koncu zestawu ciazarek 30-40 gram, powyzej ciezarka umocowany przypon z haczykiem i powyzej kolejny. Na haczyku paprochy przeroznych kolorow czesto z dodatkiem 3-4 bialych robaczkow. Jesienia w porcie jest spor sandacza, niestety jest bardzo mocno klusowany przez szarpakowcow. Fanom splawika polecam liczne miejscowki w centrum miasta w porcie oraz przy przeprawie promowej "Karsibór". Kanał Piastowski jest rozniwez bardzo rybmym lowiskiem jednak z powodu bardzo licznych zacepow raczej tylko splawikowym - odbywaja sie tam liczne zawody. Plagą jest ogromna liczba jazgarzy ktore bardzo czesto uniemozliwiaja zlowienie innej ryby z gruntu czy na splawik. Niwjwdnokrotnie lowi sie je dziesiatkami albo nawet i wiecej. Na rozlewiskach i kanalach Starej Świny łowi się piekne szczupaki ale to glownie z łodzi. Jeśli ktos ma jakies konkretne pytania to pytac postaram sie odpowiedziec. Ja natomiast mam pytanie odnosnie wod urzedu morskiego w szczecinie czyli od mostu dlugiego w strone ujscia, czy tam tez mozna polapac sandacza, okonia w rownych ilosciach jak przy pkp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 luk1234, Jak dla mnie to jesteś kopalnią wiedzy o świnoujskich wodach Ja natomiast mam pytanie odnosnie wod urzedu morskiego w szczecinie czyli od mostu dlugiego w strone ujscia, czy tam tez mozna polapac sandacza, okonia w rownych ilosciach jak przy pkp? Z tego co słyszałem od kilku ludzi to tak. A wracając do tematu to czyje wody tam są Mam pozwolenie SUM i PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Ja natomiast mam pytanie odnosnie wod urzedu morskiego w szczecinie czyli od mostu dlugiego w strone ujscia, Kolego "podpowiadam"ci , że nie od mostu długiego, tylko od trasy zamkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 czy tam tez mozna polapac sandacza A i odnośnie sandacza, już gdzieś to pisałem, proponuję potresowac go na kanale parnickim nieopodal straży pożarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 W Świnoujściu obowiązują karty sumowskie, nie ma zadnych wod pzw ( chyba za wyjatkiem kanalu piastowskiego ale i sumowskie sa tam respektowane ) - kolo pzw w sciu liczy 13 osob xD. Supersobi - ja posiadam tylko zezwolenie sumowskie, karte w pzw wyrobie sobie moze na wiosne jak bede mial wolne te ponad 100 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 W sumie to jest ciekawe że pozwolenie SUM jest o połowe tańsze i na więcej wód niż PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 W sumie to jest ciekawe że pozwolenie SUM jest o połowe tańsze i na więcej wód niż PZW. Może dlatego że władze SUM-u nie są łase na pieniądze tak jak pasibrzuchy z PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Jutro jade z rana u siebie pomęczyć okonka moze jakiegoś sandaczyka jak wroce napisze relacje z połowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombek_007 Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 fajnie i wygodnie można sobie połowić na starej przystani okrętów podwodnych U-Boot ale rzeczywiście w Świnoujściu jazgarz jest plagą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Może i można, ale to głównie dla fanów spławika, dla grunciarzy czy spiningistow przeszkodą moga być bardzo liczne zaczepy w tym miejscu...brzeg umocniony kamieniami w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Czy rosowka bd dobra przyneta z "wiatraka" i plazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Z plaży nikt w Świnoujściu nie łowi. Natomist z tzw. "wiatraka" ( poprawna nazwa - Stawa Młyny ;P ) jak najbardziej. Na wszystkie gatunki ryb wystepujace w okolicy. Jedna z najczestszych przynet zaraz obok dendrobeny i bialych robaczkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Odświeżam temat. Jeśli ktoś by się wybierał w okolice - naprawde nie warto, od dłuższego czasu jest wielka lipa z wszelką rybą, nawet babki i jazgarze biorą tylko po zmroku. Byłem kilka razy na falochronie popołudniu tak do 24 i totalna beznadzieja, inne miejscówki też na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 luk1234, widziałeś może kogoś pchającego na falochron zielonego Simsona? Rozmawiałem z wędkarzami i widziałem ich podczas łowienia przez jakiś czas. Nie biorą - mówią. Ale nie sa rozmowi mimo polarku i T-Shirtu haczyk.pl, gdyż pewnie nie widzą tego i myślą, że jestem nudnym turystą, Dopiero gdy wspomnę coś o wynikikach z mola w Międzyzdrojach rozmowa się rozkręca. Ale to zależy od charakteru mięsiarza. Tak mięsiarza - znajdź mi ktoś kogoś co rybę wypuści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Ja zazwyczaj wypuszczam Nie zmienia to faktu, że wiekszość pochłania ryby złowione hurtowo, znam jednak bardzo wielu miejsowych wędkarzy,którzy robią to umiarkowanie, co nie jest niczym złym. Dzisiaj wybieram się pod wieczór posiedzieć trochę, może w końcu coś się złowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 luk1234 mogę z Tobą? O której godzinie i gdzie jak tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Będę na początku falochronu mniej więcej od 18-19, nie wiem tylko czy wysiedze bo wiatr piździ mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Będę czekał. Miałbyś może podpórkę dla mnie? Ja mam pickerka którym łowię na czuja z mola i nic takiego co do portu potrzebne jest nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam0108 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Witam Mam pytanie odnośnie zakazu wędkowania w porcie Świnoujście od dnia 01.12 do 28.02 , czy został on ponownie wprowadzony ? Na zezwoleniu kupowanym w tym roku w urzędzie w Ś-ciu nie skreślili mi właśnie tego miejsca ( w poprzednich 3 latach za zezwoleniu ale kupowanym w Wolinie zawsze skreślali mi port Świnoujście ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Tak zakaz jest z tego co mi wiadomo, ale dotyczy on tylko portu i kanałów portowych. Jak masz zdrowie to możesz śmigać w grudniu na falochron, chociaż ja przez te 3 miesiące po prostu odpuszczam łowienie w Świnoujściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam0108 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 To pewnie w tym okresie zachodni falochron będzie gęsto obstawiony . W sumie to dopiero 1 rok tu wędkuje ( poprzednie lata w Wolinie gdzie przyzwyczaiłem się już do 3 miesięcy przerwy ) . Wszystko będzie zależało od pogody , bo nie uśmiecha mi się iść po to żeby szczekać zębami z zimna nad wodą i fale robić . Ale póki co to jeszcze ponad miesiąc można pomachać kijkiem w porcie przy Bielikach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Falochron nie będzie obstawiony,bo nikt nie łowi raczej w tym okresie tam Ogólnie w tym czasie jest lipa, co widać chociażby po sklepach wedkarskich - przewiną się 3 osoby na dzień. Podobno niektórzy w tym czasie jeżdzą gdzieś na miętusa, ale nie do końca wiem gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi