ppaula3 Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 witam,gdzie można połowic okonia?bo przy karsiborzu nic nie bierze przynajmniej mi. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 witam,gdzie można połowic okonia?bo przy karsiborzu nic nie bierze przynajmniej mi. ;/ witam, ja również chce się wybrać na okonia w okolice przeprawy na karsiborzu lub na uboty ale jestem z okolic koszalina wiec super by było jak by ktoś dał znać czy warto jechać 150klocków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 witam byłem na ubotach i okon brał jak głupi ale taki do 18 cm na pirsie złapałem jednego 34cm reszta tez taka pod wymiar podchodzaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 dzięki timonwp za info. szału nie ma ale pobawić się można więc w niedziele uderzam pomachać i dam znać jak było.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 witam wczoraj to jest 27 bylem w swinoujsciu w miescie brał piekny okon na kraba na kopanca zadziej i nie takie ładne udało mi sie troche odkupic kraba to połapałem ( dokładne miejsce jak płynie prom z warszowa to w lewo jakies 600m) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Kolego timonwp możesz pokażać na mapie w którym miejscu jest tam dostęp do wody? Przy przeprawie promowej to wiem: http://goo.gl/maps/QxAFy ale 600m w lewo to chyba jest port? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 dzisiaj byłem własnie wrociłem brał cały dzien 20cm najmniejsze najwiekszy złapany 35cm był wiekszy zyciowka moja napewno napewno ponad 40cm niestety przy podnoszeniu przypon poszedł a był juz tak wymeczony nie skakał i niestety jest wolny dokładne miejsce to -----kolo placu rybaka stoi prom jakis mały wycieczkowy i przy nim pozdrawiam i piszcie gdzie łapiecie i jakie wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 kurde mi sie wyjazd w niedziele nie udał aż żal kolego po tym co piszesz ryba jest wiec w sobotę plany kolejne na Świnoujście pytanko jeszcze jak przynęta na haczyk kolego timonwp z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 ogolnie brał na wszystko na czerwonego ,czerwaonego z białym na paprochy najlepszy był biały i perłowy na to łapali miejscowi i ci co nie mieli krabika ja tylko na krabika łapałem oczywiscie na boczny trok , jade w czwartek napisze co sie działo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 a krabika to gdzie kupujesz jeśli można wiedzieć też bym z chęcią sie zaopatrzył w tę przynetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 To i ja dorzucę swoje trzy grosze do tematu, w niedziele zmęczony tłokiem w mieście i brakiem raczków (garneli, "krabików" ) pojechałem na pirs koło basenu u-bootów, okoń nie brał więc machałem za snadaczem i wymachałem jednego 55 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 a łapie sam kolego w kołobrzegu do lodowki i rano smigam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 kolego timonwp powiedz jak tego nałapać np. w mielnie to z chęcią się jutro wybiore nad morze jestem całkiem zielony w tym temacie więc bedę wdzieczny za cenne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 ja mam siatke na rurce aluminiowej taka prostokatna z siatka taka metrowa oczka mniejsce niz w podrywce lekko szoruje po dnie i zbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Dokładnie jak kolega pisze, wchodzisz do wody do kolan albo trochę głębiej i szorując stopami ciągniesz za sobą np. podbierak, oczywiście lepszy jest trójkątny niż okrągły bo możesz go bliżej dna trzymać. Spłoszone garnele wpadają do podbieraka. Na kilku metrach można złapać nawet kilkanaście sztuk. Fajnie jest jak na dnie jest trochę roślinności, wtedy jest ich więcej niż na czystym piasku. timonwp a jak dzisiaj efekty okoniowe? Miałeś napisać co się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 ok panowie dzięki za informację jutro uderzam na fale i dam znać jak mi poszło z tymi krabikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 sorki zapomniałem nie było tak dobrze jak ostatnio mniejszych jak 20cm nie było ale nie trafiał sie tak czesto jak ostatnio wiekszy i wiatr zaczoł dokładac ostro ps. kolego morghul jak za soba ciagasz podbierak ?? i ja mam prostokatny taki 50cm na 25wys o okragłym nie było wspominane ?? i ja suwam go przed soba i efekty sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Nie pisałem że była mowa o okrągłym, profilaktycznie dodałem . A ja szoruję stopami idąc w przód a z sobą prowadzę podbierak ustawiony pionowo zaraz za piętami. Wszystko co się poderwie od dna wpada do podbieraka, czasem się trafi fląderka wielkości zegarka nawet . No to mnie nie pocieszyłeś bo chciałem się wybrać w niedzielę albo poniedziałek. A wiesz może czy coś się dzieje na ubotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 na ubotach narazie nic sie nie dzieje jutro jedzie kolega ja jade w niedziele jutro napisze co było ps. a moze ktos wie co w dziwnowie z łodki pod filarami ?? blizej i tez mozna ładne połapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flexx Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 pojechałem na pirs koło basenu u-bootów, okoń nie brał więc machałem za snadaczem i wymachałem jednego 55 cm Moje szczere gratulacje za tego sandacza Ja też tam czasami próbuję złowić coś konkretnego na spina ale niestety bez takich efektów. Sprawdź priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 timonwp daj znać czy masz jakieś wieści od kolego bo ja jednak jutro chcę się wybrać do Świnoujścia i nie mogę się zdecydować gdzie jechać . BTW jest teraz możliwość połowienia koło wiatraka? Czy jest w ogóle tam wejście dozwolone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 brał okon normalnie nic sie nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 witam zaczne od połowu krabikow i tu nie było problemów jak na pierwszy raz to nieźle mi poszło. W niedziele natomiast rybka nie za bardzo brała przynajmniej nie w tych miejscach co odwiedziłem a zaczołem na przeprawie w warszów po prawo od przeprawy i lipa totalna stało jeszcze kilka wędkarzy i nic potem przejechaliśmy na przeprawę do Karsiborza także z prawej strony i również lipa aż w kocu wylądowalimy na ubotach i tu brał okonek i ploteczka wszystko do18cm wiec szalu nie było ale zabawa owszem bo brał jak szalony .Pytanie do kolegi timonwp czy te okazy okonia to lapaleś po drugiej stronie kanału ? za tydzień uderzam ponownie więc z góry dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 czy chodzi może o Wybrzeże Władysława IV ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 wiec tak kolego krzysiek8338 byłem w niedziele rowniez tylko ze w miescie czyli po drugiej stronie i nałapałem sporo i ładnego 35cm miałem z 6 szt reszta ponad 25 mniejsze oddawałem miejscowym ja akurat łapałem na drewniaku ale tylko dlatego ze znam miejscowych bo ciezko tam wbic bo juz miejsce zajete nawet jak ktos bedzie o 4tej . naprzeciwko wedkarskiego tez łapali ale takie wieksze sporadycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi