artech Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Ot widzi mi się Tomika , który jako właściciel tego forum ma pełne, zbójeckie prawo do kasowania takich 'pamiątek' Regulamin umieszczania fotografii na forum powstał z woli większości jego użytkowników. często zdjęcie zrobione na tle bloku, podwórka, meblościanki, łazienki i innych jakże odpychających 'miejscówek' jest jedynym dowodem na to, że ryba została złowiona. Ale nie wszyscy muszą takie zdjęcia oglądać. To co ktoś ma w osobistej galerii to jego prywatna sprawa. Po co jednak umieszczać zdjęcia zakrwawionych lub wyblakłych zabitych ryb na industrialnym tle ??? Walory estetyczne takiego zdjęcia są żadne a wręcz przeciwnie. W takim wypadku lepiej napisać że złowiło się rybę a zdjęcie zachować dla siebie.Mieszacie panowie dwa nie mające wiele wspólnego ze sobą zagadnienia. Estetyczna fotografia nie równa się metodzie C&R. Można zrobić ładne zdjęcie nad wodą nawet martwej ryby, którą zamierzamy przeznaczyć do konsumpcji. Lubię łowić i jeść ryby i wkurzam się, gdy dyletanci wieszają po mnie psy za to , że zabrałem wymiarowego, złapanego poza okresem ochronnym szczupaka czy sandacza. Też mnie to wkurza. Do wszystkiego należy podchodzić z głową i umiarem. Żadne skrajności nie są dobre. Szczególnie drażni mnie uważanie swojego postępowania za jedynie słuszne i obrażanie innych za to że postępują inaczej, jednak zgodnie z regulaminem i zdrowym rozsądkiem.Powtarzam jeszcze raz ładna, estetyczna fotka to zupełnie co innego niż C&R
Supersobi Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 wszystkie bez wyjątku miesięczniki wędkarskie, jakie tam są pokazane ryby w rekordach i w jakich okolicznościach, firanki, muszli klozetowej czy zlewozmywaka. Jarku, nie pisz nonsensu. W Wędkarskim Świecie nie umiescisz takich fotek . Czasy "dumnych" wypchanych siat i agrafek się kończą. Reszta twoich argumentów mnie również nie przekonuję... Preferuję fotki na tle przyrody, z żywą, nie zakrwawioną, ładnie wyeksponowaną rybką. Jest klimat, przygoda i trofeum - świetna pamiątka. I do takiej prezentacji zawsze zachęcam wszystkich. Zabrać rybkę to też nie grzech, byle z umiarem - tu jest różnica
killah Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Zakrwawionych powiadacie, hmm, czyżby żadnemu z Panów nigdy nie zdarzyło się, by np. szczupak połknął przynętę tak głęboko, iż uszkodził sobie skrzela ? Tak to było pytanie retoryczne....
Jarosław Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Jarku, nie pisz nonsensu. W Wędkarskim Świecie nie umiescisz takich fotek A ile masz roczników Po co jednak umieszczać zdjęcia zakrwawionych lub wyblakłych zabitych ryb na industrialnym tle ??? Ja nigdy ani nigdzie nie namawiam do takich zdjęć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.