Skocz do zawartości
Dragon

Co to za wobler?

david2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem ten oto wobler .Ma on 9,5 cm i jest z grzechotka .Moje pytanie to na jaka rybe jest przeznaczony ?? Kliknij na foto lepiej widac !!

post-851-14544971365765_thumb.jpg

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość wobler129
Napisano

david2 to wobek z allegro ;) Raczej szczupakowo-sandaczowy :smile:

Napisano

Miałem kiedyś takie woblerki kupiłem na bazarze po 4zł za sztukę powiem szczerze mają bardzo brzydką pracę w wodzie ten o którego pytasz stosowałem na bolenia/szczupaka bez rezultatu zresztą. Dokonałem zakupu ze względu na ich cenę i to był pierwszy i ostatni raz kiedu kupiłem takie tanie. Nie jestem zapalonym spiningowcem ale wiem że jak chcesz złapać coś konkretnego to przynęta też musi być konkretna :roll: (czyt. wobler)

Napisano

Kupilem cos podobnego, tylko wersja lamana. Tak jak Lary kupilem go z ciekawosci i nie zaluje tych 5-ciu zl, bo teraz wiem ze juz takiego czegos nie kupie. Na dzien dobry wymienilem kotwice, bo tamte to w palcach prostowalem. A trzeci szczupak przebil go i nalala sie do srodka woda :mrgreen: . Teraz grzechocze i chlupocze, ale nie chodzi. Made in chinski bazar!!!

Napisano

Ja tez zakupilem go poniewaz chcialem zobaczyc co warta wobler za 5 zł .Za takie pieniadze to nie ma za durzo wymagac od niego

• 1 month later...
Napisano

Witam

Zakupilem na allegro taki wobler Rapali :

79a22285c90007a1.jpg

Podobno dobry na szczupaki i okonie

Co o nim sadzicie , uzywal ktos takiego ?

Napisano

dzieki

przetestuje w czechowicach, fajne szczupaki tam chodza

pozdrawiam

Napisano

keri, niestety nie często kupuję rapalki więc z ich asortymentem nie jestem na bierząco. A na allegro ostatnio sporo podróbek było.

• 11 months later...
Napisano

Kupiłem sobie zestawik przynęt na bolenia, dwie z nich znam ten w drugim rzędzie na samej górze to łomrzyński bezsterowiec, a u dołu Siudak, czy zna ktoś pozostałe przynęty, czy ktoś je używał lub słyszał jaką mają skuteczność, interesowało by mnie małe info o tych przynętach

57faed6a74e28d19m.jpg

Napisano

Ten wobek w lewej kolumnie na samej górze to na 100% boleniówka Wojtka Biszczuka (Wo-Bi), i zdaje mi się ze w prawej kolumnie na samym dole to tez jest boleniówka Wojtka Biszczuka (Wo-Bi), choć mogę sie mylić. Ołowianki nie kojarzę - może to być jakiś hand-made, albo jakaś regionalna przynęta bo u siebie w sklepach jej nie widziałem.

Co do skuteczności to się nie wypowiem bo nigdy tych przynęt nie używałem.

Napisano

Szykuje się na wyprawę na Jezioro Rydwan koło Łowicza i nurtuje mnie pytanie czy nadadzą się te woblery przedstawione na zdjęciu. To są moje pierwsze woblery i nie wiem czy są dobre. Proszę o w miarę szybką odpowiedź. Po kliknięciu zdjęcia są normalne. Z góry dziękuje .

post-4866-1454497178687_thumb.jpg

Napisano
Szykuje się na wyprawę na Jezioro Rydwan koło Łowicza i nurtuje mnie pytanie czy nadadzą się te woblery przedstawione na zdjęciu. To są moje pierwsze woblery i nie wiem czy są dobre. Proszę o w miarę szybką odpowiedź. Po kliknięciu zdjęcia są normalne. Z góry dziękuje .

oj kolego strasznie się zawiedziesz nie kupuj woblerów tej firmy są kompletnie do kitu kupiłem raz i po pierwszym rzucie wyzuciłem, kompletnie nie wyważone, wogóle nie pracują, kompletna kicha, polecam woblery salmo poczytaj o nich na forum jest spory temat.....

Napisano

To całe szczescie ze ich nie kupowałem :lol: ostatnio widziałem w sklepie i chciałem ze 2 wziąsc ale skoro sie nie nadaja to bede je omijał :wink:

Napisano

Kupiłem sobie ostatnimi czasy 2 woblerki firmy Winner celem dalszej nauki spina :) . Czy ktoś miał z nimi do czynienia, i jakie wrażenia?

winnerwoblersyl8.th.jpg

Większy ma 6,5 cm 11,5g mniejszy 6cm 8,7g. Oba mają w środku grzechotkę. Nie miałem możliwości wypróbowania bo kołowrotek spinningowy w serwisie. :(

Serdeczne dzięki z góry.

Napisano

Te woblerry to najwieksza tandeta jaka wyprodukowali chonole,firmowane sa jeszcze jako mikado,konger i spro.Wystarczy popatrzec na ten ster co wyglada jako kolek,zadko kiedy te wobki pracuja.

Napisano

z tego wynika nie kupujcie tanich woblerów lepiej dołożyć te 4 zł i kupić pewnego firmowego wobka..........

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.