david2 Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Znalazłem ten oto wobler .Ma on 9,5 cm i jest z grzechotka .Moje pytanie to na jaka rybe jest przeznaczony ?? Kliknij na foto lepiej widac !!
Gość wobler129 Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 david2 to wobek z allegro Raczej szczupakowo-sandaczowy
Lary Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Miałem kiedyś takie woblerki kupiłem na bazarze po 4zł za sztukę powiem szczerze mają bardzo brzydką pracę w wodzie ten o którego pytasz stosowałem na bolenia/szczupaka bez rezultatu zresztą. Dokonałem zakupu ze względu na ich cenę i to był pierwszy i ostatni raz kiedu kupiłem takie tanie. Nie jestem zapalonym spiningowcem ale wiem że jak chcesz złapać coś konkretnego to przynęta też musi być konkretna (czyt. wobler)
dzienciol Napisano 18 Czerwca 2007 Napisano 18 Czerwca 2007 Kupilem cos podobnego, tylko wersja lamana. Tak jak Lary kupilem go z ciekawosci i nie zaluje tych 5-ciu zl, bo teraz wiem ze juz takiego czegos nie kupie. Na dzien dobry wymienilem kotwice, bo tamte to w palcach prostowalem. A trzeci szczupak przebil go i nalala sie do srodka woda . Teraz grzechocze i chlupocze, ale nie chodzi. Made in chinski bazar!!!
Pawcio Napisano 20 Czerwca 2007 Napisano 20 Czerwca 2007 Myślę że to wobek na większe okazy szczupłych chociaż może i na coś innego
gacenty1991 Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 dostałem od kumpla coś podobnego. złapałem pare szczupaków na to a że na szzcupaka używam żyłki 0.20mm to gdzieś zerwasłem
david2 Napisano 22 Czerwca 2007 Autor Napisano 22 Czerwca 2007 Ja tez zakupilem go poniewaz chcialem zobaczyc co warta wobler za 5 zł .Za takie pieniadze to nie ma za durzo wymagac od niego
Gość primo Napisano 14 Sierpnia 2007 Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam Zakupilem na allegro taki wobler Rapali : Podobno dobry na szczupaki i okonie Co o nim sadzicie , uzywal ktos takiego ?
Gość primo Napisano 14 Sierpnia 2007 Napisano 14 Sierpnia 2007 To ta aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=223067132
keri Napisano 14 Sierpnia 2007 Napisano 14 Sierpnia 2007 Coś mi to nie wygląda na Rapalkę Spokojnie, to Rapala http://www.rapala.com/products/luresdetail.cfm?modelName=shad_rap_rs&freshorsalt=FreshCo o nim sadzicie , uzywal ktos takiego ? Mam pare takich Rapalek w innych kolorach. Czepiają sie go szczupaki, okonia nigdy nie mialem na wobka tego typu
Gość primo Napisano 14 Sierpnia 2007 Napisano 14 Sierpnia 2007 dzieki przetestuje w czechowicach, fajne szczupaki tam chodza pozdrawiam
artech Napisano 14 Sierpnia 2007 Napisano 14 Sierpnia 2007 keri, niestety nie często kupuję rapalki więc z ich asortymentem nie jestem na bierząco. A na allegro ostatnio sporo podróbek było.
DAWID Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 Kupiłem sobie zestawik przynęt na bolenia, dwie z nich znam ten w drugim rzędzie na samej górze to łomrzyński bezsterowiec, a u dołu Siudak, czy zna ktoś pozostałe przynęty, czy ktoś je używał lub słyszał jaką mają skuteczność, interesowało by mnie małe info o tych przynętach
Supersobi Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 Ten pierwszy w pierwszym rzędzie i ostatni w drugim rzędzie to boleniówki Wojtka Biszczuka tzw Wo-Bi.
dawm84 Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 Ten wobek w lewej kolumnie na samej górze to na 100% boleniówka Wojtka Biszczuka (Wo-Bi), i zdaje mi się ze w prawej kolumnie na samym dole to tez jest boleniówka Wojtka Biszczuka (Wo-Bi), choć mogę sie mylić. Ołowianki nie kojarzę - może to być jakiś hand-made, albo jakaś regionalna przynęta bo u siebie w sklepach jej nie widziałem. Co do skuteczności to się nie wypowiem bo nigdy tych przynęt nie używałem.
dawidinho Napisano 19 Lipca 2008 Napisano 19 Lipca 2008 Szykuje się na wyprawę na Jezioro Rydwan koło Łowicza i nurtuje mnie pytanie czy nadadzą się te woblery przedstawione na zdjęciu. To są moje pierwsze woblery i nie wiem czy są dobre. Proszę o w miarę szybką odpowiedź. Po kliknięciu zdjęcia są normalne. Z góry dziękuje .
DAWID Napisano 20 Lipca 2008 Napisano 20 Lipca 2008 Szykuje się na wyprawę na Jezioro Rydwan koło Łowicza i nurtuje mnie pytanie czy nadadzą się te woblery przedstawione na zdjęciu. To są moje pierwsze woblery i nie wiem czy są dobre. Proszę o w miarę szybką odpowiedź. Po kliknięciu zdjęcia są normalne. Z góry dziękuje . oj kolego strasznie się zawiedziesz nie kupuj woblerów tej firmy są kompletnie do kitu kupiłem raz i po pierwszym rzucie wyzuciłem, kompletnie nie wyważone, wogóle nie pracują, kompletna kicha, polecam woblery salmo poczytaj o nich na forum jest spory temat.....
rav91 Napisano 20 Lipca 2008 Napisano 20 Lipca 2008 To całe szczescie ze ich nie kupowałem ostatnio widziałem w sklepie i chciałem ze 2 wziąsc ale skoro sie nie nadaja to bede je omijał
Endrju Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 Kupiłem sobie ostatnimi czasy 2 woblerki firmy Winner celem dalszej nauki spina . Czy ktoś miał z nimi do czynienia, i jakie wrażenia? Większy ma 6,5 cm 11,5g mniejszy 6cm 8,7g. Oba mają w środku grzechotkę. Nie miałem możliwości wypróbowania bo kołowrotek spinningowy w serwisie. Serdeczne dzięki z góry.
artech Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 2 woblerki firmy Winner nie ważne jaka firma wszystko to chińska tandeta z najniższej półki, dostałem kiedyś takie same sygnowane inną marką http://www.octopus.com.pl/produkt_szczegoly.php?produkt_id=4 nic jeszcze na nie nie złowiłem
marewel Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Te woblerry to najwieksza tandeta jaka wyprodukowali chonole,firmowane sa jeszcze jako mikado,konger i spro.Wystarczy popatrzec na ten ster co wyglada jako kolek,zadko kiedy te wobki pracuja.
DAWID Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 z tego wynika nie kupujcie tanich woblerów lepiej dołożyć te 4 zł i kupić pewnego firmowego wobka..........
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.