Skocz do zawartości
Dragon

jezioro nidzkie

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Napisano

wybieram sie w piatek nad jezioro nidzkie w okolice zamordeji krzyzy karwicy, mam zamiar lowic na spining i na splawik, interesuja mnie wszelkie rady dotyczace lowienie na tym akwenie.

• 2 years later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie zakładałem nowego tematu ael pozwoliłem sobie odświeżyc ten.Za około 2 tygodnie wybieram sie nad tamto jezioro czy mógł by mi ktoś troszkę opisac to łowisko

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam za wiele nie dowiedziałem sie z internetu na temat tego jeziora. A więc tak ja uważam to jezioro za totalne bezrybie jak i inni wędkarze co byli wraz ze mną. Jezioro jest regularnie odławiane sieciami a pozatym jak słyszałem od miejscowych jest dużo kłusowników którzy głównie działają jak ryby mają tarło. Jezioro jest bardzo trudno dostępne z brzegu (nieliczne pomosty). Nęciłem tam przez niemal 2 tygodnie w 3 miejscach głównei pęczak+kuku+ zanenta leszczowa. Jak pisałem w innym poście łowiłem płoteczki krąpki i malutkie lesczyki (największy chyba ze 30cm miał) Jedynie ukleje brały a było ich duzo. Łowiłem na spławik i DS z podovbnymi efektami z tym ze DS nie dawała wszędzie rady zarośnięte dno. Próbowałem też troche spiningu oczywiście bez efektu. Ogólnie jezioro piękne ale bez ryb. Stęskniłem się za łowiskami w świętokrzyskim. Juro już wybieram sie na mostki bo podobno coś tam ruszyło wreszcie :lol:

• 1 year later...
Napisano

Witam!! Ja byłem w tym roku nad Jeziorem Nidzkim w Leśniczówce Zamordeje i jeżeli sie dobrze zanęci można rybę złapać. Łowiłem na spławik i weszło parę ładnych sztuk( leszcz, węgorz) uklei, krasnopiórek i płotek od groma nałapałem

• 10 months later...
Napisano

Może ktoś coś dopisze o Nidzkim, w szczególności intersują mnie zamordeje. Jadę za 3 tygodnie na żagle i będę na Nidzkim kilka dni. Proszę o info co i jak :wink:

• 1 month later...
Napisano

hm.. najlepiej na nidzkie jechac w maju lub wrzesien/pazdziernik - poporstu jak nie ma turystow. prawda jest ze masowo jest te jezioro odlawiane, ale jak ktos znajdzie fajna zatoczke to moze cos zlapac, ale trzeba duzo necic

• 11 months later...
Napisano

Odświeżam temat.

Czy łapał ktoś tam? Co można tam złapać? Będę łowił w Krzyżach w ośrodku najprawdopodobniej ruszam w środę do soboty.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.