brt3 Napisano 4 Czerwca 2011 Napisano 4 Czerwca 2011 On nie wyginął tylko w ubiegłym roku nie brał.Taka sytuacja zdażyła mi się już 2 razy a pływam z 15 lat.Jest sezon że pyski mają pozaklejane:) Od 1 czerwca złowiłem już z kolegą 15 szt. Dziś 2szt. 55 i 53 cm. Cytuj
Arek0402 Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 On nie wyginął tylko w ubiegłym roku nie brał To dziwne bo ja znalazłem zupełnie inne informacje http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,ploc-wyeliminowala-sandacza,18309 Od 1 czerwca złowiłem już z kolegą 15 szt. I to jest najważniejsze W takim razie ja następnym razem zmontuję nad zalewem zestaw na martwą rybkę. Dzięki za informacje Cytuj
Boger88 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 On nie wyginął tylko w ubiegłym roku nie brał.Taka sytuacja zdażyła mi się już 2 razy a pływam z 15 lat.Jest sezon że pyski mają pozaklejane:)Od 1 czerwca złowiłem już z kolegą 15 szt. Dziś 2szt. 55 i 53 cm. A z brzegu jest szansa na sandacza ,czy tylko z łódki? Cytuj
brt3 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 No ja łowię tylko z łódki.Ostatnie dni niestety na zero. Ale w porcie przy tamie na Starej Wsi znajomek czasem siada z filetami i udaje mu się.Oczywiście nie zawsze. Cytuj
robcio Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Wybieram się w poniedziałek na noc na leszcza do Barkowic (na skarpę). Wędkował tam ktoś ostatnio? Jak z leszczem, ruszył się po tarle? Wszelkie info znad wody mile widziane Cytuj
Gość sebek Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 3 dni od czwartku w Zarzęcinie dwóch wedkarzy połów w dzień i w nocy bardzo zmienna pogoda efekt na 4 gruntówki(kuku,biały robak) 5 brań i złowione 4 leszcze Żenada szkoda słów poprostu zakrawa o pomstę,Mielismy siedzieć do jutra ale zwineliśmy menele dziś bo szkoda czasu i nuda. Ogólnie strata czasu i nie polecam Sulejowa w minionych latach w tym samym miejscu duuuzo lepiej. Cytuj
PawelTM Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 To coś słabo koledzy dobieraliście się do rybek. Bylem z piątku na sobote też w okolicach Zarzęcina .Efekt ok 20 leszczy , 2 ok 1,5 kg ,3 ok 1 kg , a reszta w granicy 40 -70 dkg ,ale całą noc było chociaż co robić. Cytuj
Rafał74 Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Witam Trzy dniowy wypad na zalew-15 16 17 lipiec miejscowosc Barkowice zjazd koło Knajpy Róża Wiatrów 15 przyjazd koło godz 12 rozłozenie sprzętu itd,łowienie na cięzko federami,pierwsze branie kolo godz 17 mała Płotka ,18 z minutami piszczek wydał głos zaciecie pozadne na chaczyku ląduje Lin 27 cm ,całą,noc wedki zazucone robak biały kuku,pinka ZERO bran 16 pierwsze branie godzina 5 z minutami plotka 10cm,i tak do godziny 10-11 kilka małych niewymiarowych plotek,nastepne branie kolo godziny 17 zaczepił sie leszczyk 23 cm,wedki zucne na noc do godziny 4 zero bran 17pierwsze branie tuz po 4 oczywiscie mala płotka,i tak do godziny 15 kilka małych rybek,drapieznika nie widac zeby buszował,cisza nad wodą tak jagby nie było w niej ryb Pozdrawiam Cytuj
Rafał74 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Woda była ok zero zieleni ale to tylko dzięki delikatnemu wiaterkowi Cytuj
blaza92__ Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 witam byłem nad Zalewem Sulejowskim od 26 do 30 lipca...pierwszego dnia i drugiego praktycznie nie łapalismy gdyz padało...w dzien brała sama płotka i krasnopiórka (wzdręga)...dopiero 28 lipca była ladna pogoda, wiec sprobowalismy w nocy...efekt na poczatku weszły same klepioki po 30 pare cm, a pozniej wielkie leszcze po 50 cm, praktycznie wszystkie jeden wymiar tylko jeden miał 52 cm:) wyjazd jak najbardziej udany, szkoda tylko ze drapieżnik nic nie brał...probowalismy złapac takze suma i sandacza, ale bez żadnego brania... cieszy to ze straz rybacka i policja ciagle pilnuja zbiornika:) Cytuj
robo667 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 z której strony byłeś ?? i jakie przynęty jak można ??? i jak z dojazdem nad wodę ?? jest jakoś gdzie zaparkować ?? dzięki za info ... Cytuj
śfagier Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 witka!!!! panom, a w szczególności dla pań po fachu . lecimy na nocke ponoć woda niska ,wiaterek, burzowo,ciśnienie ma spadać napisze tak-byliśmy na cieszanowicach i poracha klapa ,brać bierze sum gigant karłowaty od białego, nie wspominając o czerwonym kuku,kończąc na trupku z płotki 10cm zatem jutro sulejów. napiszcie proszę czy na białą czy na drapieżnika pozdrawiam śfagier Cytuj
trywial Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Bardziej na biała bym sie nastawiał bo z drapieznikiem kiepsko w ktore miejsce jedziesz ? Cytuj
śfagier Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 tradycyjnie okolice barkowic, słyszałem ze bierze leszcz, pogoda chwiejna, zaraz startujemy to sie okaże czy coś się będzie działo Cytuj
śfagier Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 biała rybka ? jak by jej nie było.przez nocke 3 leszczyki malutkie na czerwonego 2 sumiki a na blaszke strzelił szczupaczek 60 cm ogulnie na mały plus pozdro Cytuj
śfagier Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 konkretnie nie jestem w stanie tobie wytłumaczyć ,okolice barkowic tak tobie napisze ,przecie woda ta sama,na weekend planujemy wyskok dłuższy ,się okaże, powiadam żadne cieszanowice nie wchodzą w temat.pozdrawiam ja śfagier bez odbioru,nara.sulejów oazą spokoju Cytuj
robcio Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Dzisiaj w Barkowicach "na skarpie"od 5.00 zero brań na gruntówki. Sąsiedzi, którzy schodzili z łowiska po nocy też bez brań. Ale po zmianie zestawów na spławiczek i pinki można było poćwiczyć płotki, zabawa fajna bo cos się działo Generalnie ludzie narzekali, że leszcze na Sulejowie w tym roku tylko wiosną dobrze współpracowały... Cytuj
śfagier Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 jadziemy na borki na weekend. pozdrawiam pana edmunda z łodzi, coś pana nie widać na forum o sulejowie .jak zofiówka bierze coś Cytuj
edmund Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 http://www.wedkarstwo.gralik.pl/ edmund Cytuj
kebes75 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 bronisławów piękna zatoczka vis a vis wyspy pięć gruntówek 3 wedkarzy od 04.00 do 12.00 jeden klapioczek i 3 płotki załamka przynęta to gwiazdeczki i kukurydza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi