Skocz do zawartości
Dragon

Gdzie nad Bzure

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejna niedziela na Bzurze-spining-efekt ........ zerowy + konkretne przemoknięcie ale odkryłem kilka pięknych miejscówek na klenie i jaźie może w czerwcu...

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Łowiłem na odcinku od Urzecza w kierunku Łowicza, w tym roku planuję odpuścić sobie troszkę szczupaki i popróbować lekkiego spiningu z nastawieniem Kleń Jaź, a przy okazji jak ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenia z lekkim spiningiem na Bzurze i połowił w/w gatunki to proszę o rady i uwagi z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

Dziś łowiłem w Woli Kałkowej i Przezwiskach na spining,około 4 godzin 14 "pobić" z czego wyjąłem 3 malutkie szczupaczki,żadnego kontaktu z większą rybą :sad:

Napisano

Nie tylko okolice Orłowa są z od... szczupaczone z tych większych....... robi się problem nawet z wymiarowym szczupakiem na Bzurze, na wszystkich znanych mi odcinkach jest to samo prawie wyłącznie małe ,,pistoleciaki,,........może coś urośnie...... o powodach takiej sytuacji nawet nie warto pisać.

Napisano

Dobre pytanie.....zwłaszcza jak dla mnie jaź i...... kleń.... ,,marnuje,, się kolekcja ślicznych małych woblerków i obrotówek w moim arsenale spiningowym...jak będę coś wiedział dam znać

Napisano

Ja jadę 28 maja na bzurkę i liczę na kontakt z jaziem / leszczem. Interesują mnie miejscówki za miejscowością urzecze ...

Napisano

W ubiegly week (21V-22V) bylismy z kol.Chelkiem (+ jego kumpel) na plazy k.Lowicza. Dojechal do nas kol.Spini. Nad woda spotkalismy sie w sobote ~17 rozlozenie sprzetu, pogaduchy itd. Do wieczora polowilismy troszke. Noc raczej bez bran, nie liczac mietusa Chelka :) (oczywiscie wrocil do rzeki). Od switu brania znow sie zaczely i tak do godziny ... powiedzmy 10-11 troche polowilismy. Pozniej do odjazdu juz byla cisza. Na haczykach meldowaly sie glownie plotki i wszedobylskie uklejki. Chelek zlowil kilka jazi i klenia, oraz dwa ladne karasie. W niedziele na "ciezko" zero brania, wszytkie ryby na przeplywanke, albo przystawke. Stan wody nietety jest niski i z tego co mowil Spini, caly czas po malu spada niestety. Cale szczescie pogoda dopisala i nie sprawdzily sie przepowiednie o burzach i ulewnych deszczach ;) Jak znajde chwile, postaram sie jakies fotki pstrykane telefonem dodac.

Napisano

Leszcza sami nie zlowilismy i z relacji spotkanych wedkarzy tez wynika, ze na razie tej rybki nie widac :( Nie nastawialismy sie typowo-leszczowo, ale troche mialem nadzieje, ze uda sie jakiegos wyciagnac choc na chwile z wody... Niestety klops, moze jeszcze ciut za zimna woda, moze jeszcze do konca sie nie wytarly, nie mam pojecia. Woda byla zimna, bo kostki wykrecalo ;) w wodach stojacych jest sporo cieplejsza. W jez.Powidzkim i Budzislawskim w ub. week do jakis 9-11metrow glebokosci, miala ~14-15 stopni.

Napisano

Przyzwoity byl jeden, reszta maluchy. Ze tak powiem - kochany, a na co my nie lowilismy ;) Rozne ziarna, platki, pinki, biale, czerwone, rosowki, chrusciki + kombinacje w/w.

Zapomnialem dodac, ze na sam koniec Spini pokazal mi swoja miejscowke jaziowo/kleniowa, ale bez necenia nie ma tam lowienia. Chociaz ostatnio bez wiadra zanety, to nie ma co sie nad wode wybierac.

Napisano

Ja chce udeżyc przed łowiczem jest miejscowość strugienice. A apropo dopłaty na skierniewickie - namieszali tak, że szok. Aby można zrobić dopłatę trzeba jechać do swojego koła bo w innym kole nie można zrobić dopłaty. Co za bezsens.

Napisano

hmmmm tam mnie jeszcze nie bylo :) napisz jak sie tam wedkowalo.

Co do doplat... szkoda gadac. Kumpel kilka tyg. temu przylecial z za granicy, chcialem go nad Bzurke zabrac i pokazac fajne miejscowki. Telefonicznie dowiedzialem sie dokladnie tego o czym piszesz. Zeby wykupic zezwolenie nawet jednodniowe (dla obcokrajowcy) tez trzeba pofatygowac sie do kola. Dla mnie to jakas farsa i jak na to nie patrzec,

podcinanie galezi na ktorej sie siedzi - widocznie okreg Skierniewice ma gdzies kase z tego typu pozwolen = maja za duzo kasy.

Napisano

Najblizsze 3 week. spedze pewnie pod woda :) ciezko mi teraz dzielic wolny czas, ale dzieki za propozycje.

Patrzylem wczoraj na mape satelitarna i rzeka bardzo fajnie sie kreci za tymi Strugienicami. Moga byc fajne miejscowki, byles tam wczesniej ?

Napisano

te zakręty są takie sobie podobno w miejscowości strugienice rzek jest ciekawa na jazia i leszcza. Bo łapali w tamtym roku.