mol40 Napisano 28 Listopada 2023 Napisano 28 Listopada 2023 No i w końcu się wybrałem, dzięki uprzejmości kolegi, łowiłem nad Bzurą w sobotę po południu, okolice Dąbrówki, Woli Kałkowej, łowiłem tylko gumami, woda średnia, mętna, uciąg całkiem spory. Miałem tylko trzy brania wyjąłem małego szczupaczka 40+, kolega 50+ , pływa dalej, mało tych rybek, tak że szkoda zabierać jakąkowiek . Pogoda każdy widział ale łowienie w ciszy, spokoju, sam na sam z wodą , przyrodą , bezcenne, a że rybki coś tam skubnęły....ja już więcej nie potrzebuję 1 Cytuj
mol40 Napisano 31 Grudnia 2023 Napisano 31 Grudnia 2023 Wszystkim miłośnikom Bzury życzę rzeki pełnej ryb, rybom natomiast wody po brzegi i krystalicznie czystej przez cały rok, by im się dobrze działo. Wszystkiego dobrego w 2024r🖕 1 Cytuj
mol40 Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 Witam, dzieje się coś na ,,naszym" odcinku Bzury, bo z zasłyszenia, to mimo fajnego poziomu wody, tragedia, mnóstwo drobnego krąpia, płoci i jelców:( Cytuj
mol40 Napisano 10 Sierpnia 2024 Napisano 10 Sierpnia 2024 Witam, teraz doszedł niski stan wody, o rybę było ciężko, teraz...to już los na loterii. Remont mostu w Dąbrówce.. Cytuj
mol40 Napisano 7 Grudnia 2025 Napisano 7 Grudnia 2025 Co tu tak umarło? Z drugiej strony... Kolega był przejazdem nad Bzurą w Woli, na tamie łowiła para młodych ludzi, kobieta i mężczyzna, łowili na krótkie wędki, podlodówki, na betonie dogorywały😥 okonie, całkiem fajne, jedna płoć. Oczywiście kolega zwrócił uwagę, tak nie wolno, raz ryby, dwa miejsce łowienia, młody mężczyzna łamanym polskim ,,NAM WSIO WOLNO...." nadal kontynuował łowienie...nie ma sił...nawet reakcja nic nie pomoże, bo służby każą zabrać złowione ryby i się zwinąć... Nie wkurw... Was nasza bezsilność?😡 Cytuj
ESSOX Napisano 7 Grudnia 2025 Napisano 7 Grudnia 2025 Nie do końca jest tak że im "wsio wolno". Byłem świadkiem jak PSR wypisywała mandat Ukraińcowi za to że był nad wodą z może 10 letnim dzieciakiem i ten dzieciak łowił wędką. Brak karty, brak opłat, 250 zł dostali. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi