mol39 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Dziś wypadzik nad Bzurę ,okolice Gosławic,spiningowałem ok.2.5 godz. bez kontaktu z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obar7531 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Witam.Ja też byłem dziś na Bzurce ale w okolicy Soboty.Złowiłem jednego pistoleta na spina i nic więcej.(wrócił do wody).Miejscowi na żywczyki złowili parę okonków.Potem pojechałem do Urzecza ale też nic.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Ja dzisiaj od 11 do 14 posiedziałem z żywczykiem i nic nawet brania. Po obiadku skoczyłem jeszcze na 1,5 godziny ale też bez rezultatów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 panowie dzis nad bzura spedziłem 3 godzinki. Żywczy, pinka, czerwony zero brań trzeba dalej próbowac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Nocka z piatku na sobotę -= 1 mikromiętusik, 1 okoń na 2 osoby. Pozdrawiam całą BRAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Miętusy?.....a jednak są nawet jeśli mikruski......... fajna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Miętusy?.....a jednak są nawet jeśli mikruski......... fajna rybkaA czemu nie w Bzurce Ja sam osobiście wytypowałem sobie parę miejsc na tego "dorszyka"ale niestety narazie zakaz połowu no i czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinki Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Właśnie znalazłem takiego newsa: Przed południem doszło do skażenia wód Bzury nieznaną substancją ropopochodną. Jak twierdzi oficer dyżurny straży pożarnej w Zgierzu, źródło zanieczyszczenia znajduje się w granicach administracyjnych Łodzi. Strażacy przystąpili do akcji Do tej pory w akcji uczestniczy 6 zastępów straży pożarnej, rozlokowanych w Nakielnicy i na moście w Brużycy na drodze Aleksandrów Łódzki - Zgierz. W tych miejscach na rzece ustawiono naturalne zapory ze zbelowanej słomy, która nie tylko zatrzymuje, ale również wchłania substancje oleiste. W tej chwili strażacy przygotowują się do zatrzymania zanieczyszczeń płynących Bzurą w stronę Ozorkowa. W sobotę wybieram się w okolice Siemienic i zastanawiam się czy jest sens ? Gdyby ktoś z kolegów był w między czasie nad rzeką niech może da znać jak to tam na miejscu wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 doopa zbita !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 panowie jak ktos cos wiecej bedzie wiedział dawać znak. Czy sytuacja sie poprawia i jak sytuacja z rybkami wyglada w tamtym odcinku bzury. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinki Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Byłem w sobotę w okolicach Siemiennic nad wodą wszystko w normie, woda bez zanieczyszczeń, ryby współpracowały dwa pistolety po 54cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 A to taka mała dygresja na temat warunków z jakimi się nam przyszło zmierzyć w 2011r.Witam tak wyglądała Bzurka we wrześniu tego roku ,okolice Gosławic i Woli Kałkowej http://i42.tinypic.com/b3r22o.jpg http://i40.tinypic.com/63u3c5.jpg http://i44.tinypic.com/2akec14.jpg http://i44.tinypic.com/9bgd5g.jpg http://i42.tinypic.com/2rdz2nc.jpg Obszary nie pokryte roślinami wynurzonymi bujnie porastała roślinność zanurzona, z takimi warunkami przyszło nam się w tym roku zmierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 oj kolego cos na ten temat wiem u mnie w sobocie było podobnie wiec i rybki ciezko było połapać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Tak dla porównania Bzura wiosną 2010 http://i44.tinypic.com/5yxqb5.jpg ,to całkiem inna rzeka,trochę mi jej brak........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Pola uprawne dochodza praktycznie do samej wody. Nie ma zadnego pasa drzew, ktory by utrzymał spływ zanieczyszczen, takze nic dziwnego. Musze was zmartwic, z kazdym rokiem bedzie coraz gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 A i tych kilkanaście drzew po prawej stronie na ostatnim zdjęciu bobry powaliły w tym roku,nie ostało się żadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 jest coraz gorzej i sie nie zapowiada ze bedzie lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 mol39 *Spokojnych,spędzonych w gronie najbliższych nam ludzi,Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim "kolegom po kiju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 zdrowych szczesliwych swiat zycze panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Wczoraj po 5 płotek i pierdoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Panowie tak troche z innej bajki. Czy łowił ktos o tej porze na starorzeczu a mianowici chodzi mi o starorzecze bzury w miejscowosci Przezwiska. Z góry dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Witam byłem na tym starorzeczu 27.12 ok 2 godzin ze spiningiem,nikt nie wędkował,dało mi się złowić 4 malutkie szczupaczki i 14cm okonka,wszystkie ryby wróciły do wody,zaraz po odhaczeniu.Woda niska,nie łowił nikt na starorzeczu ani na Bzurze,kurcze rzeka fajnie wyglądała bez tego ziela.Ten wypad to było zakończenie i tak wyjątkowo długiego sezonu,mam nadzieję że 2012 będzie lepszy dla rzeki a tym samym i dla nas czego sobie i Wam miłośnikom Bzury życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 ZA MAŁYCH PODBIERAKÓW I ZA SŁABYCH WĘDĘK ORAZ ŻYŁEK I DUŻĄ ILOŚĆ POROZUMIEŃ ŻYCZĘ WAM PANOWIE W NADCHODZĄCYM 2012 ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Panowie czy ktos moze moczył kije w bzurce w tym roku i z jakimi rezultatami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 strefa okołoprzyujściowa dominuje krąpik, lecz tylko w wybranych miejscach Pozdtrawiam całą BRAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi