spini Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Własnie nie wiem Jacku,wszystko wyjaśni się nad woda,jak byśmy się spotkali to uzgodnimy raze co i jak,jak będe sam to raczej zwiedzanie zakątków rzecznych Powtórzę sie,daj znać na gadulca,łatwiej będzie prognozować wypady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Jak Chelek zobaczy to raczej nie odpuści weekendowego spotkania,też o tym pomyśl bo ja jestem za He he he zadziory wy jedne pewnie że bym nie odpuścił ale niestety siła wyższa na weekendach (wesele szwagierki ) a jak mnie już ssie nad wodę to nawet nie pytaj GRATKI ZA BOLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leniwy24 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 jestem z łowicza i jeżdże najczęściej na popów.pierwsza wieś od łowicza w dół rzeki, głównie na przwpływanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper15 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Witam! Panowie. Na początek chciałbym się przywitać, gdyż dopiero zaczynać będę przygodę z wędkarstwem. Dotychczas łowiłem tylko na stawie u wujka. Za kilka dni będę zdawał kartę wędkarską. Jestem ze Zdun k. Łowicza i będę łowił na Bzurze w Urzeczu. Kiedyś z kolegą byłem i widziałem jak on łowił, ale niezbyt mu to wychodziło. Zarzucał i ciągle mu spływało pod burtę i nic nie mógł złowić. Sprzęt to tam jakiś chiński mam. Wędka za 30 zł i kołowrotek też za30 zł.;p Ale raz karpia 4,5 kg wyciągnąłem na tym. Dobra do rzeczy. Co Panowie sądzą o miejscówce w Urzeczu przy mosście. Wyciągnął tam ktoś coś? Jak Łowić na rzece na spławik? Da rade łowić tak jak na stawie, że się zarzuci a spławik nie ucieka z nurtem? Czytałem o jakiś metodach bolońskich ale mało z nich zrozumiałem. Proszę o radę. Aha kupiłem ponoć spławik na rzekę 1,5 g. Nie wiem czy się nada. Jak ustawić wędkę na Bzurke? Jaki grunt, jakie ciężarki w jakim miejscu i w ogóle? Interesują mnie Płocie Leszcze Jazie. Chciałbym jeszcze zapytać, jak wygląda egzamin na kartę wędkarską w Łowiczu? Podobno zdaje się w straży? Proszę o odpowiedź wędkarzy z Bzury:D z okolic Łowicza. Będę bardzo wdzięczny. Dodam że wędkę mam 3,6m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweklodz Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Witam.Bzura w okolicach Urzecza to jest okręg skierniewicki?A w miejscowości Młogoszyn to jaki będzie okręg?Nie znam Bzury więc pytam.Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper15 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Tak to okręg skierniewicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Dobra do rzeczy. Co Panowie sądzą o miejscówce w Urzeczu przy mosście. Wyciągnął tam ktoś coś? Jak Łowić na rzece na spławik? Da rade łowić tak jak na stawie, że się zarzuci a spławik nie ucieka z nurtem? Czytałem o jakiś metodach bolońskich ale mało z nich zrozumiałem. Proszę o radę. Aha kupiłem ponoć spławik na rzekę 1,5 g. Nie wiem czy się nada. Jak ustawić wędkę na Bzurke? Jaki grunt, jakie ciężarki w jakim miejscu i w ogóle? Interesują mnie Płocie Leszcze Jazie. Chciałbym jeszcze zapytać, jak wygląda egzamin na kartę wędkarską w Łowiczu? Podobno zdaje się w straży?Proszę o odpowiedź wędkarzy z Bzury:D z okolic Łowicza. Będę bardzo wdzięczny. Dodam że wędkę mam 3,6m Pozdrawiam Njpierw zdaj egzamin a potem pytaj na forum !! I najwięcej doświadczenia zdobędziesz nad wodą z doświadczonymi kolegami Jak zdobędziesz uprawnienia to się odezwij na Priv może się spotkamy nad wodą bo często tam w twoim rejonie Bzury bywam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Własnie,spotkania z kolegami majacymi wieksze czy mniejsze pojęcie o wodzie duzo ci pomoże,ale i tak nie zastąpi godzin wysiedzianych czy też wydreptanych nad woda:] CHELEK, szukaj wolnych terminów,nie koniecznie weekendowych na spotkanie!! Ja zaraz ruszam na rekonesans spinningowy nad bzurkę,jak sie uda zdam relacje;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Viper15 Zapraszamy do powitalni (tam powinenes pierwszego posta napisac) - zaraz ktos powie ze marudze Jak wyglada egzamin na karte - powinienes wyczytac gdzies na forum, temat byl poruszany kilka razy. Egzamin w Lowiczu nie powinien sie roznic od tych z innych miast w PL. IMO - formalnosc Co do sposobow wedkowania na Bzurce, jak wczesniej koledzy pisali, pojedziesz, zamoczysz kija i sie zorientujesz Ja najczesciej wedkuje blizej Piatku. Jak widzisz w poprzednich postach, szykuje sie jakies spotkanko nad Bzura, mozesz tez podjechac i dowiedziec sie tajnych sztuczek wyjadaczy znad Bzury Nasze forum jest potezna kopalnia wiedzy, tylko trzeba sie przekopac przez te tysiace postow Jak czegos nie bedziesz mogl namierzyc - pytaj, zawsze ktos pomoze. Co do spotkania, ja chyba w najblizszy week odpadne niestety. Jade nad wode ,ale nad "burdel-wode" bo obiecalem qmplowi ze go zabiore, a chlopak papierow nie ma... Jak znam zycie, od 2 lat nie mialem kontroli, a jak bym z nim siedzial na brzegu - pewnie by przyjechali nie chce kusic losu. Moze w przyszly week .... ew. jak piszecie w tygodniu moze uda sie cos wygospodarowac, tyle ze ja do Was mam kilka km pozyjemy zobaczymy. P.S. Spini - byles w koncu w tym sklepie w Sierpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 JACooL, nie byłem w tym sklepie,ale jak nic jutro podjadę:] I dzisiejszy wypadzik zaliczony do udanych,tak powiedzmy na oko15 szczupłych na brzegu z czego 74cm rekordzista a reszta wymiar i w górę.Do kompletu doszedł bolek 44cm bez wymiaru i kilka okoni z czego spięty na rekord życia Dawno nie miałem tak dobrej wyparawy!!!W niedziele powtórka ps.ku*a znów zapomniałem aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweklodz Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 spini polecam ten sklep w Sierpowie .Pochodzę z Łęczycy wiec ten sklep mam prawie pod nosem.Wybór w tym sklepie jest bardzo duży.Obecnie mieszkam w Łodzi i takich sklepów jak ten w Sierpowie brakuje.Też wybieram się na Bzurę w niedzielę i to będzie mój debiut.Mógłbyś mi podpowiedzieć w które miejsce można podjechać na Bzure by mieć dobry efekt z góry serdecznie dziękuję.Może byśmy razem wybrali się nad Bzurę jak by Ci to nie przeszkadzało.Może byś mnie podszkolił w spiningu bo dopiero zaczynam spiningować .Mój numer gg 6460792 jak byś się zdecydował.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 I dzisiejszy wypadzik zaliczony do udanych,tak powiedzmy na oko15 szczupłych na brzegu z czego 74cm rekordzista a reszta wymiar i w górę.Do kompletu doszedł bolek 44cm bez wymiaru i kilka okoni z czego spięty na rekord życia Kolega coś się rozkręcił w tym sezonie czyżby jakaś nowa "cód" przynęta czy Bzurka nam się zarybiła jakoś urodzajnie po tej powodzi ??? PS:I tak ci utrę noska nad wodą tylko niech mi się sytuacja ustabilizuje he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Co do spotkania, ja chyba w najblizszy week odpadne niestety. Moze w przyszly week .... ew. jak piszecie w tygodniu moze uda sie cos wygospodarowac, tyle ze ja do Was mam kilka km pozyjemy zobaczymy. Nie marudź tylko negocjuj z kobietą jakiś wolny week bo woda czeka i ryby też a i niektórzy chłodzą pewne trunki na specjalną okazję już dłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłługo odwlekaną więcej ci nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 spini kurcze widze, ze ladne rybki lowisz ostatnimi czasy gratki. Dziwie sie, ze jeszcze pytania sie nie posypaly o miejscowke. Chociaz Chelek juz o przynety podpytywal. Moze jutro, jak na Ciosnach nic sie nie bedzie ciekawego dzialo i qmpel bedzie mial wiecej czasu, podjedziemy na chwile do Orlowa zobaczyc co w wodzie plywa. niektórzy chłodzą pewne trunki na specjalną okazję już dłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłługo odwlekaną kurcze, ale ja autkiem bede jechal - jak zwykle zreszta .... taryfa wyjdzie chyba kosmicznie drogo, ale ... moze kobialki by zabrac - slonca by troche zlapaly, a my bysmy mogli sie napic czegos i do domu by nas bezpiecznie dowiozly. Jak pisalem wczesniej jutro jade nad "burdelwode" wiec moze nastepny (3-4VII), bo kolejny (10-11) na 100% nie pojade.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 spini kurcze widze, ze ladne rybki lowisz ostatnimi czasy gratki. Dziwie sie, ze jeszcze pytania sie nie posypaly o miejscowke. Chociaz Chelek juz o przynety podpytywal.Bez żadnego zaskoczenia,choć może jakieś tajemnice swoje mam Moze jutro, jak na Ciosnach nic sie nie bedzie ciekawego dzialo i qmpel bedzie mial wiecej czasu, podjedziemy na chwile do Orlowa zobaczyc co w wodzie plywa. niektórzy chłodzą pewne trunki na specjalną okazję już dłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłługo odwlekaną kurcze, ale ja autkiem bede jechal - jak zwykle zreszta .... taryfa wyjdzie chyba kosmicznie drogo, ale ... moze kobialki by zabrac - slonca by troche zlapaly, a my bysmy mogli sie napic czegos i do domu by nas bezpiecznie dowiozly. Jak pisalem wczesniej jutro jade nad "burdelwode" wiec moze nastepny (3-4VII), bo kolejny (10-11) na 100% nie pojade.... Widzę że nastawiacie się na posiedzenie,ja jednak wole prowiant na plecy rzucić i maszerować,więcej przyjemności i rybek A chyba o to też chodzi Z tym że na takie wyprawy trzeba czas wiele godzin poświęcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 kurcze, ale ja autkiem bede jechal - jak zwykle zreszta ....No to trzeba zrobić zasiadkę proszę pana ze 2dni i będziemy mogli wreszcie porządnie "pogawędzić " Bo moja kobieta i ryby to trochę mało realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Widzę że nastawiacie się na posiedzenie,ja jednak wole prowiant na plecy rzucić i maszerować,więcej przyjemności i rybek A chyba o to też chodzi Z tym że na takie wyprawy trzeba czas wiele godzin poświęcić... A to kolega się myli bo można te dwie sprawy bardzo ładnie połączyć A do auta trzeba i tak wrócić jak się wypuści w teren Praktykowałem takie rzeczy latami na Kompinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 CHELEK, hehe pewnie że mozna,jak sie tylko chce;p Jutro od rana kolejna wyprawa:] myślę że koło 6 juz bede nad wodą i śmiało do 12 poganiam.Jak dam rade to opisze sytuacje,choć kolorowo może nie być,bystre słońce nie sprzyja szczupłym,ale... Ktoś sie przyłączy?...okolice łowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Witam,byłem wczoraj na Bzurze w Woli Kałkowej,jedynie około godzinki,na tyle się wyrwałem,kilka razy rzuciłem kopytkiem,zero ,przez 30 minut sprawdzałem co na białego robaczka(przepływanka)6płoteczek i wzdrążka,fajnie było tylko kurza,krotko ale jak się nie ma co się lubi...(rybki od 10 do 18cm).komary się chyba zlitowały bo nie były takie nachalne,dały połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Mam do was pytanie?i prośbe zarazem Znacie może jakies fajne łowiska sandaczowe w łódzkim? Jakieś zapory czy inne łowiska?Było by super jak mógłbym sie podpiąć pod taka wyprawe na sandałki W grę wchodzi raczej spinningowanie.... Czekam na jakieś realne propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 CHELEK, hehe pewnie że mozna,jak sie tylko chce;pJutro od rana kolejna wyprawa:] myślę że koło 6 juz bede nad wodą i śmiało do 12 poganiam.Jak dam rade to opisze sytuacje,choć kolorowo może nie być,bystre słońce nie sprzyja szczupłym,ale... No pochwal się panie jak i co żeś wyszarpał z wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 A w niedziele tylko 5 sztuk:] w 45 minut.Chłopak zachorował i pilnie do domu wracałem.Byłem też wczoraj ale szczupaczki nie gryzły wiec pociagałem okonie takie po 30-33cm ,ładne sztuki szkoda że aparatu nie wziołem były by na konkurs Myślcie pany o weekendzie!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Coś mi się zaczynają plany mieszać bo dzieci miały na week wyjechać ale chyba zostaną !!Zobaczymy ja to o jakiejś nocce myślałem bo są ciepłe : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Tylko komary nas zjedzą:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Witam. Chciałbym się wybrać nad Bzurę na noc. Może ktoś podpowie na jakie rybki można liczyć i na co najlepiej łowić? Do tej pory łowiłem w tej rzece dwa razy i nie mam na niej doświadczenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi