JACooL Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Jak week minal? Byl ktos nad Bzurka w poszukiwaniu ryb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 kumple mieli zajrzeć, dziś coś będę wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Od Urzecza do Łowicza lipa. Pozdrawiam całą BRAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Lipa - znaczy sie paczki puszcza, czy jak ? To niedobrze, ale woda i dojscie/dojazd ? Jaka metoda badales - znow Cie ciagne za jezyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Ja ćwiczyłem miętusy na Widawce. Koledzy przejechali kontrolnie ten odcinek głównie laska i odległościówka. Wszyscy napotkani również na sucho. Pierwsze mikroszczaki złowili dopiero na Mrodze w okolicach Koluszek. Woda jeszcze 10 cm. i normalny stan. Ziemia zmarznięta to dojazd OK. Do podpórek trzeba mieć zajebistą wkrętarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 A więc koledzy kiedy planujemy pierwsze rozpoznawcze moczenie robola ?OOOOOO witojcie koleżko gdzieś ty się zaszył ? Już myślałem że sezon rozpoczołeś bez naszej trupy A rybki jak lód zejdzie tylko i troszkę wody odpłynie z naszego zawijaska to ja zaraz tam się melduję z kijem i robactwem bo jestem ciekawy co tam na wiosnę upolować można ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Mam nadzieje, ze uda mi sie jutro wyskoczyc nad rzeke Plan mam taki- Orlow, Goslawice, Sobota. Najbardziej licze na te Goslawice i miejsce w ktorym jesienia b.ladnie plocie wspolpracowaly. W Orlowie pewnie nie da sie dojechac autem do rzeki i moze byc jeszcze sporo lodu, tam woda b.wolno plynie. Sobote zostawiam na koniec, bo tam tez moze byc problem z dojazdem. Wypad traktuje jako pozimowo-rozpoznawczy i nie nastawiam sie (patrzac na doniesienia) na specjalne sukcesy Chyba, ze ktos ma inne propozycje "trasy" i chce sie przylaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Witam byłem dziś nad Bzurą(bez wędek),tak zobaczyć jak rzeka wygląda,cuuuudnie .Do Przezwisk nie dojechaliśmy(błoto),w Woli Kałkowej spotkaliśmy jednego wędkarza,łowił na czerwone robaki,po godzinie nie miał brania(wcześniej był w Przezwiskach,również nic).Pojechaliśmy do Orłowa,na Bzurze nikogo,na Malince(Moszczenicy)kilka osób.Kombinowano z mikro przynętami na okonia nic,biała ryba to samo(4 osoby).Byliśmy miedzy 15.30 a 17-tą(~).Ja się jeszcze wstrzymam,ciągnie mnie po zimie strasznie do łowienia ale fajnie było by coś złowić.A jak na innych odcinkach Bzury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Bylem w sobote nad rzeka. Najpierw Goslawice, bylo 2 wedkarzy, jeden zasiadka feder i splawik, 2gi ze spiningiem wedrowal. Tylko spiningowiec po powrocie opowiadal, ze przycial cos, potrzymal kilka sek. na kiju i odgryzlo zylke. Ja siedzialem ~5h feder i splawik, bez jednego brania. Na haczyku ladowaly: ochotka, pinki, biale, czerwone srednie i nic Pozniej pojechalem zobaczyc do Soboty na rzeczke, powtorka - bran zero. Na koniec postanowilem wrocic przez Orlow. Do rzeczki nie dojechalem, wzialem 2 kije, pudlo i pieszo poszedlem. Feder z czerwonymi robakami lezal sobie, a ja z bacikiem wedrowalem w poszukiwaniu ryb. Mialem jedno delikatne branie na federa, niezaciete. Na splawik zero. Po drodze udalo mi sie zlamac szczytowke w bolonce - nie chcialo mi sie, wkladajac wedke do auta, zalozyc kapturka... Wody w rzece i jej doplywach b.malo - na moje oko brakuje ~1,5m do stanu "normalnego". Cale szczescie, ze pogoda byla piekna. Obcowanie z przyroda - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stoban Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 W sobotę wypad nad Bzurę za Łowicz na wysokości Popowa, ale nawet brania, wcześniej w środę także bez rezultatów i także złamana szczytówka w bolonce, ale na szczęście już naprawione. Znajomi z Sochaczewa na Bzurze przy moście w Socho łowią piękne płotki także pewnie jeszcze trzeba z tydzień poczekać aż dojdzie do nas. Niestety w ciągu kilku dni ma się zepsuć pogoda. A cha w środę trenowałem z bolonką a przynęta to pasta ochotkowa, w sobotę bat i czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Spini tez trenowal gdzies pod Lowiczem, ale niech sam napisze jakie efekty mial Koledzy byli tez w okolicach Kompiny - pusto. Ja sie troszke obawiam o ryby w tym roku - rzeka ma b.niski poziom i moze "nie wchodzic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Fajnie że do Łowicza te płotki dopłyną...........ale stopień wodny koło PGR za Sobotą jest dobry dla pstrągów i łososi....płotki mogą nie dać rady i jeszcze ta niska woda... ale od środy zmiana pogody (Kolega JACooL) czyli rozumiem, że koło mostku na Gosławicach w sobotę do końca bez wyników....jeszcze połowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Zgadza sie Radku bez wynikow, ale jak widzisz - nie martwi mnie to za bardzo, czas spedzony nad woda baaaaardzo milo wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 jaki poziom w okolicach Kompiny czy rzeka w korycie sie trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Pytasz - czy nie powylewala ?? Jezeli tak, to przeczytaj co wczesniej pisalismy - ma baardzo niski poziom Przynajmniej tak bylo w ub. week. Spini - czekamy na obiecana (foto)relacje z Twoich ostatnich wycieczek nad Bzurke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Spini - czekamy na obiecana (foto)relacje z Twoich ostatnich wycieczek nad Bzurke Kolega na rybach siedzi może Krisa wyciągnę w niedzielę na ten Sochaczew obadać te płocie ? Przecież on codziennie na ten Sochaczew jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Mysle, ze w najblizszy week juz beda glodne W sobote ma padac, ale moze w niedziele znow pojade sprawdzic czy cos juz plywa w okolicy. Z Krisem mozecie tez pojechac przed Strobow, tam gdzie Ty okonki lowiles, a ja plotki tresowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Podobno płotkę trzepią gdzieś w okolicy Łęczycy. Warto obkukać też okolice Witkowic. pozdrawiam całą BRAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Witoicie Jeśli chodzi o wodę oczywiście da się wędkować,woda jest w miarę ok lecz lekko trącona.Jeśli chodzi o rybę to już trochę gorzej,widziałem już lechy takie po 1.50kg z bzurki ale płoci zero i próżno też szukać innej białej czy też drapieżnika.Sporadycznie można sie tylko natknąć na stanowiska ryb.Rzeka wydaje się martwa,nie podobne to jest do żadnej ze znanych mi wiosen Nie widać nawet by ryba szła na tarło w górę rzeki,nie wiem co jest ale domniemam że ryba poszła z ostatnią dużą wodą a czemu nie wraca... Załączam kilka zdjęć Obiecanych zdjęć tu: tu2: ps.czekam na info w sprawie weekendu,z miłą chęcią do kogoś dołącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Wypas foty a woda miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Tak jak piszesz - Spiniego foty super, woda jeszcze bardziej i az dziw bierze, ze nie plywaja w niej rybki... Ja w week jezeli pojade (w co watpie niestety) to tylko w niedziele i nie od rana wiec na mnie nie patrzcie i umawiajcie sie sami Oczywiscie licze, ze jakas relacja bedzie - i bez efektow prosze nie wracac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Jak poprosicie bedą lepsze bardziej nas(was) interesujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Ah nie mogłem już edytować Nie będę taki i wam zapodam tu:3 Zdjęcia z plaży i drogi dojazdowej tak na przypomnienie,popatrzcie i sięgnijcie pamięcią co sie pozmieniało ? Miłego zgadywania... ps.woda rośnie bardzo szybko więc jest nadzieja że rybka będzie szła w górę rzeki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Już wiem.........wszystkie ryby siedzą w tej.......... rurze..... oczywiście żartowałem...... fajne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Hehehe przy tej rurce spedzilismy troche czasu w ub. roku i zadna ryba z niej nie wyplynela Kurcze Spini - masz racje wody u Ciebie nie brakuje... A plaza - nie do poznania, ale ta wielka woda naniosla piachu Dobrze, ze sie poziom podnosi, tak jak piszesz - szanse na rybki rosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi