radek66 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Kolejna niedziela na Bzurze-spining-efekt ........ zerowy + konkretne przemoknięcie ale odkryłem kilka pięknych miejscówek na klenie i jaźie może w czerwcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Nocka z piątku na sobotę 14 płotek, 1 okoń + pierdoły ( dwie osoby) - Urzecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 radek gdzie łowiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Łowiłem na odcinku od Urzecza w kierunku Łowicza, w tym roku planuję odpuścić sobie troszkę szczupaki i popróbować lekkiego spiningu z nastawieniem Kleń Jaź, a przy okazji jak ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenia z lekkim spiningiem na Bzurze i połowił w/w gatunki to proszę o rady i uwagi z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Radek łowiłeś w miejscowości strugienice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Nie.. nie kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 A jak z leszczem na bzurze ktoś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Dziś łowiłem w Woli Kałkowej i Przezwiskach na spining,około 4 godzin 14 "pobić" z czego wyjąłem 3 malutkie szczupaczki,żadnego kontaktu z większą rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Okolice Orłowa są wytrzebione ze szczupaka (dużego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Nie tylko okolice Orłowa są z od... szczupaczone z tych większych....... robi się problem nawet z wymiarowym szczupakiem na Bzurze, na wszystkich znanych mi odcinkach jest to samo prawie wyłącznie małe ,,pistoleciaki,,........może coś urośnie...... o powodach takiej sytuacji nawet nie warto pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Ja się nastawiam na jazia i leszcza ciekawe czy już się ruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Dobre pytanie.....zwłaszcza jak dla mnie jaź i...... kleń.... ,,marnuje,, się kolekcja ślicznych małych woblerków i obrotówek w moim arsenale spiningowym...jak będę coś wiedział dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Ja jadę 28 maja na bzurkę i liczę na kontakt z jaziem / leszczem. Interesują mnie miejscówki za miejscowością urzecze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 W ubiegly week (21V-22V) bylismy z kol.Chelkiem (+ jego kumpel) na plazy k.Lowicza. Dojechal do nas kol.Spini. Nad woda spotkalismy sie w sobote ~17 rozlozenie sprzetu, pogaduchy itd. Do wieczora polowilismy troszke. Noc raczej bez bran, nie liczac mietusa Chelka (oczywiscie wrocil do rzeki). Od switu brania znow sie zaczely i tak do godziny ... powiedzmy 10-11 troche polowilismy. Pozniej do odjazdu juz byla cisza. Na haczykach meldowaly sie glownie plotki i wszedobylskie uklejki. Chelek zlowil kilka jazi i klenia, oraz dwa ladne karasie. W niedziele na "ciezko" zero brania, wszytkie ryby na przeplywanke, albo przystawke. Stan wody nietety jest niski i z tego co mowil Spini, caly czas po malu spada niestety. Cale szczescie pogoda dopisala i nie sprawdzily sie przepowiednie o burzach i ulewnych deszczach Jak znajde chwile, postaram sie jakies fotki pstrykane telefonem dodac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Jacool a jak z leszczem łowią wogóle go ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Leszcza sami nie zlowilismy i z relacji spotkanych wedkarzy tez wynika, ze na razie tej rybki nie widac Nie nastawialismy sie typowo-leszczowo, ale troche mialem nadzieje, ze uda sie jakiegos wyciagnac choc na chwile z wody... Niestety klops, moze jeszcze ciut za zimna woda, moze jeszcze do konca sie nie wytarly, nie mam pojecia. Woda byla zimna, bo kostki wykrecalo w wodach stojacych jest sporo cieplejsza. W jez.Powidzkim i Budzislawskim w ub. week do jakis 9-11metrow glebokosci, miala ~14-15 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Jazie chociaż przyzwoite złowiliście ? Łapaliście na robaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Przyzwoity byl jeden, reszta maluchy. Ze tak powiem - kochany, a na co my nie lowilismy Rozne ziarna, platki, pinki, biale, czerwone, rosowki, chrusciki + kombinacje w/w. Zapomnialem dodac, ze na sam koniec Spini pokazal mi swoja miejscowke jaziowo/kleniowa, ale bez necenia nie ma tam lowienia. Chociaz ostatnio bez wiadra zanety, to nie ma co sie nad wode wybierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Ja chce udeżyc przed łowiczem jest miejscowość strugienice. A apropo dopłaty na skierniewickie - namieszali tak, że szok. Aby można zrobić dopłatę trzeba jechać do swojego koła bo w innym kole nie można zrobić dopłaty. Co za bezsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 hmmmm tam mnie jeszcze nie bylo napisz jak sie tam wedkowalo. Co do doplat... szkoda gadac. Kumpel kilka tyg. temu przylecial z za granicy, chcialem go nad Bzurke zabrac i pokazac fajne miejscowki. Telefonicznie dowiedzialem sie dokladnie tego o czym piszesz. Zeby wykupic zezwolenie nawet jednodniowe (dla obcokrajowcy) tez trzeba pofatygowac sie do kola. Dla mnie to jakas farsa i jak na to nie patrzec, podcinanie galezi na ktorej sie siedzi - widocznie okreg Skierniewice ma gdzies kase z tego typu pozwolen = maja za duzo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Jak chciałbyś jechać na bzure to mogę cię zabrać bo przez zgierz jade jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Najblizsze 3 week. spedze pewnie pod woda ciezko mi teraz dzielic wolny czas, ale dzieki za propozycje. Patrzylem wczoraj na mape satelitarna i rzeka bardzo fajnie sie kreci za tymi Strugienicami. Moga byc fajne miejscowki, byles tam wczesniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Nie ale zamierzam pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 te zakręty są takie sobie podobno w miejscowości strugienice rzek jest ciekawa na jazia i leszcza. Bo łapali w tamtym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Organizuje wyjazd na bzure kto chetny jechac w niedzielę 28 maja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi