JACooL Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Dokladnie tak jak piszesz. Nawet "wczesniej" nie moge Moge tylko do Orlowa - Lodzkie. Jak gdzies wczesniej pisalem karte mam w SIeradzkim, ktore ze Skierniewicami sie nie dogadalo Ehh trzeba jeszcze poczekac az rzeki normalnie poplyna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Dokladnie tak jak piszesz. Nawet "wczesniej" nie moge Moge tylko do Orlowa - Lodzkie. Jak gdzies wczesniej pisalem karte mam w SIeradzkim, ktore ze Skierniewicami sie nie dogadalo Ehh trzeba jeszcze poczekac az rzeki normalnie poplyna .... No panowie nie narzekajcie już niedługo wiosna i woda będzie płynęła DLA NAS a ty kolego zrobisz dopłatę i będziemy moczyć patyki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 CHELEK, no własnie same dopłaty:( Nie wiem czy wiesz ale za 35zyla mamy całą wisłe i okręg mazowiecki w tym roku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Mam prośbę do kolegów z okolic Łowicza. Czy jest nadzieja na to, że do soboty zejdzie lód z Bzury. W niedzielę chciałbym wybrać się na miętusa. Interesuje mnie odcinek od Soboty do ujścia. Z góry wielkie dzieki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Mietusa w niedziele zostaw jeszcze w spokoju Od poniedzialku dopiero mozna sie na niego zasiadac. Jak sie pomylilem w obliczeniach - niech mnie ktos poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Od poniedzialku dopiero mozna sie na niego zasiadac. A dlaczego nie od niedzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada w dzień ustawowo wolny od pracy okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień. Art. 9 § 8 p. 4 RAPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Dobrze, ze napisalem o mozliwej pomylce Kaczor- masz oczywiscie racje. Ale nie zmienia to faktu, ze nikt nie pisze co z pokrywa lodowa na rzece Przy tych temp. jest chyba szansa, zeby do niedzieli lody stopnialy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 JACooL - fora mają to do siebie, że główny wątek ucieka "lekko" na bok. Mam już tak dosyć mormyszek, że choć bym miał wiąć grzałkę to i tak pojadę z długą wędką. pozdrawiam całą BRAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Ja mam niestety opory przed wchodzeniem na zmarznieta wode... Szukam miejsc gdzie mozna wedkowac stojac na twardym Napisz koniecznie jak bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 JACooL, CHELEK, przygotowywać wędki:D bzurka praktycznie bez lodu,wczoraj wieczorem obserwowałem z ucieszeniem jak spływa kra!!!Mysle ze weekendzik jak najbardziej za:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 JACooL, CHELEK, przygotowywać wędki:D bzurka praktycznie bez lodu,wczoraj wieczorem obserwowałem z ucieszeniem jak spływa kra!!!Mysle ze weekendzik jak najbardziej za:D Toż to muzyka dla moich uszu Napewno gdzieś się zaczaję nad wodą z robalami , jak tylko będzie się dało dostać do wody przez te roztopy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Baaardzo milo mi to czytac kurcze nie wiem czy w niedziele wygospodaruje czas na moczenie robala Na dniach ma sie rostrzygnac "podobno" porozumienie, ew. doplata okregu Sieradz - Skierniewice i moze bede mogl pojechac dalej od Orlowa... pozyjemy-zobaczymy. Juz sie doczekac nie moge dawno mnie tam nie bylo. Napiszcie koniecznie jakie wrazenia znad wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Właśnie się dowiedziałem że się plany na weekend zmieniają i będzie raczej lipa z wyskoku nad jakiś ciurek Ale może chociaż pojadę zobaczyć jak woda płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Ja nie wytrzymalem i musialem zobaczyc Bzure na wlasne oczy Potwierdzam - plynie. Nawet kry nie widac. Fotki niestety "telefoniczne" dodatkowo juz bylo "ciemnawo" wiec jakosc kiepsciutka, ale jak by ktos inny takie zapodal - ja bym ogladal z ciekawoscia. Serio baaardzo sie stesknilem za tym miejscem przez zime Fotki nie sa samej rz.Bzury - tylko tych rzeczek, ktore w okolicach Orlowa lacza sie i wpadaja do niej. Jezeli sie nie myle, jest to Malina i Struga. Malina plynie dosyc szybko, stan wody wysoki, natomiast Struga wyglada troche jak pas startowy Juz sie nie moge doczekac kiedy tam z kijami pojade "pas startowy", czyli Struga Malina przed Struga i za nia Do jazu w Woli Kalkowej nie ma jeszcze mozliwosci dojazdu. Po sladach opon przejezdzaly traktory Ale ja na dzien dzisiejszy jeszcze tam lowic nie moge, wiec .... Malina bedzie atakowana w najblizszych dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Zaraz mnie cos trafi .... Czy ktos moze mi odpowiedziec - czy majac w porozumieniach okreg Lodzki (brak Skierniewic) moge wedkowac w Malinie i Strudze ? Bo czytam wykazy wod i zaczynam miec watpliwosci Z tego co wczesnies slyszalem okreg Lodzki konczy sie w Orlowie, a teraz czytam ze do ujscia rz.Ochnia, czyli sporo wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Okręg łódzki kończy się przy ujściu rzeki Ochnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 dzięki za pozytywne wieści i nad wodę Panowie i Panie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Właśnie wróciłem z Bzury. od Urzecza do Witkowic totalne "ZERO" rybek i miliony hektolitrów wody. Jedynie niektóre dopływy nadają się do wędkowania. Pozdrawiam całą "BRAĆ" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Rybki jeszcze nie weszły w koryto:( trzeba poczekać jeszcze z tydzien moze dwa.Choc nie wykluczone że są miejscówki z rybkami:D Na razie płynie duzo syfu wiec tylko czekac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Witam, Ja bylem dzisiaj od Orlowa do Urzecza. W Orlowie moczylem robale przy laczeniu Maliny ze Struga, pozniej pojechalem nad Bzure w Orlowie, kija nie wyciagalem - woda b.wysoka. Nastepnie pojechalem w strone Soboty i chyba na 2gim mostku przejechalem Bzure i znow moczenie robactwa. Z biegiem rzeki dojechalem do jazu w Woli Kalkowej, tutaj tez wedki zostaly w aucie. Przejechalem przez jaz i dalej do Soboty, w strone Walewic i nad rzeczke ktora przecina droge przed Walewicami. Moczenie robala, i dalej a wlasciwie spowrotem przez SObote do Urzecza. Tutaj rowniez kije odpoczywaly. Troche fotek z miejsc ktore dzisiaj odwiedzilem. Orlow - w czwartek nie bylo tak widac, jak rzeki wylaly na pola. Struga ciagle skuta lodem i chyba predko nie zejdzie - rzeczka praktycznie stoi. Bzura w Orlowie rowniez powylewala Z mostku przed Goslawicami, najpierw przejechalem pozniej na niego wszedlem, zeby fotke zrobic i ... nie wiem jak deski w mostku jeszcze wytrzymuja Jaz w Woli Kalkowej tutaj tez pola pozalewane Zapory w jazie sa poopuszczane Rzeczka miedzy Sobota a Walewicami W Urzeczu Bzura robi sie juz "dzika" Bobry niestety nie spia.... Wszyscy spotkani dzisiaj wedkarze mieli wyniki zerowe... oczywiscie lacznie ze mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Gratki Jacku za fotki,zawsze miło popatrzeć szkoda że bez rybek ale tak jak pisałem za wcześnu troszke... Trzeba poczekać tydzień dwa aż rybki sie ogarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Patrzac na prognozy pogody ocieplenia raczej nie bedzie Nocki ponizej zera, a i w dzien zaledwie kilka stopni na + i tak ma byc przynajmniej do polowy marca niestety. Wiec szanse na szybkie opadanie wody marne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Woda jacku może być duża,akurat na bzurce mi to nie przeszkadza lecz cały syf musi spłynąć a ryba wejść w rzekę... Na to potrzeba jeszcze troche czasu z tego co widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Czyli rozumiem Jacku że albo zrobiłeś dopłatę albo to porozumienie doszło do skutku ??? I mogę sie ciebie spodziewać na naszych wodach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi