Przemek51 Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Fajne brania linów z rana,pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 18 Czerwca 2021 Share Napisano 18 Czerwca 2021 👏 Kurcze znów super połowione, brawo....jednak rybki coś zostało😉. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek51 Napisano 19 Czerwca 2021 Share Napisano 19 Czerwca 2021 Mol40 pozdrawiam serdecznie rybki są i mają się dobrze,8 linkow z tego wyjazdu wróciło do wody plus karasie i kilka wzdreg. Na wcześniejszym wypadzie ,zszedł mi po krótkim holu piękny karas, więc jest ok z rybkami, co cieszy,połamania i do zobaczenia między Orłowem a Sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek51 Napisano 26 Czerwca 2021 Share Napisano 26 Czerwca 2021 Dziś 3 linki super sprawa,2karasie i wzdregi,pozdrawiam. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 26 Czerwca 2021 Share Napisano 26 Czerwca 2021 👏👏👏👏👏 Super, gratuluję połowów, kapitalne rybki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek51 Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 Dzisiejszy popołudniowy połów lin33cm, karasie,pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 1 Lipca 2021 Share Napisano 1 Lipca 2021 No nie wiem Przemek51...wymiatasz. Brawo,śliczne rybki jak zwykle👏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek51 Napisano 1 Lipca 2021 Share Napisano 1 Lipca 2021 Niestety, koniec wolnego, wracam do pracy,jeżeli dam radę skoczyć w weekend, to coś wstawię, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek51 Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Dzisiejszy wypad kontrolny nad Bzurke ,zakończył się jedna plotka. Wysoka woda w rzece, pozdrawiam. Czy łowiłem ktoś ostatnio okolice Od Soboty do Łowicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Witam, znajomy był ze spinem w ubiegłym tygodniu, taki rekonesans od Orłowa do Przezwisk, bez kontaktu z rybą, jakąkolwiek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek51 Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 Szczupaki zwariowały dzisiaj na Bzurce,pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Witam, miały się odbyć zawody spławikowe o mistrzostwo koła z Żychlina, w kwietniu, niestety treningi wypadły....słabo, to mało powiedziane, same małe rybki i to po kilka. Ja pitolę, już od kilku lat na Bzurze szczupłych nie połowiłem. Przemek51....rozwalasz system. Brawo. Zdecydowanie masz patent na te wody, super👋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek51 Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Witaj, patent był taki , że szczupaki wjezdzaly na miejsca , gdzie stała wzdrega, jak na stołówkę, branie było co godzinę, razem 9 brań na żywca, 5 zepsulem a 4 wyciągnolem, do tego szczupak na kopyto, 2 okonie na czerwonego, okonie i 2 szczupaki wróciły do wody, 3szczuple zabrałem,razem lowilem 12 godzin ,pozdrawiam serdecznie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek51 Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 Dzisiejszy wypad nad Bzurke, linki się obudziły no w koncu, 5 linków, 4 karasie ,kilka okoni na czerwone ,masa wzdregi jeden szczupak, wszystko pływa,oprócz szczupaka ,straszny cwaniak był z niego, wciągał żywce w krzaki i tam je pałaszował, oj napsul mi zestawów w niedzielę, pozdrawiam. Zapomnialem , jeden szczupły spadł z kopytka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 20 Maja 2022 Share Napisano 20 Maja 2022 Dzięki za cynk, fajnie że Bzurka odpaliła bo było licho. Jak zwykle , wielkie gratki za połowy . Mnie czas ogranicza, jak tylko uda mi się wyskoczyć, i jeszcze , może połowić, napiszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 19 Czerwca 2022 Share Napisano 19 Czerwca 2022 Witam, 12.06 odbyły się zawody o mistrzostwo koła Pzw z Żychlina, kurcze, woda idealna, przezroczysta, podniesiona ale uciąg na 3gr, Łowiło 14-tu wędkarzy, przez 5 godzin, i tu kończy się ...fajnie..wygrał świetny wędkarz z wynikiem nawet nie 1500gr... masakra, padały tylko małe i malutkie ryby. Ukleje, krąpiki, małe płotki, okonie, kiełb , jazgarze, wzdręgi.... Kilka lat temu takie zawody wygrywało się wynikiem w okolicach 5000gr, i to nie 5 godzinne ale 3-4-ro. Łowiono w okolicach, Dąbrówka- Gosławice. Dodam jeszcze że nie mieliśmy żadnej dużej, ba średniej ryby na kiju... nie padła żadna powyżej 25cm.... Atmosfera na zawodach super i woda śliczna niestety....ryb jak na lekarstwo, gdzie ta nasza Bzura...?😭 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 Witam, co tam dobrego nad Bzurą, słyszałem że znów jakiś odcinek ,, poprawili" , melioranci. Ciekawe jak to wpłynie na rzekę i jej rybostan, bo z roku na rok jest coraz gorzej☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 Łowię na odcinku, ujście Ochni Przezwiska, łowię to raczej przesada, próbuję coś złowić, raczej m się nie udaje, może poza narybkiem płoci, wzdrążek i innego drobiazgu, na spina to już nie pamiętam jak drapieżnik z Bzury wygląda☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Witam, nie dane mi było połowić jesienią... Podobno szczupak się ,,ruszył" późną jesienią. Słyszałem o rybach ponad 90cm. Mam nadzieję że w nowym 2023 roku rybki ,, odpalą" tego Wam i sobie życzę. Szczęśliwego Nowego Roku. Bzurze pełnego koryta wody przez cały sezon👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Witam Przemek51, jak łowienie?, ja jeszcze karty nie opłaciłem , może w tym tygodniu, podobno coś się dzieje na Bzurze, mimo sporej wody w górnym biegu... kurde ale to okręg mazowiecki, już raczej w tym roku sobie odpuszczę...tylko skierniewicki, bo już trochę sporo innych opłat☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Witam, w ostatni weekend nad Bzurą odbyły się zawody spiningowe, jednego z kół Pzw, na start stawiło się kilku wędkarzy. Łowiono w okolicach Gosławic. Kilka godzin łowienia i ...złowiono kilka okoni, w tym jednego fajnego 38cm, kilka mniejszych, kilka niemiarowych szczupaczków. Ogólnie słabo. Jak u Was sezon? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Rozmawiałem z Wędkarzem który łowił na starorzeczu w Przezwiskach, ostatnie dni kwietnia i pierwsze maja, białoryb zero, drapieżnik również☹️. Nad Bzurą w Gosławicach łowił Wędkarz, tyczką, każde wpuszczenie zestawu, ryba, niestety, tylko mikro płotki, żadnej nawet średniej wielkości, kurde normalnie samo ,, przedszkole" gdzie się podziały te grube piękne ryby z przed kilku, kilkunastu lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 Dziś z wizytą nad Bzurą, okolice Gosławic, woda w rzece, niska, ziele jest ale te kilka miejsc się znajdzie, rozmawiałem z wędkującym. Z ryb trafiają się fajne płocie, wczesną wiosną leszcze, z rzadka lin, karaś srebrzysty. Wędkarzy mało bo i miejsc co ,,kot napłakał", Niżej zamieszczę kilka zdjęć z rekonesansu. Kilku wędkarzy siedziało ,, pod wierzbami", ale ta nie doszedłem. Niestety widziałem miejsce gdzie wydra ma swoje ,,żerowisko", świeże ślady i dróżkę którą pokonuje z rzeki w kierunku łąki i rowów. Zmora tej rzeki....natura kur....cze... Pozdrawiam miłośników. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 19 Października 2023 Share Napisano 19 Października 2023 Witam, ciekaw jestem co tam nad ,,Naszą" rzeką słychać, z tego co wiem, białoryb w tym roku dopisał, piękne leszcze, karasie, karpie, ba nawet liny, śliczne ryby łowiono, a jak z drapieżnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 19 Października 2023 Share Napisano 19 Października 2023 Jeśli uda mi się wyskoczyć za drapieżnikiem, oczywiście , dam znać👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi