tomek1 Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Wyjścia sa 3. Skleić, skrócić lub wyrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Skleić, skrócić lub wyrzucić Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Skleić, skrócić lub wyrzucić to drugie zdaje się najrozsądniejsze.i kolejne opcje: 1. dopasować i jedynie wkleić przelotkę szczytową(najbardziej sensowne i co ciekawe najłatwiejsze). 2. jw. plus zdjęcie tej ostatniej przelotki i umieszczenie bardziej poprawnie(trochę niżej, ale kto by sie tam babrał...) 3. zdjęcie przelotek z całego kija i ponowne przezbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 No co ja mogę napisać... HELP HELP HELP A co chcesz zrobić.Wyjścia sa 3. Wyjścia sa 3. Skleić, skrócić lub wyrzucić Wiecie co.... człowiek tu traumę przechodzi, a Wy moi drodzy jajca se robicie No fuks, że dziś już doszłam do siebie to drugie zdaje się najrozsądniejsze I tak się sprawa rozwiązała. Teraz mam model Shimano Hyperloop AX SPINNING 2,3m i cóś..... Inwalida bo inwalida, ale żyje - a to najważniejsze, bo to moja ukochana wędka Jakby mi się gruntówka czy spławikówka połamała, pewnie nawet bym się nie przejęła, no ale spin..... Tak czy inaczej serdeczne dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Wiecie co.... człowiek tu traumę przechodzi, a Wy moi drodzy jajca se robicieMy ależ skąd nigdy ,pamiętaj ze teraz zmieni ci się trochę akcja kija nomen omen ukochanego będzie trochę twardszy ,wiec nie tnij na chama bo rybkom uzębienie powyrywasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Wiecie co.... człowiek tu traumę przechodzi, a Wy moi drodzy jajca se robicieMy ależ skąd nigdy Nie no pewnie, że nigdy ... pamiętaj ze teraz zmieni ci się trochę akcja kija nomen omen ukochanego będzie trochę twardszy ,wiec nie tnij na chama bo rybkom uzębienie powyrywasz. No właśnie zdawam sobie z tego sprawę Cholera, ale dobrze, że już zrobiona. Ja wczoraj miałam taką deprechę, że chciałam szukać samego tego jednego składu, albo zamówić nowego spina. Bo właśnie opcja typu skrócenie nie bardzo mnie satysfakcjonowała. A sam kij mimo, iż taniocha to jestem z niego mega zadowolona. Sam Mańku wiesz, bo sam mi doradzałeś Zobaczymy co ten "inwalida" zaprezentuje nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 A sam kij mimo, iż taniocha to jestem z niego mega zadowolona. Sam Mańku wiesz, bo sam mi doradzałeś Wiem,wiem ,powiem ci ,ze też mam takie które nigdy bym nie sprzedał ,nie oddał ,mimo ze stoją już nie używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Mańku, u Ciebie to raczej podchodzi pod "Kolekcjonerstwo i Sentymentalizm", a u mnie jeszcze pod... sama jeszcze nie wiem co za krótko tego kija mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Mańku, u Ciebie to raczej podchodzi pod "Kolekcjonerstwo i Sentymentalizm"Na pewno tak ,ale głównie to wspomnienia przez wiele lat trzymałem połamany "patyk"bo połamany był przez rybę życia [szczupak] nawet nie wiem ile miała ,ale skoro połamała pełnego szklaka ,to mała nie była . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Mańku, u Ciebie to raczej podchodzi pod "Kolekcjonerstwo i Sentymentalizm"Na pewno tak ,ale głównie to wspomnienia No właśnie, a wspomnienia i rzeczy, które do tych wspomnień się przyczyniły są bezcenne przez wiele lat trzymałem połamany "patyk"bo połamany był przez rybę życia [szczupak] nawet nie wiem ile miała ,ale skoro połamała pełnego szklaka ,to mała nie była O kurcze to ja też tak chcę, byle tylko nie dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam, ostatnio przy rozpakowywaniu się na nocne łowienie, niefortunnie połamałem górną sekcję tego wędziska, dowiadywałem się w serwisie, niestety nie posiadają już tych wędzisk. Gdyby ktoś miał połamany, nieużywany kij z górną sekcją (bez zmiennych szczytówek) do sprzedania, byłbym wdzięczny. Gdyż mimo swej niewielkiej ceny traktowałem ten kijek jako nieoceniony w trudnych warunkach, a teraz jest praktycznie nie do dostania. Będe wdzięczny za odzew. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Witam Serdecznie ... Jeszcze nie zdążyłem na dobrą sprawe stestować kijka a już złamałem szczytówke ... Kijek - Trabucco Energhia SK 600 - Czy nie wie któryś z kolegów ( koleżanek ) gdzie taką szczytóweczkę można dokupić ... ?? Czy Waszym zdaniem będzie z tym jakiś problem ... ?? ... Szczytóweczka została złamana na samym końcu dosłownie ok 3 mm. od ostatniej przelotki - Czy w najgorszym wypadku można dokleić przelotkę do tej złamanej szczytówki ... Czy nie bedzie to miało wpłytu na pracę i wytrzymałość tego kijka ?? Proszę o pomoc !!! Z góry dziękuje - POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Mam pytanie w spiningu penkła mi gurna część gdzieś ok. 30% górnej częśći i chciałbym się dowiedzieć czy dało by się tam dodać szczytówke drgającą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 To co wędka do wyrzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 To co wędka do wyrzucenia Nie koniecznie ,wszystko zależy od twojej determinacji ,zdolności manualnych . Możesz wykonać sobie tzw wklejanke ,wynik może byc zaskakujący . ale wykonanie jest pracochłonne i nieco skomplikowane w wykonaniu .Możesz też dać to serwisowi do wykonania ,ale raz nie wiadomo czy sie podejmą i dwa nie wiadomo ile policzą.Nie opisuje wykonania takiej czynności bo nie wiem czy będziesz tak zdeterminowany aby sam sie tego podjąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Znajomi mówili żebym zrobił sobie wklejanke ale niewidziedli jak Jeżeli mógłbyś mi napisać jak to był bym ci wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 gdzie można nabyć jakieś przelotki matchowe do wymiany ? bo mi jedna pękła, wysyłkowo oczywiście no chyba że nieznajdę to będę musiał popytać na mieście ale tu jest straszna nędza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 gdzie można nabyć jakieś przelotki matchowe do wymiany Teleskop czy skład .Jeżeli mógłbyś mi napisać jak to był bym ci wdzięczny.Mogę ,ale dopiero po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 maniek, oczywiście matchówka jest składowa. pewnie będę się musiał pofatygować na miasto i popytać bo w necie za wiele tego niema. ew. na wiosnę wydłubie jakiemuś biedakowi nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 wydłubie jakiemuś biedakowi nad wodąTylko uważaj aby ci oka nie wydłubał a z przelotką będziesz miał kłopot ,ale dam ci zaraz linka i możesz zapytać ,nie gwarantuje jednak sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 maniek, niema problemu, jak są spiningowe i inne to i takie być muszą, zapytać nie zaszkodziło - choć do tego czasu sam już zbadałem temat dogłębnie. od jakiegoś dystrybutora czy serwisu żebrać też nie widzę sensu. na wiosnę jest niezły ruch i coś by się dopasowało z "czyjegoś" patyka no ale do tego czasu pewnie dostane w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 maniek, niema problemu, jak są spiningowe i inne to i takie być muszą, zapytać nie szkodzi Sorki nie ma przelotek do matcha ,pytałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Witam. Na ostatniej wyprawie na dorsze złamałem szczytówkę od spiningu Jest ktoś w temacie czy istnieje możliwość zamówienia samej szczytówki u producenta bo mam już dwa dolniki takiej wędki i nie mam zamiaru kupować trzeciej szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam.Na ostatniej wyprawie na dorsze złamałem szczytówkę od spiningu Jest ktoś w temacie czy istnieje możliwość zamówienia samej szczytówki u producenta bo mam już dwa dolniki takiej wędki i nie mam zamiaru kupować trzeciej szt. zawsze można coś zaradzić , jaka to była wędka może wśród moich połamańców coś znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper993 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Jeżeli ułamał się tylko szczytowy 5-10 cm odcinek możesz zawsze wyrównać ułamaną krawędź i dopasować do niego przelotkę szczytową. Spinning będzie trochę krótszy ale napewno jeszcze trochę posłuży. Jednak jeśli pękł np. w połowie pozostaje jedynie zakup całej części. Warto wtedy dać ogłoszenie, podać dokładny model i może ktoś posiada taką część, zawsze będzie taniej niż u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi