wojtas666 Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 dzisiaj pierwszy raz w tym roku wybrałem się na rybki, nad taki średniej wielkości staw ze spławikiem 3,4g i zauważyłem taki problem: gdy żyłka nie była naprężona to spławik kładł się na wodzie. wcześniej to się nie zdarzało. dodawałem i ściągałem ciężarki, zmniejszałem i zwiększałem grunt, ale to nic nie pomagało. jeżeli wiecie czemu tak się dzieję to napiszcie, bo jutro znowu wybieram się łowić i chciałbym wyeliminować ten problem. z góry dzięki
chojnak166666 Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 jaki miałeś spław przelotowy czy stały jak przelotowy to wystarczy dodać koralik przed sznurkiem jak używasz gumowych stoperów daj większy lub dobrze go wyważ lub jest taka tam płycizna
ESSOX Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Grunt ustawiony jest zbyt duży i obciążenie leży na dnie . Spławik jest wtedy nie dociążony i wykłada się na wodzi.
Gość lin Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 czesc olowiu musi byc pod splawikiem tak aby stal a reszta na przyponie i przed kretlikiem to bedzie OK
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.