Skocz do zawartości
tokarex pontony

problem ze spławikiem

wojtas666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzisiaj pierwszy raz w tym roku wybrałem się na rybki, nad taki średniej wielkości staw ze spławikiem 3,4g i zauważyłem taki problem: gdy żyłka nie była naprężona to spławik kładł się na wodzie. wcześniej to się nie zdarzało. dodawałem i ściągałem ciężarki, zmniejszałem i zwiększałem grunt, ale to nic nie pomagało.

jeżeli wiecie czemu tak się dzieję to napiszcie, bo jutro znowu wybieram się łowić i chciałbym wyeliminować ten problem.

z góry dzięki :wink:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

jaki miałeś spław przelotowy czy stały jak przelotowy to wystarczy dodać koralik przed sznurkiem :twisted: jak używasz gumowych stoperów daj większy :mrgreen: lub dobrze go wyważ :wink: lub jest taka tam płycizna :cool:

Napisano

Grunt ustawiony jest zbyt duży i obciążenie leży na dnie . Spławik jest wtedy nie dociążony i wykłada się na wodzi.

Napisano

czesc olowiu musi byc pod splawikiem tak aby stal a reszta na przyponie i przed kretlikiem to bedzie OK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.