Skocz do zawartości
Dragon

kolowrotek na martwa rybke

marbo30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam czy ma ktos jeden z tych kolowrotkow i moglby mi powiedziec jak on sie spisuje na martwa rybke?

sa to kolowrotki z wolnum biegiem bo taki potrzebuje

ROBINSON SOLARIS 306

CORMORAN MODEL cormaxx br 3A 35

dziekuje za ewentualne podpowiedzi,a moze maxie jakis typ do 100zl

pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Z tych linków co podałes to dobry bedzie Robinson. Ale nie znajdziesz odpowiedniego kołowrotka który bedzie dobry na martwa ryke :twisted: Np na martwą rybke łowi sie podobnie jak na metode gruntową, ale moze byc i kołowortek przeznaczony do spinningu. Ja polecam firme shimano, model catana, wielkosc 2500, i hamulec to juz sam wybierz czy tylni czy przedni (FA przedni / RA tylni) :wink:

Pzdr.

Napisano

i zalezy czy chcesz nim lowic np wegorze, sandacze czy moze sumy..bo do nich to juz potrzebny kolowrotek zupelnie inny ale o tym poczytaj na forum..kolega maniek pisal ostatnio o swoim sumowym sprzecie..

Napisano

z tychkolowrotkow to zdecydowanie robinson ale na martwa rybke to on nei jest za dobry a czy do 100 zl znajdziesz jakis dobry na martwa rybke to nie wiem :/

• 2 weeks later...
Napisano

chodzi mi o kolowrotek z wolnym biegiem ,na sandacza lub na szcupaka na martwa rybke,chyba faktycznie robinson bedzie lepszy,dzieki za rady

• 4 weeks later...
Napisano

Nie patrzcie na firmę. Już kiedyś pisałem. Należy wejść do sklepu i poprosić o wszystkie kołowrotki z wolnym biegiem. Potem po kolei sprawdzać który z nich najlżej podaje żyłkę (czuć to w rękach) z wolnego biegu. Osobiście używam na jeziorach SPRO. Jak jest odkręcony na max to wystarczy doczepić bardzo lekki dzwoneczeki i plecionka się wysnuwa. Chodzi o niewyczuwalnye podawanie żyłki np dla sandacza. A ile łożyski itd. Nie ma najmniejszego znaczenia. Na martwą rybkę kołowrotek praktycznie cały czas odpoczywa. To nie spining.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.