Gość wobler129 Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Kupiłem gotowe przypony z haczykami Kamatsu 6 rozmiar Nie polecam kupnych przyponów. Naucz się lepiej wiązać sam. Mniej zapłacisz i przypony będą mocniejsze. Przypony kupne rozwiązują się na hakach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Kupiłem gotowe przypony z haczykami Kamatsu 6 rozmiar Nie polecam kupnych przyponów. Naucz się lepiej wiązać sam. Mniej zapłacisz i przypony będą mocniejsze. Przypony kupne rozwiązują się na hakach itd. Jak kupujesz przypony Yorka to sie będą rozwiązywać. Ja kupiłem kamatsu i jestem z nich bardzo zadowolony. Ani razu sie nie rowiązały. Także polecam bardzo. Ps. haczyki umiałem wiązać jak Ty nie wiedziałeś jeszcze co to wędka , ale gotowe przypony są dla mnie wygodniejsze i tracę mniej czasu na łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Jak kupujesz przypony Yorka to sie będą rozwiązywać. Nie kupuję przyponów Sam wiążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Jak kto lubi. Ja lubię wygodę i komfort na łowisku Jeżeli gotowe przypony są równie mocne jak bym sam wiązał to czemu mam sobie nie uprościć życia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Obiecane fotki : mój karpik http://img120.imageshack.us/my.php?image=cimg9961zo8.jpg ten też http://img127.imageshack.us/my.php?image=cimg9998lf5.jpg ten amurek też http://img407.imageshack.us/my.php?image=cimg9977wm5.jpg kuzyna karpik http://img411.imageshack.us/my.php?image=cimg9946tk6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Przypominam, że temat dotyczy łowisk a nie przyponów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Witam W sobotę rano wybieram sie nad Dąbrówke, tym razem uzbroiłem się w zestawy włosowe i bedę łapał na kulki proteinowe Nastawiam sie na troche większe karpie , ale co z tego będzie to zobaczymy. Zdam relacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedziu Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Czy ktos wie czy na jeziorze chrzypskim sa amury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afum Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Witam mam pytanko do tego zbiornika Dąbrowa. Ile kosztuje zezwolenie, i czy płaci się tylko za zezwolenie czy też za złowioną rybę ? I czy idzie podjechać samochodem nad samą wodę żeby nie tachać sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Mozna podejchac placi sie 2,5zl za 1h od osoby nie od wedki ;] za ryby jak bys chcial osobno placisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Jak jest z złowiona rybą można bez problemów wypuścić?I o ile pamietam to są tam jeszcze inne płatne żwirownie,łowiliście tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Rybe mozesz wypuscic bez problemu ja lowilem tylko na tej 1 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 są płatne lecz już nie są opłotowane i właściciele narzekają, że kłusują. To przed tym opłotowanym jest dobre na szczupaka tak mówili, ale tam nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Witam. Byłem dwa razy na łowisku Dąbrowa. Łowiłem zarówno na tym pierwszym nieopłotowanym i na drugim "karpiowym". Na Karpiowym łowiłem na cypelku , na kukurydze. Razem z kuzynem przez 5 h nałapaliśmy kilkanaście karpii i amura. Największy miał 2,7 kg. Niestety to łowisko nie jest zbyt urocze. Jest to zwykła prostokątna wanna z zieloną, brudną wodą. Na tym owisku nieopłotowanym spiningowałem 1h. Złapałem trzy szczupaczki niewymiarowe i okonia 30-taka.Także jeżeli ktoś ma trochę więcej wolnego czasu, a chce się wybrać na karpie to polecam gospodarstwo agruturystyczne "Jawita", położone 40 km od Poznania przy trasie Poznań- Kalisz. Za cały dzień łowienia trzeba zapłacić 10 zł . Nie jest to dużo zwarzając na wrażenia estetyczne tego łowiska. Są tam dwa stawy, na każdym po kilkanaście stanowisk. Większość lini brzegowej jest zarośnięta przez krzaki, drzewa. Są cypelki, wysepki.Wokół las, wygląda to naprawdę fajnie. Gospodarstwo posiada kilka pokoi kilkuosobowych z aneksami kuchennymi. Już nie pamiętam dokładnie ile sobie życzyli za noc , ale chyba wynosiło to 25 zł. Jak ja tam byłem z ojcem to łowiliśmy karpie takie po 2-3,5 kg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Był ktoś w tym roku na Dąbrowie ? Dowiedziałem się , że na tym nieopłotowanych łowisku można wypożyczyć łódke. Mam zamiar to zrobić i pospiningować kilka godzinek, jak karpie nie będą brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Dąbrowa jest otwarta? Trzebaby niedługo się tam wybrać. Łowił Ktoś na jeziorze Pamiątkowskim/ Pamiątkowo? Podobno jest tak bardzo czysta woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Jest otwarta bo kuzyn ostatnio dzwonił do nich. Ja jutro z rana się tam zjawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Niestety wypad na Dąbrowe nie wypalił. W niedziele natomiast ruszam na łowisko JAWITA . Mam nadzieje ,że wypali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fifi886 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 witam wszystkich;) w sobotę 03.05.2008 byłem od samoego rana w pamiątkowie nad jeziorkiem. od rana było dosc dózo ciekawych bran ale zaciecia były puste..podejrzewan ze małe płotki i leszczyki...aleeee o 9 rano z gróntu na kukurydze brały płocie po 25cm!! to juz było cos..o 10 z gruntu na ziarenko kukurydzy i czerwonego robaka złapałem karpia 2.4 kg....jak dla mnie to było dziwne i myślełem ze to czysty przypadek...no ale o 12 kolega obok złapał na czerwonego następnego karpia....i juz było wiadomo ze karpie wyszły na żer. o godz 18stej złapałem na samą kukurydze nastepnego karpia o wadze 1.4kg ..także jest bardzo dobry czas jesli chodzi o ten zbiornik...w nastepna sobote jade na nockę i spodziewam sie wiekszych karpi...tym razem biore proteinke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manfred1979 Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 do której jest czynne łowisko w Dąbrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 chyba do 21 , ale nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manfred1979 Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 dzięki, ja gdzies wygooglowalem ze do 22. W praktyce i tak pewnie do zmierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 A co wybierasz się na Dąbrówke ? Ja w zeszłym sezonie byłem tam dwa razy , w tym też planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Tez planuje możnaby się zmówić. W piątek jestem wolny cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwampa26 Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 WITAM CHCE SIE WYBRAC NA TE łOWISKO W Dąbrowa ALE NIE BARDZO WIEM JAK TAM DOJECHAC. A I CZY JEST POTRZEBNA KARTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi