enduro Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 prawdopodobnie pojadę na 2 dni nad to jezioro. nie wiem o nim nic, również nie znalazłem ciekawych informacji o nim. do kogo należy to jezioro? do jakiego okręgu należy? jakieś specjalne zezwolenia? metody połowu? zarośnięte? chciałbym z gruntu. pozdrawiam i proszę o pomoc.
slider 7 Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Nie trzeba żadnych specjalnych zezwoleń (łowisz na podstawie karty wędkarskiej i opłaconej składki na nasze województwo). Numer łowiska 308. Zbiornik mocno zarośnęty (przynajmniej taki był podczas mojego ostatniego wędkowania). Jeżeli chodzi o ryby, to ja prawie wyłącznie spinninguję - na zbiorniku trafiał się okoń i drobny szczupak (chciaż z wiarygodnych źródeł wiem, że są też okazy). Nie polecam tego zbiornika, szczególnie latem (ogromna presja turystyczna; w weekendy setki ludzi). Zbiornik mały (9,7 ha), położony w lesie. Polecałbym ci zbiornik Sosina (nr 011), który jest naprawdę niedaleko od Balatonu. Większy (51,3 ha), bardziej urokliwy, z zapleczem turystycznym (rzut beretem będziesz miał nad Kanał Szczakowski - jeżeli będziesz chciał pochodzić za potokiem lub lipieniem).
enduro Napisano 18 Lipca 2007 Autor Napisano 18 Lipca 2007 jadę tam do znajomego i to tylko na 2 dni, więc jakieś większe wyprawy raczej odpadają. jadę tam raczej w formie wypoczynku niż intensywnego nastawiania się na wielką rybę, nie ma okazji wcześniej zanęcić, więc z gruntu połapać sobie białą rybę, cokolwiek. poważniejsze wyprawy zawsze planuję. dzięki za informacje. ten zbiornik sosina to daleko od tego jeziora w km? pozdrawiam i jeszcze jakby ktoś miał jakiekolwiek informacje, to poproszę.
krzychu_sc Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 witam co od balatonu to nie zgodze sie z kolega sliderem7 balaton to jest dobre lowisko tylko trudne sa w nim ladne lin i karasien .enduro jak chcesz polowic z gruntu to bez problemu polapiesz leszczy a raczej leszczyki takie do 30 cm a zdazaja sie ladne amury i karpie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.