polucek Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam chce sie wybrac na ryby albo na jezioro kierskie albo na strzeszynskie. Powiedzcie czy jezioro kierskie jest mocno zarosniete ? Da rade lapac na grunt? Jesli nici z gruntem to jest szansa zlapac cos na spinning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Jezioro jest wydzierzawione, najpierw trzeba wykupic zezwolenie. Nie lowilem tam jeszcze, ale chetnie bym sie tam wybral, jezioro mocno zarybione chyba 6 ton w tym roku, piranie sie dostaly Z tego co wiem to na spinning tam warto, wyrosniete szczupaki, okonie, wegorze, sandacze, procz tego duzo karpi i linow. Tylko trzeba sie dowiedziec, gdzie sa jakies ciekawe miejscowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polucek Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Dzieki pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njber Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Jak wygląda z opłatami w tym roku? Zmieniły się może? Nie mam czasu podjechać i zapytać, a tak blisko mieszkam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njber Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Dobra. Ten piekny ciepły i pierwszy wolny od długiego czasu weekend dał okazję, żeby w końcu tam podjechać i się popytać. 12zł dniówka rok z brzegu 80zł No i na niedzielę jest plan rozpoczęcia sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 A są tam wogule ryby bo w latach 80-90 coś szło złowic a potem to tylko coraz gorzej,a jak jest z miejscami bo zawsze ganiali z pomostów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njber Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Od początku 2007 jezioro jest zarządzane prywatnie i podobno ostro zarybiane. Robal pisze, że 6 ton, chociaż to chyba lekko naginane. Przy Krzyżownikach można liczyć na ..... pstrągi. Z tego co się zdążyłem zorientować, to jest karp, leszcz, porządna gruntowa płoć. Z kolei od strony Kiekrza jest duzo płycizn i można liczyć na niezłe okonie, których nie wyłapano w czasie zimy (lodu w sumie nie było). Się zobaczy. Heheh, najciemniej pod latarnią http://www.haczyk.pl/haczyk/lowiskajkierskie.html ale zdaje się, że opis ma już kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 A co z miejscami do łowienia przecierz cała dostępna strona jest usłana osrodkami!Jest gdzie łowić?Zna ktoś konkretne gatunki jake tam wpuścili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janioll Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Łowiłem w kierskim wiele razy ale tylko z brzegu na spina i powiem ze okoni dużo wyciągnąłem , czasami udawało mi się podejrzeć okonie stojące pod jachtami i doznawałem często szoku bo bywało że pod jednym jachtem stało z 20-30 okoni powyżej 30 cm ale rzadko brały przeważnie do przynęty wychodziły te najmniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njber Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Jest gdzie łowić? Niezupełnie wszędzie są ośrodki, ale owszem, jest ich dużo. Z tego co byłem zobaczyć znajdzie się kilka dogodnych i cichych miejsc. Nie byłem od strony Baranowa, Chyb i Wielkiego, ale tam poza kilkoma posiadłościami z dostępem do jeziora (czyli płot...) jest dużo spokojniej. Zna ktoś konkretne gatunki jake tam wpuścili? sielawa, węgorz, sandacz, szczupak, okoń, amur biały, karp, leszcz, krąp, płoć, wzdręga, karaś złocisty, karaś srebrzysty, lin, ukleja, jazgarz, ciernik, kózka, miętus, jaź, różanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afum Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 a czy jest możliwość podjechania z jakiejś strony pod samo jeziorko ? bo jestem grunciarzem i nie za bardzo chce mi się tachać cały sprzęt i gdzie można wykupić zezwolenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njber Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 możesz dojechać z kilku stron: - od PGR Wielkie (za Chybami) - od Baranowa - od ul. Słupskiej (niedaleko szpitala rehab.) - od Krzyżownik (plaża w Krzyżownikach) - od Kobylnik (skręcasz w prawo przy Forte Sweden jadąc od trasy szamotulskiej) - od Kiekrza (pierwsza w lewo za kościołem) Zezwolenie w sklepie na ul. Chojnickiej (obok wypożyczalni DVD) lub wcześniej, skręcając przed ośrodkiem policyjnym w lewo (punkt sprzedaży ryb - jest duża tablica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afum Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Wielkie dzięki njber. Teraz będzie trzeba przejechać się i obejrzeć miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 podobnie i w tym temacie, od 1 lipca do końca października będę przebywać na WLKP, jak prezentuje się jeziorko, o którym pisaliscie, ile km jest od Tarnowa Podgórnego podajcie jakieś info na temat spinningowania na tym jeziorze - który brzeg, czy można i gdzie wypożyczyć Łódź ile kosztują zezwolenia...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 Przyłączam się do pytania, bo mieszkam niedaleko a ani razu nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njber Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Zezwolenia: 12zł/dzień Weekend: 20zł Tydzień: 40zł Rok: 90/130zł (z brzegu/z łódki) Jakoś tak to się kształtuje. Łódki do wypożyczenia w przystani PZW (wjazd od ulicy Nad Jeziorem w Kiekrzu) lub w wypożyczalni na plaży w Krzyżownikach. Co do wędkowania, to szczerze mówiąc nie wiem za wiele. Nie wędkowałem tam, bo mam składki PZW i nie chce mi się dodatkowo płacić. Szukałem jakiejś mapy batymetrycznej, ale bez rezultatu. Niezłe rezultaty podobno osiąga się na wypłyceniu przy Krzyżownikach (płd.) i bliżej Kiekrza-PGR Wielkie-Kobylnik. (pn.-zach.). Z Tarnowa Podgórnego jest jakieś 10km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Wielkie dzięki njber za pomoc!!! zobaczymy co da się zrobić. Wędkę pakuję na 100% do autka. I na pewno wybiorę sie tam połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 nic qrde nie bierze, co robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco-terra Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Jezioro Kierskie w latach 90 było bardzo dobrze zarybionym jeziorkiem. Pamiętam jak za dzieciaka jeździełem na biwaki z wujem i wyciągał węgorze grubości bicepsów. Amury pływały tuż pod powierzchnią a karpie nie były rewelacją miesiąca. Raków było też sporo. Dzisiaj jeziorko już niestety nie jest tak rybne. Miejscowi tubylcy mają swoje miejscóweczki ale głownie z łódki. Jezioro jest dość głębokie ale najwięcej ryby do 10m-15m na spadach. Duża powierzchnia powoduje problem przy łowieniu na spławik przy większym wietrze. Łowienie z brzegu od strony Krzyżownik to tylko grunt bo przy brzegach płycizna. Dalej na niestrzeżonej plaży w połowie drogi między Krzyżownikami a Kiekrzem (wjazd w las asfaltową drogą) można połowić na spławiczek (zatoczka). Ostatnio zadałem się od strony Chyb ale nic ciekawego nie wyłowiłem. Kiekrz polecam na łowienie z rodzinką lub zasiadówka z łódeczki. PLAN BATYMETRYCZNY w rozdziale 2: http://www.poznan.pl/mim/public/wos/documents.html?co=print&id=1947&parent=755&instance=1039〈=pl&lhs=wos&rhs=wos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajer Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Witam! Czy jest możliwość wypożyczenia łódki po sezonie? Tzn. we wrześniu? Za odpowiedzi z góry dzięki i Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njber Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 W przystani PZW chyba cały rok (no chyba, że skute lodem:)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Jak brania na Kiekrzu planuje wypad w niedziele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rklaweli1 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Jeżeli chodzi o spinning to nie zaciekawie ,łowię z brzegu i naprawdę marnie. Jedynie między łodziami można sobie jakieś okonie połowić. A tak to cisza. Oglądałem filmiki na YT o zarybianiu Kierskiego w tym roku i widziałem ,że troche szczubli i węgorzy wpuśculi. Dokładnie w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
młody_wędkarz Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Witam. Od jakiegoś czasu łowię w jeziorze Kierskim (k. Poznania), niestety z nikłymi rezultatami . Bardzo proszę, czy ktoś może zna jakieś dobre miejscówki głównie na drapieżniki ? z góry thx za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rklaweli1 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Jak chcesz się pobawić z okoniami to porzucaj w klubach koło jachtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi