wake_up_jk Napisano 6 Sierpnia 2007 Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam!! Pisałem już kiedyś o wadliwym kołowrotku marki JAXON. Teraz niestety przekonałem się, że nie tylko kołowrotek tej firmy może sprawić niemiłą niespodziankę. Ok 2 miesięcy temu kupiłem 3 opakowanie (po 2 sztuki w każdym opakowaniu) świetlików. Na ostatnim wyjeździe na nocną zasiadkę wyjątkowo wędkowałem na 3 kije a miałem tylko 4 świetliki. Te z pierwszej paczki świeciły po przełamaniu normalnie i bardzo intensywnie natomiast dwa kolejne z następnej paczki wogóle nie zaświeciły. Gdyby nie ojciec i jego zapasy świetlików to byłoby konieczne złożenie 1ego z kijów, ewentualnie użycie dzwoneczka. Miałem też inne ciekawe zdarzenie. Na początku sezonu kupiłem 3 paczki świetlików. Wszystkie rozpakowałem i włożyłem luzem do pudełka z przeźroczystego tworzywa, będącego częścią większej wędkarskiej skrzynki. Nie pamiętam niestety jakiej firmy były te świetliki, ale to akurat nie ma znaczenia. Świetliki te po jakimś czasie (ok 2-3 miesiące)postanowiłem użyć niestety żaden z 6u po przełamaniu nie świecił. Wygląda więc na to, że zaszkodziło im światło dzienne. Jakiej firmy świetliki uważacie za najlepsze i najbardziej niezawodne? Ja niestety JAXONowe, mimo iż jeśli już świecą to świecą długo i intensywnie skreślam z listy...
artech Napisano 12 Sierpnia 2007 Napisano 12 Sierpnia 2007 Na ostatnim wyjeździe na nocną zasiadkę wyjątkowo wędkowałem na 3 kije
trini Napisano 12 Sierpnia 2007 Napisano 12 Sierpnia 2007 Na ostatnim wyjeździe na nocną zasiadkę wyjątkowo wędkowałem na 3 kije uch chłopie, powiedz, że to było łowisko specjalne...
wake_up_jk Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Napisano 12 Sierpnia 2007 Oczywiście, że było to łowisko komercyjne. Na wodach PZW zawszę łowię zgodnie z przepisami i zdrowym rozsądkiem Przy czym nawet na tym łowisku ustaliłem to wcześniej z właścicielem łowiska. PS: ojciec 4 dni temu miał identyczną sytuację z tymi swietlikami. Razem z ojcem świetlikom marki JAXON stanowczo mówimy NIE!!
maniek Napisano 12 Sierpnia 2007 Napisano 12 Sierpnia 2007 No popatrz a ja tak sobie chwaliłem że jedynie świetliki mają dobre ,jakoś mi się nie zdarzyło ,ale przezornie zmienie firme.
tomek1 Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 No popatrz a ja tak sobie chwaliłem że jedynie świetliki mają dobre ,jakoś mi się nie zdarzyło ,ale przezornie zmienie firme. Są dobre ale te z żółtą pałeczką pływającą w środku. W zdumienie wprawił mnie ostatnio świetlik Yorka (podobne rozwiązanie techniczne) które po tygodniu od przełamania idealnie nadawał się jeszcze do bombki
artech Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 które po tygodniu od przełamania idealnie nadawał się jeszcze do bombki czyli co? po tygodniu jeszcze świecił
tomek1 Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 czyli co? po tygodniu jeszcze świecił Tak, też byłem w szoku Na spławik już byś raczej nie połowił, ale bombka świeciła lux. Od lat nie widziałem świetlika który wytrzymałby więcej niż jedną noc
artech Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Tomek chyba trzeba usunąć twój post bo albo herezje jakieś prawisz albo się York dowie i świetliki przestaną tyle, albo w ogóle, świecić
tomek1 Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Tomek chyba trzeba usunąć twój post bo albo herezje jakieś prawisz albo się York dowie i świetliki przestaną tyle, albo w ogóle, świecić Jakby tak mieli zrobić, to faktycznie lepiej usunąć A było to tak: w piątek miałem go w spławiku żywcówki, w środę pojechaliśmy na kolejne nocne łowienie- wyciągam kij a tu świeci, dałem go wujkowi do bombki. W następny piątek wujek wyciąga bombkę a on dalej świeci. Musiałbym do nie zadzwonić może dalej śrubuje rekord
-PuS- Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Polecam świetliki które są w Decatlonie. Fioletowe opakowanie z napisem FISHING LIGHT. Pakowane po 10 sztuk, cena około 12 złotych. Były kiedyś po 2,80 przez pomyłkę. Swiecą spokojnie ponad tydzień. Tylko nie łamać ich po środku bo wypalają się za szybko. Należy lekko ułamać z jednego boku. Pozdrawiam
Krzycho Wędkarz Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 Jedyny dobry produkt "JAXONA" to błystka obrotowa, którą "złowiłem" na grunt
Drutinio Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 świetliki są do kity JAXONA , ale kołowrotki mają dobre , a jak chcecie mieć świetlika tydzień żeby świecił , to po przyjściu z ryb włóżcie do zamrażalki
Gość wobler129 Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 ale kołowrotki mają dobre Nie pisz tutaj tego nigdy więcej 96,48693% ludzi uważa, że te kołowrotki są najgorsze...
sinus Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Nie pisz tutaj tego nigdy więcej 96,48693% ludzi uważa, że te kołowrotki są najgorsze... wobler129, mówi się drewno
Gość wobler129 Napisano 15 Lutego 2008 Napisano 15 Lutego 2008 Nie pisz tutaj tego nigdy więcej 96,48693% ludzi uważa, że te kołowrotki są najgorsze... wobler129, mówi się drewno Ano... zapomniałem
ds-fan Napisano 15 Lutego 2008 Napisano 15 Lutego 2008 świetliki są do kity JAXONA , ale kołowrotki mają dobre No to mnie rozśmieszyłeś kolego :lol: ,z mojego peawie 20letnigo doświadczenia wynika co innego.kołowrotki jaxona to szmelc.to że kołowrotek ładnie wygląda i działa pół sezonu na wędce do łowienia uklejek nie znaczy że jest dobry a swoją drogą troszke sie wam dziwie;potraficie na zanęty,przynęty i inne akcesoria wydawać po kilkadziesiąt zł miesięcznie a żal wam wydać co nocke parę groszy na nowy świetlik .
angler-73 Napisano 15 Lutego 2008 Napisano 15 Lutego 2008 Ds-fan co do Jaxona to generalnie cała firma to wielki syf,nie które kije maja całkiem dobre mam matchówke Genezis z lat 90, i powiem że jest przyzwoita i tu sie z tobą zgadzam ale co do a swoją drogą troszke sie wam dziwie;potraficie na zanęty,przynęty i inne akcesoria wydawać po kilkadziesiąt zł miesięcznie a żal wam wydać co nocke parę groszy na nowy świetlik .nie chodzi o te drobne ale o to ze jak kupuje pare paczek świetlików i coś mi zostaje to gdy są mi potrzebne są do dupy i nawet sam sprzedawca u którego je reklamowałem potwierdził ze często robią tak ze do podwójnych paczek wkładają te starsze co słabiej świecą.
andi64 Napisano 15 Lutego 2008 Napisano 15 Lutego 2008 komu świetliki firmy axon nie pasują to jest taka oto alternatywa http://www.carp-fish-sport.pl/product_info.php?cPath=1_4&products_id=31
ds-fan Napisano 15 Lutego 2008 Napisano 15 Lutego 2008 komu świetliki firmy axon nie pasują to jest taka oto alternatywa http://www.carp-fish-sport.pl/product_info.php?cPath=1_4&products_id=31 ciekawe czy one faktycznie 10lat świecą
Gość jarek 307h Napisano 24 Marca 2008 Napisano 24 Marca 2008 ja kupiłem świetlik z targu i pisało że będzie świecił 12 godzin a świecił 25 godzin i 30 minut la ez kolejny raz kupiłem to sie ktoś na targu bawił i już były przełamane a z jednego ulatniał się płyn
tomek1 Napisano 24 Marca 2008 Napisano 24 Marca 2008 Ostatnio doszedłem do 10 dni świecenia jednego świetlika Oczywiście po tym czasie nie nadawał się na spławik, ale na DS w zupełności wystarczał przez te wszystkie dni Świetlik produkcji Kongera
Gość wobler129 Napisano 24 Marca 2008 Napisano 24 Marca 2008 tomek1 a używałeś jakiś dopalaczy - np. lodówka/zamrażarka
tomek1 Napisano 24 Marca 2008 Napisano 24 Marca 2008 tomek1 a używałeś jakiś dopalaczy - np. lodówka/zamrażarka Nic. Cały czas w temperaturze ok. 10 st. w pokrowcu
Gość jarek 307h Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 jeśli chodzi o świetliki to tylko robinson mam kolege który sprzedaje świtliki kto chce prosze odpisać podam gg i sie dogadamy więc 400 świetlików za 45 złotych ja kupiłem sobie 800 tzn dostałem i już 3 lata je mam a nocki robie 2 razy w miesiącu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.