trini Napisano 25 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2008 Słuchajcie, wiem, że się nie czepiamy zbytnio o ortografię, jak komuś się zdarzy to trudno i wielkiego halo nie ma. No i dobrze. Bo to nie o to chodzi... Ale czy mógłby ktoś mimo wszystko poprawić wyraz rozróżnianiu w temacie? Bo trochę w oczy kłuje... [ Komentarz dodany przez: sinus: 25-06-08, 14:22 ] mówisz i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Mając internet jak Wam się chce tak trywialnie szukać obrazków namalowanych w książkach. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "ryby słodkowodne" a zasypani będziecie takimi wiadomościami jakich nie znajdziecie w książkach. Wszystko jest w zasięgu ręki tylko niektórzy mają je za krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 A ja tak jak MANIEK napisal zdawalel w Niemczech na karte wedkarska(Polska mam),i musze wam powiedziec ze nie jest to takie latwe ,podstawowa wiadomosc o rybach,specialna wiadomosc o rybach(gatunki)np jak dlugi jest zoladek karpia,wiadomosci o wodzie,wiadomosci o sprzecie wedkarskim i wiadomosci o przepisach(paragrafach) w sumie jest 600 pytan i sa dwa egzaminy wstepny i glowny na ktorych tzreba odpowiedziec na 60 pytan 12 z kazdej dziedzinyDopuszczalna liczba bledow to 3 z kazdej dziedziny.Mi sie udalo.POZ PETER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 25 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2008 [ Komentarz dodany przez: sinus: 25-06-08, 14:22 ] mówisz i masz A dziękuję, od razu mej skołatanej duszy lżej, i wracajmy do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 A ja tak jak MANIEK napisal zdawalel w Niemczech na karte wedkarska(Polska mam),i musze wam powiedziec ze nie jest to takie latwe ,podstawowa wiadomosc o rybach,specialna wiadomosc o rybach(gatunki)np jak dlugi jest zoladek karpia,wiadomosci o wodzie,wiadomosci o sprzecie wedkarskim i wiadomosci o przepisach(paragrafach) w sumie jest 600 pytan i sa dwa egzaminy wstepny i glowny na ktorych tzreba odpowiedziec na 60 pytan 12 z kazdej dziedzinyDopuszczalna liczba bledow to 3 z kazdej dziedziny.Mi sie udalo.POZ PETER hehe "jak długi jest żołądek karpia"...widze, że Niemcy tak jak my lubują się na egzaminach w podchwytliwych pytaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 hehe "jak długi jest żołądek karpia"..A wiesz jaka jest odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Wystarczy zmierzyć od jednej dziury do drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 No to jaki on dludi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 cos mi sie wydaje ze zalezy od dlugosci ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 co do rozpoznawania ryb bardzo polecam książkę: Ryby słodkowodne Polski pod redakcją pani Marii Brylińskiej. Fachowa książka z opisami bardzo szczegółowymi i fotografiami. a co do karpia to on nie ma żołądka mają go wszystkie polskie drapieżniki oprócz bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 a co do karpia to on nie ma żołądkaNo bingo i o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Witam panowie , panie. Jestem z pod wołomima. Mam pewne pytanie. Mianowicie... dziś pojechałem na działkę która znajduje się nad liwcem. Poszedłem nad rzekę w celu nałapania drobnicy. ale konkretnie... Woda była ciepła wiec chodziłem po wodzie nagle na plaży ujrzałem coś wijącego się w granicach 15-20 cm. Podszedłem i na pierwszy rzut oka pomyślałem że to węgorz... Lekkie zdziwienie? skąd one w liwcu...? ale co bardziej mnie zaciekawiło ryba ta nie miała oczu... czy ktoś wie co to za ryba? później wrzucę zdjęcia bo posiadam ale na innym tel mojego brata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokrzo Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 wijąca się na plaży ryba?może to był zwykły zaskroniec, padalec, żmija itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 ale co bardziej mnie zaciekawiło ryba ta nie miała oczu... Moze poprostu miała oczy w tym samym kolorze co głowa i ich niezauwazyles. Mógł to byc minóg. A na drogi raz uzyj opcji szukaj bo wydaje mi sie ze juz jest taki temat i mozesz na starcie dostac ostrzezenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 może to była sporej wielkości pijawka badz jakiś minóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 w takim blocie... wiem jak wyglada padalec zmija itp... to bylo slizgie jak ryba tego gatunku... i miala pletwy jak prawdziwy węgorz czyli takie dlugie wzdluz tlowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 A jakiego było koloru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 a co mnie tam ostrzezenia... chce sie dowiedziec poprostu co to jest... to nie pijawka... minog? co to? szarawy moze troche taki ciemniejszy szary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Czy to cos takiego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokrzo Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 skoro w błocie, a nie na plaży tak jak pisałeś to zapewne był to minóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid93 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 adi1122spid, ELo, widzę, że jesteś z Białej ;] Łowisz trochę na Krznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 wlasnie patrze... na google. skrzeli nie mial takich jak węgorz... raczej takie dziurki... wlasnie jak to i taki ryj u dolu... tyle te oczy mnie zastanawiaja... przygladalismy sie jemu uwarznie. trzy osoby ktore maja stycznosc z wedkarstwem i nikt nie widzial u niego oczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid93 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 sry nie tutaj xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 hm... wpuscilem to cos do siebie do stawu to jakis agresywny gatunek? zeby mi wszystkich ryb nie wykosil:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Czyli wszystko jasne to był minóg i niewiem czy to dobry pomysł... chociaz sam jeden sie raczej nie rozmnozy ale poczytaj w necie i zobacz czym sie zywi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi