Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 nie do konca jestem przekonany ze to wlasnie to... jak to lapac? jakie to rosnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 rosnie małe i raczej na wedke nie złapiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 o ile mi sie wydaje minog jet pod ochroną nie powinienes go zabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 o ile mi sie wydaje minog jet pod ochroną nie powinienes go zabierać Dobrze Ci sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 tak wlasnie przeczytalem ze sa pod ochrona postaram sie go odlowic i odniesc do rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 jesli Ci sie to uda to masz u mnie browca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokrzo Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 jak to lapac? jakie to rosnie? łapać tego nie wolno minogi są pod ochroną, dorastają do 20 cm lub do 40 cm w zależności od gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 każdy minóg nie dośc że pod ochroną to odzywia się w stadium larwalnym. Po przeobrażeniu nie odżywia się tylko rozmnaża. Pozatym minogi sa bardziej stalowo oliwkowe a nie zielone, daj prosze dokładniejsze zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 łapać tego nie wolno minogi są pod ochroną Kiedys (gdy bylo wolno!!!) byla to jedna z najlepszych przynet .Autochtoni z nad Bugu stosowali ja ze skutkiem. Nie napisze "na co" aby kogos nie skusic . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 eee a da sie to jesc?? poprosze piwo... minog juz wylowiony... byc moze mialo tak byc bo wyplynal na plytka wode a tam jest żołty piach i zlapalem za podrywke i go zlapalem teraz pewnie juz smiga po liwcu... to jest wogole ryba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 eee a da sie to jesc?? Chcesz jesc rybe ktora jest pod ochroną ?? A jakis dowod wylowienia i wypuszczenia masz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 jasne ze mam:) nagralem film jak wylapuje goscia:) pozniej wrzoce bo czekam na bloothota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 jasne ze mam:) piwo bedzie jak sie spotkapmy na rybach bo inaczej to sie nieda za duza odległosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1987 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 hehe piwo + ryby cos konkretnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 sie nieda za duza odległosc płatność oczywiście przelewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 chlopcze masz 14 lat i sie napinasz tym piwem w kazdym poscie, lepiej szkole szkoncz, dorosnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokrzo Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 skydriver daj chłopakowi spokój, co Cię to obchodzi, niech się napina, gada i nawet niech pije, nie nasza sprawa, Ty nigdy się tak nie napinałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PcMichu Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Witam, podczepiam się pod temat co to za rybka? Srebrna, trochę wyciągnięta ale grzbiet zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Srebrna, trochę wyciągnięta ale grzbiet zielony To trochę za mało ,fotki też nie wiele mówią bo nie widać szczegułów ,jeśli nie ukleja ,a raczej nie bo płetwa pierśowa za długa to może stynka ale głowy nie dam ,masz inne foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PcMichu Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Niestety mieliśmy tylko telefon i tylko te dwa zdjęcia mamy z niego. Co moge jeszcze dodać...miała żółtawo czerwone oczy i bardzo łakoma na nie wielką dendrobenę. W obu przypadkach na to się połakomiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 hmmm kurde nawet nie chcą się powiększyć te foty, tak z daleka i z opisu to może ukleja chociaż nie pasują mi te zółte oczy.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Ukleja jak trzeba. Pysk skierowany ku górze, zielonkawy grzbiet (bywają też z granatowo-filoetowym i czarnym), żółtawe oko to norma, czerwonawa barwa gałki, to zapewne pęknięte naczynka, płetwa piersiowa nie jest taka długa w stosunku do długości ryby, jedynie tak wyglada na tym ujęciu od przodu (punktem odniesienia jest grubosć palca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PcMichu Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Mówisz Lesio,że to ukleja? Będę się na razie trzymał tej wersji ;] Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 to może ja też skorzystam z "fachowego oka" http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f62030649f1831ee.html podobno jest to "bas" złapałem go kiedyś niedaleko elektrowni Dolna Odra pod koniec marca czy "to"ma jakiś okres ochronny i wymiar kurde, mam nadzieję,że nie złamię żadnego punktu regulaminu wrzucając tą fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 bass to raczej nie jest. Napewno jest to jakaś rybka akwariowa wypuszczona przez kogoś. Akwrzyści często tak robią usuwając piranie i inne rybki do najblizszych zbiorników wodnych.pewnie i tak by nie wytrzymała zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi