dudi Napisano 10 Września 2005 Share Napisano 10 Września 2005 Witam kolegow Zaczynam z wedkowaniem ale juz mam taki metlik w glowie pod wzgledem kolowrotkow ze ja juz nic nie wiem. A chce w miare solidny kolowrotek zeby przynajmniej pare sezonow pokrecil. Chce jakis sprzet do gruntu karp itd Chce wydac na kolowrotek kolo 200zl a wedke hmm nie wiem poradzcie. I tez narazie jakis spinning na pstragi wiec moze tym kolowrotkiem mogly pokrecic. wstepnie upatrzylem : Tica SP, SPRORock Tuff-Body 660. Shimano raczej odpada sadze ze tam sie zbytnio na marke placi, A moze Daiwe Samurai 3i lub 7i ? HELPP !!!! PLS !!! [ Dodano: 10-09-05, 23:58 ] aha i jeszce wiem ze kicz firma ale 5 lat gwarancji daja Dragon Corsar 450 HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Września 2005 Share Napisano 11 Września 2005 Dudi to wszystko zależy gdzie łapiesz i cołapiesz ja polecam Zebko. 215pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 11 Września 2005 Autor Share Napisano 11 Września 2005 a co to jest zebko ?? no na odre tez chcialbym wyruszyc ale na wiosne bo narazie nie oplaci mi sie karty wykupywac :/ a poki co na jakichs stawach ale wiem ze nie ma uniwersalnych kolowrotkow ale chcialbym narazie porzadny do karpiowki i Tez brac z wolnym biegiem szpuli czy nie ? No i Np taka Tica Libra widzialem na forum pozytywne opinie nadaje sie podobno i do spinningu i do gruntu jesli sie nie myle. No i te Dragony maja po 5 lat gwarancji a sa tanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Września 2005 Share Napisano 11 Września 2005 No Tika Libra ale za ile? .Pozatym Tike Sportiere miał kolega za dobrą cenę, pozatym albo kołowrotek karpiowy albo do spiningu jak karpiowy to raczej z wolnym biegiem bo jak nie na karpia to zawsze przyda się na sandacza ,kołowrotki karpiowe nie bardzo się nadają do spiningu ponieważ są za ciężkie jest to co najmniej rozmjar 6000 a do spina 2000 .Pozatym na Odre musisz mieć coś porządnego bo tu nie ma zmiłuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 11 Września 2005 Autor Share Napisano 11 Września 2005 tica libra cos kolo 285 zl. A moze jak z wolnym biegiem Okuma Force FD 60 Baitfeeder FB60 Pojemność szpuli: 0,35/270m ; Przełożenie: 1:4.5 ; Ilość łożysk: 5 (oporowe) ; Hamulec z przodu ? Albo ten Corsar Dragon , albo http://www.fishing-mart.com.pl/shop/?sub=shop&assortment=17&producer=39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Września 2005 Share Napisano 11 Września 2005 Dudi jak już to Okuma oglądałem jest dości solidna ,pojemności odpowiednia na karpia może być, reszte wymienionych nie oglądałem to raczej się nie wypowiem Tika coś za tania mi się wydaje albo mały rozmiar ale nie powiem ci dokładnie jak nie sprawdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 11 Września 2005 Autor Share Napisano 11 Września 2005 cena tici to tez z tego samego sklepu internetowego co ten link. No a ta okuma nie jest wlasnie taka droga bo ok 170 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acana Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 witam może ktoś używał tej maszyny- mam propozycję jej nabycia za 250zł, szukam czegoś na połowy dorsza z kutra. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskarr Napisano 27 Maja 2006 Share Napisano 27 Maja 2006 MAm zamiar kupić kołowrotek okuma zofix ale nie wiem czy kupić go z hamulcem z przodu czy z tyłu[glow=red][/glow] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 27 Maja 2006 Share Napisano 27 Maja 2006 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdańszczanin Napisano 10 Czerwca 2006 Share Napisano 10 Czerwca 2006 Noszę się z zamiarem nabycia do lekkiego spinningu. Jaka jest Wasza opinia o tym kołowrotku? http://www.100per.pl/x_C_Dz__PD_28410043__PND_28410000__LL_16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzyna Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Ja to na spławik albo leki grunt bym go polecił ale kto wie może nadać się do spinningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roger40 Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 Kołowrotek Okuma Centurion Baitfeeder CBF 50 ,Co sądzicie o tym kołowrotku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smyr14 Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 Mam dylemat, stoję przed wyborem kołowrotków OKUMa z trzech serii z wolnym biegiem do 200 zł i teraz który z nich wybrać, czy TRAVERTINE BAITFEEDER, CENTURION BAITFEEDER, INTERCERTOR BAITFEEDER. proszę o pomoc, a może jakąś inną firmę byście polecili porządną, co o abu garcia 301FR-303FR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczo Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 Sam sie zastanawialem nad tymi modelami, a skonczylo sie tak, ze kupilem okume epix pro 40 FD Mam ja przy gruntowce i wcale nie zaluje wyboru Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 26 Kwietnia 2007 Share Napisano 26 Kwietnia 2007 Czy ktoś używa takiego sprzętu, jeśli tak to prosze o jakieś opinie, ponieważ mogę go kupic za niewielkie pieniądze nowego na gw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek-legnica Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Mam pytanko do Was,mianowicie mam na oku kołowrotek OKUMA ECLIPZ FD-65 koszt ok.250 złociszów.Interesują mnie wszystkie informacje od osób będących w posiadaniu w/w kołowrotka.(FD-50,FD-65) Oczywiscie jestem tez otwarty na Wasze sugestie odnośnie innych dobrych kołowrotków do walki z Królem Naszych Wód (do 250 zl.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Może Daiwa Black Gold (BG) 20 lub 30 Tylko nie wiem jaki to koszt ale podobno młynki nie do zajechania http://www.daiwa.com/Reel/detail.aspx?ID=47. kiedyś na sąsiednim portalu ktoś go sprzedawał ale nie wiem czy jeszcze ma. jak byś chciał dam Tobie namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Znalazłem ją tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek-legnica Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Dzieki artech-u za pomoc,co do Daiwy myśle ze jeszcze wstrzymam sie z zakupem,szukam dalej moze coś jeszce mi podpowiecie w tym temacie,czekam grzecznie na dalsze propozycje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Pochwaliłem się dwa dni temu zakupem Okumy ELEKTRY ETR-30 Dziś wyjąłem z pudełka, wyprostowałem korbkę, i skręcając odnisłem wrażenie delikatnego zgrzytu ... Pokręciłem niby wszystko gra. Niemniej myślę rozkręcę korbkę no i pęknięta i wygięta podkładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Dzięki - kolejną markę wciągam na listę "producentów drewna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Mialem kupic wlasnie Elektre nawet juz kupilem na allegro ale niby ostatnia sztuka byle zepsuta w sklepie itp.Teraz chyba nie zaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Mialem kupic wlasnie Elektre nawet juz kupilem na allegro ale niby ostatnia sztuka byle zepsuta w sklepie itp.Teraz chyba nie zaluje.To chyba właśnie ta co kupił tomik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 kolejną markę wciągam na listę "producentów drewna" Są jeszcze producenci nie drewna.tomik, masz 5 lat gwarancji wiec jeszcze wszysto przed tobą. Mam dwie okumy : Inspirę i Zeona i chodzą miodzio mimo ze wyprodukowane przez producenta drewna To raczej pech a nie wykładnik w ocenie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi