Gość Anonymous Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Sprawdziłem dwa odcinki: 1. Konstancin - długa prostka pomiędzy spiętrzeniem a mostkami - klonki i jaziki, w ubiegłym roku także kilka szczupaczków 2. ujście do Wisły - ryby są okazjonalnie - tzn. wczesną wiosną klenie, jazie - odcinek przypomina kanałek i ma niewiele wspólnego z rzeczką - plusem tego miejsca są wspaniałe dziury na Wiśle i naprawdę obfitość klenia a także sandaczyki w przyzwoitych rozmiarach. Moim szlagierem była 9 - 12 cm rybka typu drop shot prowadzona skokami w kamienisku. Cytuj
Sand Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 2. ujście do Wisły - ryby są okazjonalnie - tzn. wczesną wiosną klenie, jazie - odcinek przypomina kanałek i ma niewiele wspólnego z rzeczką - plusem tego miejsca są wspaniałe dziury na Wiśle i naprawdę obfitość klenia a także sandaczyki w przyzwoitych rozmiarach. To w końcu są okazjonalnie czy obficie Cytuj
Gość Anonymous Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 okazjonalnie (wysoka woda nie jest zawsze) powoduje że w ujściu rzeki pojawia się obfitość klenia... czy teraz jest jasne??? Cytuj
Pali Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Panowie Wędkarze, gwoli informacji. Jeziorka jest jedną z najstarszych rzek na Mazowszu. Czytając wasze posty mam wrażenie, że czytacie tylko informatory turystyczne. Z CAŁYM SZACUNKIEM lekki spining w górę rzeki aż do Grójca to pasmo wspaniałych niespodzianek. Nie dość, że "Pra-rzeka" jest czysta i bogata w faunę i florę, to wprawne oko zauważy wspaniałe stare rozlewiska i starorzecza. Wiadomo,że trudne do "zdobycia" ale efekty - więcej niż zadowalające. Poza tym: sazan znaczy SAZAN, "DZIKUN" PRAWDZIWY a nie ucieczkowicz. Może nie rekordowy ale walczak!!!! Piękny okoń i szczupiec. Kleń i jazie karłowate. Pozdrawiam z nad Jeziorki Cytuj
Robertoo Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Pali a jak wygląda temat białej ryby na Jeziorce ?????????? Cytuj
Pali Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Pali a jak wygląda temat białej ryby na Jeziorce ?????????? prawda jest tak, że na mojej ukochanej rzeczce złowisz co chcesz. Bez okazów, ale satysfakcja Gwarantowana" Zwłaszcza w dołkach w okolicy Prażmów - Łoś niespodzianki!!!! Bia robaczek na przełomach - cudo! Cytuj
Robertoo Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 No to powiem szczerze, że jeszcze bardziej mnie zainteresowałeś wypadem nad Jeziorkę. Cytuj
pharmaceuta Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Polecam odcinek Przęsłąwice-Głuchów (Do zalewu) Potwierdzam Pstragów może nie jest dużo, ale osobiście nie trafiem jeszcze mniejszego, niż 40 cm. W wodzie, która można przeskoczyć (a gdzieniegdzie nawet przekroczyc szerszym krokiem) 40tak robi jeszcze lepsze wrazenie. Polecam obrotowki Cytuj
Robertoo Napisano 19 Lutego 2010 Napisano 19 Lutego 2010 I odświeżamy temacik Drodzy Forumowicze!! Wybieram się z kolegą nad Jeziorkę pod koniec kwietnia na weekend. Gdzie można się zatrzymać ?? Tak, żeby nie przeszkadzać innym, no i przede wszystkim aby to miejsce było jak najbardziej ustronne i żeby jakieś rybki połapać...hehehe. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj
Robertoo Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Sorka za temat pod tematem...Czy wie ktoś może, jak jest nad Jeziorką z rozpaleniem ogniska na nocy??? Zabronione czy nie??? Pozdrawiam Cytuj
udebuluzor Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Temat stary a rzeka ciągle piękna. Czy ktoś z forumowiczów poławiał ostatnio na Jeziorce? Wybrałem się kilka razy ze spinem w tym roku, niestety bez efektów podobnie jak kilku spotkanych wędkarzy. Słabo więc ale rzeka kusi... Cytuj
kolecik Napisano 5 Września 2013 Napisano 5 Września 2013 Witam, Jak wygląda sytuacja na Jeziorce? Może się wybrać i zapolować na spining? Pozdrawiam, Cytuj
Kaziutek Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Z tego co mi wiadomo, a łowiłem na Jeziórce dwa razy na wysokości miejscowości Przęsławice-Kruszew to daje radę czasem złowić pstrąga, ale to chyab tylko dlatego, że jakieś sztuki zwiewają z hodowli, która jest wyżej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi