sc102 Napisano 15 Maja 2006 Share Napisano 15 Maja 2006 Łowie na Wiśle na feedera Jaxon Cristalis 360/90 . Jaki wypróbowany i dobry kołowrotek byście polecali do tego . Cena do 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 16 Maja 2006 Share Napisano 16 Maja 2006 No najważniejsze ze do feedera nie jest potrzebny wolny bieg. Ja bym wybral cos z TICI lub SPRO np : Super Long Cast - przynajmniej bedziesz daleko rzucal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lake fishing Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Jaki model kołowrotka polecacie do heavy feedera?Chciałbym taki który potrzyma parę ładnych sezonów.Przedni hamulec.Łożyska od 3.Prosty w budowie i niezawodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Ja polecam Ci Shimano Catana 4000 FA. Sprawuje się świetnie, jest dobrze wykonany, gładko pracuje a cene ma niewygórowaną (około 100zł). Jeśli chcesz coś lepszego popatrz na modele Nexave lub Exage tej samej firmy. Wszystkie napewno przetrzymają wiele, wiele sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lake fishing Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Dzięki a jeszcze czy wiesz coś o robinson lumix match Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Nie - tylko tyle że Robinson jest "gorszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lake fishing Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Mimo wszystko dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid0017 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam. Poszukuje dobrego kołowrotka do wedki Mikado Golden Lion Ultrafeeder za 60-70 zł i kolowrotka z przednim hamulcem do Konger Carbomaxx Spin w tym samym przedziale cenowym. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Wynik poszukiwania dobrego kołowrotka w zadanym przedziale cenowym jest zbiorem pustym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Tomaszek, pytanko. Czy dla Ciebie zawsze dobr rzeczy musza być w przedziale cenowym powyzej 200 zł? Bo u mnie np. nie. Ja kupiłem sobie kołowrotek Dragon Milenium 820Ti FD za 68 zł, bo była promocja ( ostatnie sztuki) i musze powiedzieć, że kołowroteczek jest świetny i nie musialem wydawac na niego kroci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid0017 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Ale nadal nie jest to odpowiedz na moje pytanie. Moze i Dragon Milenium 820Ti FD jest dobrym kolowrotkiem ale ciezko go dostac jezeli wogole jest to mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 W tym przedziale cenowym mogę polecić tobie Dragon Record Sel Rd330 (o ile jest jeszcze dostępny ).2 sezony na pikerze i nigdy mnie nie zawiódł,nadal pracuje cichutko,bez żadnych luzów i prosto nawija żyłkę są także dostępne w tej cenie Dragony z serii Mystery.Mój kolega ma taki i bardzo go sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid0017 Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 moze jeszcze jakies podpowiedzi????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi2050 Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Ja polecam fajny i dosyć tani kołowrotek jaxon vertigo frxl 500 z siedmioma łożyskami i jednym oporowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Ja polecam fajny i dosyć tani kołowrotek jaxon vertigo frxl 500 z siedmioma łożyskami i jednym oporowym. Nie rozumie po co mu 8 łożysk w kołowrotku na grunt a co do firmy Jaxon to chyba na tym forum już powiedziano dosyć i nie ma sensu sie powtarzać . Ja wybrał bym coś z Okumy lub Spro na 3 łożyskach. No najważniejsze ze do feedera nie jest potrzebny wolny bieg. Ciekawe stwierdzenie,możesz mi powiedzieć dlaczego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Ciekawe stwierdzenie,możesz mi powiedzieć dlaczego?? Tzn niektórzy łowią feederkiem z kolowrotkami z wolnym biegiem. Też próbowałem i chyba lepiej mi sie łowi bez. Miałem problemu z zacięciem, ale może to były błedy początkującego. A co do tematu to Adi2050, patrz na date tematu. Nie sądze żeby sc102, dalej szukał kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Tzn niektórzy łowią feederkiem z kolowrotkami z wolnym biegiem. Też próbowałem i chyba lepiej mi sie łowi bez. Miałem problemu z zacięciem, ale może to były błedy początkującego. To nie ma znaczenia czy masz kolowrotek z wolnym biegiem czy tez bez. Po prostu kupisz kręcioł z wolnym biegiem, a nie musisz go uzywac (oczywiscie o wolny bieg chodzi) A wolny bieg będzie na czarną godzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 ja mam kołowrotek dragon milenium jak wroce z pracy postaram sie dodac wiecej parametrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 jaki kołowrotek do feedera tak około do 50 zł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 jaki kołowrotek do feedera tak około do 50 zł ?? Mistral Stinger lub Shimano Hyperloop może przez chwilkę na tym pociągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Shimano Hyperloop może przez chwilkę na tym pociągniesz Ale shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 ja jakoś mam już 3 rok kołowrotek za niecałe 50zł na feederze (zwykły uniwesalny) i mnie zadowala...nie muszę mieć kołowrotka za 342423 zł jak wielu ludzi, po pierwsze po co mi po drugie nie mam tyle pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Zamierzam kupić feedera ciężar wyrzutu do 80. Jaki kołowrotek będzie lepszy Shimano CATANA 4000 RA czy Shimano CATANA 2500 RA.Wydaje mi się że ta 2500 stanowczo wystarczy aczkolwiek chciałbym poznać zdanie innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexus Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 witam... prosze o pomoc w doborze kolowrotka do feedera na poczatku myslalem o catanie 4000FA ale apetyt rosnie w miare jedzenie- stety albo niestety... teraz zastanawiam sie czy bedzie pasowalo cos takiego: SPRO Blue Arc Tuff-Body 740 Match kolowrotek jest w promocji wiec wyjdzie calkiem niedrogo... kolo 250 pln / bez kosztuje kolo 330zl prosze o opinie na ten temat, dziekowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Odkopię temat spod śniegu:) Rozglądam się za kołowrotkiem do Daiwy heavy feeder. Chce skorzystać z tego kija w przyszłym sezonie przy połowie karpia a także jakiegoś drapieżcy na martwą rybkę. Stąd pomysł na kołowrotek z wolnym biegiem. Myślałem o czymś w rozmiarze 3-4 tysiące, nie jakimś tam wielkim potworze o masie przekraczającej pół kilograma, lecz o jakimś sprytnym kręciołku w przedziale do 350 PLN. Moje doświadczenia z wolnym biegiem to Shimano Baitrunner użyczony kilka razy przez kolegę i Cormoran Elbas, taki zabytek z wbudowanym sygnalizatorem. Wrażenia z użytkowania obu maszynek skłaniają mnie do poszukiwania czegoś lżejszego. Feederowców na forum sporo, no to czekam niecierpliwie na Wasze typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi