maciej79 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Witam.Widze ze temat ma juz pare dni,ale jestem tu dzis po raz pierwszy.A wiec tak ,musisz posiadac Holenderska karte wedkarska ,nazywa sie VISpas i mozesz ja kupic na kazdej poczcie i sklepach wedkarskich.VISpas kosztuje 42euro(okolo bo to zalezy od sklepu badz poczty,ale roznice sa niewielkie)i mozesz wedkowac do woli.Do karty dostaniesz jeszcze pare papierow-mapke z jeziorami,rzekami,kanalami jesli takowe sa w obrebie twojego zwiazku do ktorego sie zapisales+regulamin .Karta jest wazna na terenie calej Holandi .Jesli kupisz karte dostaniesz najpierw ;potwierdzenie na zwyklym papierze wazne jeden miesiac od wystawienia,daty.Do dwoch-trzech tygodni dojdzie ci normalna karta(plastikowa).Niczym zaczniesz wedkowac poczytaj dobrze regulamin!!!!!!bo kontrole sa bardzo czeste a mandaty wysokie.Strona na ktorej znajdziesz cos wiecej www.sportvisserijnederland.nlPozdrawiam witam jezdze od miesiaca do Roermond na rybki ale niejestem tam jeszcze dobrze obeznany gdzie najlepiej tam lowic najlepiej lubie lowic na jeziorkach moze pomoglby mi ktos i podpowiedzial gdzie tam najlepiej polowic rybki dziekuje z gory! pozdrawiam ! Ps. Vispas posiadam od 2 tygodni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej79 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Witam wszystkich szukam kogos kto moglby mi dac kilka rad jak lowic w hollandi a dokladniej okolice roermond sa tam fajne tereny ale niewiem na co tam lowic i jakie tam sa ryby bym byl wdzieczny za pomoc dziekuje z gory pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 W tej chwili mozesz lowic na bialego robaka(farbowane mady sa zabronione)a czerwony robak do konca maja.Oprocz tego wziecie ma kukurydza.W odroznieniu od ciebie ja lubie lowic na rzece , z prostej przyczyny ze w nocy nie mozna lowic na jeziorach.Nie chce mi sie latac z jeziora na rzeke ,wiec lowie na rzece .Ryby sa takie jak wszedzie choc szaleje leszcz,sandalow i szczuplych tez nie brakuje.Nie zapomnij o okresach ochronnych i czasowym zakazie lowienia na martwa rybke .Jakbys jeszcze cos chcial sie dowiedziec to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej79 Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 no witam a jak tam na rzeczce na co lowisz najlepiej, jakie sa tam rybki ? no i jakie miejsca sa dobre wiem moze jestem natretny ale chce sie poprostu jak najwiecej dowiedziec bo mam tam 90 km mieszkam w niemczech no i niechcialbym marnowac czasu na szukanie dobrego miejsca dobrze ze jest taki ktos jak ty co sie zna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Ja tez mam spory kawalek ale daje rade.Jezdze do Roermond od dwoch lat i do dzis nie mam stalego miejsca.Albo za duzo sowietow ,a to prywatny teren,a to natur schutz i tak dalej.....Lowie przewazni na kuku,mady i czerwony,ktora przyneta jest lepsza ciezko powiedziec,raz idzie lepiej kuku a raz czerwony.Ryby jakie sa to juz pisalem ,zapomnialem dodac o okoniach.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej79 Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 a na tej rzece sa okonie ? gdzie biora lepiej na rzece czy jeziorach ?ja teras jade w niedziele nad rzeke poprubuje dzieki za wskazowki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Oczywiscie ze sa ,a biara roznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej79 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 witam ponownie a jakie z wiekrzych ryb tam wyciagneles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
york1 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 witam czy zna ktos dobre lowiska w bergen op zoom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
york1 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 lowie na odleglosciowke i zamierzam kupic karte w holandii czy moze mi ktos powiedziec jaka musze kupic karte , chodzi mi o nazwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Sorki troche mnie tu nie bylo ,brak czasu i urlop.To zalezy od ciebie ,czy chcesz zlowione ryby zabierac ze soba czy nie.Jesli chcesz zlowione ryby zabierac to musisz kupic karte VISpas.jesli nie bedziesz jch zabieral to karte KLaine VISpas.Wszystko znajdziesz tu www.sportvisserijnederland.nl .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafikar1 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Witam wybieram sie do Holandii, czy ktoś sie orientuje czy stawiki i kanaliki, które znajduja sie w malych miejscowosciach przewaznie wokol domostw naleza do jakis zwiazków wedkarskich czy sa to dzikie wody i mozna łowic bez pozwolen? Przewaznie sa to bardzo plytkie wody max do pasa i bardzo zarosniete, widzialem jak łowiły tam dzieciaki i pomyslalem, ze sam bym chetnie pomoczyl kija. Koledzy jak ktos moze to poradzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Do kazdej zakupionej karty dostajesz liste lowisk z danego okregu gdzie mozesz lowic.Jesli jch tam niema,to sa to prywatne stawy.Poprostu spytaj sie tych co tam lowia a napewno uzyskasz odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 witam pochodze z Osowca kolo Turawy(sandaczowe eldorado) (a znam prawie wszystkie sandaczowe miejsca na Turawie)zapraszam!. Mieszkam w Finnentrop okolice Olpe (DE)jestem wedkoholikiem (spinong,mucha)mecze sie pare lat, nie mam karty Niemieckiej i mam zamiar wedkowac w Holandii do Holandi mam jakies 180km szukam kogos chetnego do wedkarskiej wspolpracy z okolic albo kto jezdzi do Holandii, albo mieszka i zna miejscowki w Holandii na spining gdzie lowi szupaki,sandacze,okonie,bolenie sumy(lososie,trocie) glownie spining albo wegozowe zasiadki czekam na odpowiec mam na mysli wedarskie spotkanie i wymiana doswiadczen pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 witam ile metrow od zapory mozna wedkowac bo nic o tym niema w regulaminie Holenderskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel54321 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Witam wszystkich chcialem zapytac co nalezy miec nad woda wlasnie w Holandii tzn. chodzi mi o ekwipunek(podbierak, siatki itp.) gluwnie łowie na grunt takze taka odpowiedz mnie interesuje z gory dzieki POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Witam.Widze ze nikt ci nie pomogl Nie mialem neta wiec szybciej nie moglem.Jak bys przeczytal ten watek od poczatku to bys wiedzial co potrzebujesz,bo jest podany link do Holenderskiego zwiasku wedkarskiego.Ale po skrucie to tak;Wybierajac sie nad wody Holenderskie przedewszystkim,potrzebujesz karty,ale to chyba wiesz.Jesli chcesz przeczymywac ryby w siatce to musi byc min 3 m dluga i srednica 60cm.To jedyny wymog,reszte to chyba wiesz.Przypominam ze jest calkowity zakas polowu niektorych gatunkow ryb lub ograniczenia w ilosci na dzien.Dodatkowo w tym roku calkowitym zakazem zostal obiety wegorz.W roermond i okolicy rowniez szczupak.Najlepiej dokladnie zapoznac sie z regolaminem!!!!.Niestety Ruskie kacapy biora wszystko co popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 gdzie na sandacza albo szczupaka na spining? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Niestety jesli chodzi o szczupaka to niezostalo go wiele,pozatym zotal obiety ochrona.Jesli chodzi o sandacza to szukaj szczescia na Massie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 a jakis dokladniejszy namiar bylem miesiac temu na mass kolo Roedmond i tylko okonie braly w niedziele chyba pojade na ren okolice Erlecom, Ooij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinex-one Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Watek sie troszke postarzal.......mamy juz rok 2010 i milo mi powitac kolegow "holendrow". Od tego roku tez zaczynam wedkowac w holandii, mam nadzieje ze sezon bedzie udany. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swist2 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Witam wszystkich! Jestem już 3 latka w NL a wędkarstwo to moja zyciowa pasja więc kontynuuję ją nadal nawet poza granicą... Regulamin znam mniej-wiecej jak reszta z Was,choc nie zawsze się do niego stosuję Miałem już kilka kontroli, przewaznie holenderska policja(heh,bardzo mila w porównaniu do polskiej).Nie karali mnie nawet jeśli nie mialem odpowiedniego zezwolenia na daną wodę, można sie z tego wytłumaczyc...Choc kary to mają poteżne Polecam dobrą stronkę z prywatnymi łowiskami karpiowymi www.carpheaven.nl na ktorej znajdziecie galerie ryb, opisy akwenow,gdzie kupic zezwolenia i wiele innych ciekawostek.Polecam łowisko Mortelsven w Maasbree,małe glebokie jeziorko w lesie z wysepką,pływaja tam niezłe okazy karpi,sumow,węgorzy no i leszczy.Na maasie cieżko się wędkuje z powodu dosyc silnego nurtu i pływających "tytaniców" ale sandacz,leszcz,bolen i wegorz robią wrazenie.Teraz mieszkam w Arcen wiec wykupiłem zezwolenie na znajdujące się 500m ode mnie "grenswater" (pogranicze Holandii i Niemiec) należące do koła wędkarskiego De Brasem.Tereny starych zwirowni,woda krysztal,głębokośc straszna,nie wiem ile w najgłebszych miejscach ale tam gdzie wedkuję to od 2 do 7m.Narazie na koncie 1 leszcz ok 2kg, kilka kleni ok 1kg, 3 szczupaki po 4kg, pare płoci i jeden zerwany karp... ale sie rozpisalem, jak co to mogę wiecej napisac ale nie dziś bo jutro o 5.00 na rybki Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinex-one Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 swist2 jak bedziesz mial ochote na wspolny wypadzik to daj znac.Ja mieszkam w niemczech w okolicach Düsseldorf-u wiec do holandii rzut beretem:).......pozdrawiam i polamania kija jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swist2 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Niestety studnia, ani skubnięcia...:/ Pogoda sie zmienia co chwilę.Dziś bylem 3h bo od dwoch dni slonko dawalo i wreszcie zaczyna coś się dziac.Karpie niezle się splawiają i widac 1m od brzegu krążące ok 2kg leszcze Mialem kilka bran i jednego sazama ktory sie spiąl w zielsku Jutro replay. A co do tej zasiadki to dam jeszcze znac bo na dluzsze wedkowanie narazie nie mam czasu ale jestem za;) Moj nr gg to 3520534 3mka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 Witam.Bylem w Sobote w Roermond ale niestety cisza .Slonko sie pokazalo i ciepelko zrobilo to na Masie normalna autobana,na kanale podobnie.W Sobote wyskocze na nocke z nastawieniem na sandacza.swist 2 napisz cos wiecej o twojej wodzie,czy to prywatne lowiska,jesli tak to jakie ceny,jaki regulamin?.Tak wogle cos napisz co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi