Adam_Max Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 Witam Znajomy zaprosił mnie na Turawę, z tym że łowić mamy w trójkę z wynajętej łodzi. W zasadzie nigdy z łodzi nie łowiłem więc moje doświadczenie jest zerowe. Proszę o praktyczne porady: - co ze sobą zabrać niezbędnego (oprócz wędki i przynęt oczywiście), - jakie buty, - jak się ubrać, - czy mogę opłatę za jednodniowe korzystanie z łodzi uiścić na miejscu.
ravel Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 Bylem tydzien temu na Turawie i powiem jedno - strata czasu , siedzialem caly dzien i ani jedej sensownej ryby nie zlowilem nie liczac leszczy po 20 cm , goscie co splywali lodkami tez narzekali na brak bran wiec ogolnie kicha i strata czasu. , poza tym woda zielona , zreszta Turawa od tamtego roku jest cienka wedkarsko. Lepiej udac sie na Otmuchow
Adam_Max Napisano 10 Października 2007 Autor Napisano 10 Października 2007 Dziękuję za odpowiedź ale nie o to pytałem. Chcę uzyskać jak najwięcej informacji związanych bezpośrednio i tylko z łowieniem z łodzi.
Lary Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 Na Turawie aktualnie dobrze bierze sandacz z łodzi na koguty. Jeśli chodzi o wyposarzenie na łódkę to polecam zabrać adidasy a nie jakieś gumowce bo w przeciwnym razie jak dostanie się trochę wody na łódkę będziesz jeździł. Zawsze lepiej wziąść więcej rzeczy niż mniej a już obowiązkowo kurtka przeciwdeszczowa lub wiatrówka. Nie zapomnij o kapoku bo Turawa to nie mała glinianka. Dobrze mieć termos i kanapki gdyż na wodzie się chce szybciej jeść. Oprócz tego zimowa czapa na uszy się przyda ręcznik do wytarcia łapek i okulary Połamania kija na rybach
pewniak Napisano 15 Października 2007 Napisano 15 Października 2007 generalnie tak jak pisał lary. Przede wszystkim ubierz się na maksa ciepło, przeciwdeszczowo i przeciwwietrznie, choćby zapowiadali upał Łowienie z łódki ma tą wadę, że wystarczy malutki deszczyk a już jest ciężko, bo na środku dużego zbiornika raczej zawsze wieje i to raczej zdrowo.
Ricky Napisano 15 Października 2007 Napisano 15 Października 2007 "obowiązkowo kurtka przeciwdeszczowa lub wiatrówka" To ty strzelasz do ryb a nie je lowisz ? sorki musialem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.