kocur Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 robcio, kwestia gustu i smaku. Jeden woli teściową a drugi córkę Ja napisałem tylko co ja sądzę na temat spożywania browarów. A wiadomo że o gustach się nie dyskutuje bo nie ma to najmniejszego sensu. Co innego wymiana poglądów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Oczywiście, każdy pije co lubi a poglądy zawsze można wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Co do puchy,fakt jakość gorsza,ale czasem nad wode praktyczniejsza w transporcie bo lzejsza hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Z puszką jest moim zdaniem tak, że trzeba się przyzwyczaić. Ja od lat tylko puszka i z butelki mi nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Po puszkowym mam zgagę i nie tylko. Po butelkowym najwyżej kaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FALUBAZ_ZG Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 FALUBAZ_ZG, trzeba będzie kiedyś zgrać się nad wodą żeby chociaż symbolicznie fedeerując po jednym schłodzonym czerwońcu strzelić Juz w innym miejscu zlozylem propozycje. Moge nawet rowerem podjechac to sie machnie wiecej niz 1, w razie czego rowerek droge do domu zna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Nie zgodzę się z Tobą. Im zimniejszy browarek tym lepszy. Pewnie, po pierwszym łyku już nie czuć co za siuśki się pije Ostatnio miałem przyjemność popróbować piwa w Starej Komendzie . Całkiem przyjemny lokal, sprzedają tylko piwo przez siebie ważone w trzech rodzajach: jasne, bursztynowe i pszeniczne. Najbardziej podeszło mi bursztynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 artech, już wiesz gdzie następne posiedzenie zrobimy Mogę potwierdzić, jedno z lepszych piw jakie piłem to właśnie te ze Starej Komendy, bardzo świeże, bardzo dobre i po 10 dające fajnego kaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Zna ktoś może smaczne ale mocne piwo? Wszystkie popularne mocne w sklepie próbowałem, niedobre, czuć dolany spirytus :/ A brzuch rośnie od ilości wypijanych puszek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Zna ktoś może smaczne ale mocne piwo?, Gusta w tym smak raczej nie podlegają dyskusji ale możesz spróbować Heweliusz Kaper Puszka/Butelka Ps Prawie każde mocne Piwo, zwłaszcza ciepłe i rozgazowane wali spirytem na kilometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Ile ma % alk. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Zanim wstapilismy do uni miało 9,1 teraz ma chyba 8,7 , no nie mam akurat butelki pod reką bo w pracy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Z mocnych to jeszcze FAXE 10% i 18% WOJAK 9% Amsterdam 11,6% Ciemne Primator 10,5% Porter warmiński 9% Możesz próbować do woli ,ja nie znam dobrego piwa jak na mój gust to wszystkie są niedobre a niektóre tylko zdatne do picia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Pewnie, po pierwszym łyku już nie czuć co za siuśki się pije Nie pijam sikaczy, co więcej, okocim czarny uważam za jedno z lepszych piw, ale jak stwierdził kocur- o gustach się nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 robcio, może Ty mi wytłumaczysz co daje picie bardzo zimnego piwa bo jakoś nie mogę tego pojąć. Nie jest to żadna złośliwość tylko zwykłe pytanie które nurtuje mnie w czasie spożywania tego trunku. Kilka razy próbowałem pić zlodowaciałe piwo jak moi koledzy i kończyło się to tym że czekałem aż zrobi się chłodne. I nie ma tu znaczenie pora roku bo w upały jak i zimą mam tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Być może zależy to od właśnie gustu, czyli jak bardzo lubi dana osoba smak piwa. Ja jestem piwoszem i uwielbiam smak piwa, podobnie do kocura wolę jak czuć dobrze smak, chłodny najlepszy. Nawet lekko chłodne mi smakuje, niezbyt smacze robi się dopiero ciepłe. Moja dziewczyna nie przepada już za smakiem piwa tak jak ja i woli zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 robcio, może Ty mi wytłumaczysz co daje picie bardzo zimnego piwa bo jakoś nie mogę tego pojąć. Nie jest to żadna złośliwość tylko zwykłe pytanie które nurtuje mnie w czasie spożywania tego trunku. Kilka razy próbowałem pić zlodowaciałe piwo jak moi koledzy i kończyło się to tym że czekałem aż zrobi się chłodne. I nie ma tu znaczenie pora roku bo w upały jak i zimą mam tak samo. Ja to ci powiem a raczej napisze bo piwo to piję albo zlodowaciałe albo grzańca najlepiej z imbirem, miodem, cynamonem i rumem a wszystko po to tylko żeby nie czuć smaku piwa. I to tylko niektóre piwa jestem w stanie wypić w ten sposób bo pozostałych to nieumię nawet pod nos podłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 piwo to piję albo zlodowaciałe Czyli po to żeby nie czuć "smaku" piwa? Chodzi o % żeby w copke pizgało Kiedyś wciągnąłem 12 puszek zwykłego tyskiego i na drugi dzień byłem chory a żeby było śmieszniej po 14 dębowych mocnych miałem o wiele znośniejszego kaca. Grzańca też sobie lubię takiego strzelić ale to tylko jak mam wychodne i jest bardzo zimno więc w trakcie spaceru i po jest pokusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Na kaca ma wpływ wiele warunków, czy jadłeś, ile, czy piłeś, czy jadłeś w nocy, czy piłeś wieczorem, czy piłeś ( oczywiście wodę ) w nocy, jak długo spałeś itd. Mi piwo smakuje nawet lekko ciepłe ( od dawna już wcale nie chłodzę w lodówce, jedynie w gorące dni ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Uwierz mi z kaca mam chyba z 600 fakultetów i żeby było śmieszniej nie przeszkadza mi ten stan następnego dnia. Skoro świt wstaję i jem, jem i jem, tłusto, gorąco i kwaśno no i bez żadnych klinów. Jakoś nie zdarzyło się żebym tak mocno cierpiał po whisky albo czystej jak po piwie. Może za delikatny jestem do takich wyrobów. Ale np po piwach z browarów niszowych nie choruję. Dzisiaj lecę na czeskie piwa bo czas się przewietrzyć, posiedzieć z kumplem nad kuflem i poopowiadać sobie wędkarskie bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Wierzę Ci, choć nie wiem czy to takie chwalebne zgodzisz się więc, że na kaca ma wpływ wiele warunków. Ja po piwie nie mam praktycznie wcale kaca, może to kwestia wprawy . Za to np. wódki nie trawię wcale, a kolorowe to już killer dla mnie, kac nawet jak jem podczas picia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 A ja mam właśnie odwrotnie. Po białych, kolorowych, whisky (tylko z lodem) nie cierpię za mocno. A po radosnej twórczości home made w wykonaniu pasjonatów bimbrownictwa nie dolega mi nic Dobra zagrycha w czasie spożycia to podstawa. U mnie zawsze jest sałatka albo i dwie, wędliny (tłuścitkie najlepsze) ogórasy kiszone, jajco w majonezie itd Chleba nie używam bo ma za dużo mąki A do piwka to różne rzeczy do podgryzania biorę. I to raczej dlatego że piwo niby jest sycące to zawsze mam po nim takie ssanie że muszę coś uczciwego wrzucić. Szczególnie jak wracam z miasta to obowiązkowy jest kebab Dzisiaj mam nadzieję że uda się i na tapetę pójdzie ciemny i jasny kozel do tego wyprażany syr i przypomną się praskie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Piwo nie może być lodowate bo traci smak. Zimne owszem ale nie do przesady. Powiedzmy że schłodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Ja nie mam jakiegos Swojego piwa ulubionego...nie powiem ze lubie piwa smakowe...nie redsa itp. ale np: Desperadosa, ale niestety ten ostatnio troche sie popsuł Na pewno trudno dostać u nas piwo nalewane które nie smakuje wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Jakoś lubię zimne piwo, ot tak po prostu... po 14 dębowych mocnych miałem o wiele znośniejszego kaca kocur szacunek Po takiej ilości dębowego następnego ranka żałowałbym, że żyję Chociaż raz nawet przekroczyłem tą liczbę (przynajmniej tak kumple mówili) ale niechętnie wracam pamięcią do tamtego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.