Luccio Napisano 29 Lipca 2005 Share Napisano 29 Lipca 2005 ...jakie rybki biora,jakie sa najlepsze rejony (z brzegu czy lodzi),jakie przynety...bede wdzieczny za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magister82 Napisano 23 Lipca 2006 Share Napisano 23 Lipca 2006 Jako iz to jezioro nalezy do Parku Narodowego a akurat wybieram sie tam na wakacje mam pytanie do osob ktore wedkowaly lub wedkuja w tym akwenie. Jak uzyskac pozlowenie na połow, wysokośc opłat moze jakis regulamin itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 26 Lipca 2006 Share Napisano 26 Lipca 2006 Jak dobrze pamiętam to są jakieś opłaty /ale nie sprawdzałem tego sam, był tam znajomy z rodzinką i coś tam opowiadał/ Pamiętam tylko że formalności z licencją za połów załatwiał w sklepie wędkarskim w Gnieznie. Tyle pamiętam z tamtych rozmów. Jak by co to dzwoń do władz parku tel./fax +48 (052) 351 54 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 13 Sierpnia 2006 Share Napisano 13 Sierpnia 2006 Gospodarstwo rybackie "GOPŁO". JA kupuję pozwolenie w Radziejowie. Mozna je dostac również w Kruszwicy. Opłata sezonowa wynosi 100zł, dla młodzieży uczącej się 50zł. Wyprawa na jeden dzień kosztuje 15zł. Nie wolno łowić na gruntówkę (tylko zestawy spławikiwe i - za dopłatą - spinning). Łowić można od godziny przed zachodem do godziny po zachodzie słońca. Jezioro bogate w drobnicę. Łowię tam regularnie i nie ma problemu z wyciągnięciem kilku kilogramów płoci i leszcza. Niestety okazy powyżej 1kg trafiają się sporadycznie. Trudno powiedzieć jak jest z drapieżnikiem, bo póki co się na niego nie nastawiałem. Jest dość spora populacja węgorza (kilkakrotnie znajomi łowili). Kilka lat temu, jak ojciec jeszcze łowił wyciągnał tam sandacza. jezioro bogate w szczupaka. Występuje również i sum. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marclew Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Z góry dzięki z odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 A dlaczego?może trochę więcej info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marclew Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Od jednego forumowicza słyszłem,lecz niewiem czy to prawda ponieważ to było 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Byl taki zakaz. Za gole pozwolenie dostawalo sie mozliwsc wedkowania od switu do zmierzchu na dwie wedki zwykle. Zakaz lowienia na ciezka gruntowke. Z tego co sie orientuje mozna bylo dokupic nastepujace opcje - lowienie nocne, spinning lub grunt. W tym mommencie chyba nie ma juz rozgraniczenia na wedka zwykla - gruntowka i mozna wedkowac na grunt na gole pozwolenie. Dokupic z kolei mozna spinning i lowienie nocne. Pisze chyba i byc moze, sa to informacje zaslyszane, bo goplem sie od 2ch lat czynnie nie interesuje. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kartman Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Do wszystkich miłosników wędkowania w jeziorach Jezioro Gopło. Mam w zwiazku z tym dla was pytanie ja dos długo juz wedkuje na tym na gople ale wciąż jest to nie do końca to czego mozna sie spodziewać po tym jeziorze a więc może znalasłby sie ktos kto podsunąłby wszystkim tym którzy oczekuja tego co ja jakies nowe sposoby na białą rybę bo w gople jest białej ryby od zatrzesienia i jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Pouczenie: pkt 2 Pozysk ryb dozwolony jest w porze dziennej to jest od wschodu do zachodu słońca(1godz przed wschodem i 1 godz po zachodzie wg danych kalendarzowych) za pomocą sprzętu uwidocznionego na pozwoleniu pkt 3 Pozysk ryb w porze nocnej oraz na wędkę gruntówkę z ołowiem dennym jest zabronione następujące sposoby połowu -dwoma wędkami zwykłymi z brzegu (spławikowe) -dwoma wędkami zwykłymi i spinningiem z brzegu(bez spławikowe) -dwoma wędkami zwykłymi z łodzi -dwoma wędkami zwykłymi i spinningiem z łodzi -spod lodu jedną wędką oczywiście każdy kolejny sposób droższy zezwolenia do nabycia m in. Kruszwica sklep wędkarski Gospodarstwo Rybackie,Kruszwica ul.Wodna 9 tel.0523515416 Ryb rzeczywiście sporo ale jako przyjezdny miałem sporo zastrzeżeń do regulaminu.Za 3 dni łowienia(bez spławikowe ) zapłaciłem 75zł i to z brzegu To nie wody PZW usłyszałem w odpowiedzi ale połów niezgodny z RAPR PZW powoduje również cofnięcie upoważnienia BEZ ODSZKODOWANIA pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kartman Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Siema jednak znalazł sie ktos na tym forum kto ma na tyle umiejetności wędkarskich aby łowic na Gople pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budyn1005 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Witam. Jeżeli chodzi o Gopło to wędkuję tam od 1992 rok. Jest tam sporo ryby. Głównie łowię z gruntu. Zezwolenie na wędki zwykłe + grunt + spiing to koszt około 150 zł (normalny). Jednocześniem ożna łowić tylko na 2 wędki. Dodam, że kontrole są tam codziennością. Są także zniżki dla uczniów i studentów. Wędkowałem prawie na całym akwenie. Moim zdaniem najlepsze miejsce jest w wydzielonym niewielkim odcinku rezerwatu (około 300metów) w miejscowości Lachmirowice. Łowię tam głównie wegorze i karpie. Efekty są murowane. Niestety można tam łowić tylko od czerwca do końca września, godzinę przed i godzinę po zachodzie słońca. W zeszłym roku złowiłem tam 370 węgorzy (liczę tylko te wymiarowe - ponieważ sporo było zw. sznurków). Mój kuzyn w tym roku wyciągnął karpika 15,5 kg. Ja miałem do 10kg ale za to bardzo często. Sporo też jest leszcza i karasi. Przynęty to kukurydza (doprawiam ją swoimi specjałami), mady i rosówki (także "doprawone"), no i oczywiście kulki proteinowe na karpika według domowego przepisu. Można z powodzieniem łowić na sprężynę - efekt murowany. Jeżeli chodzi o znaęty to użuwam głównie swioch wyrobów, ale z tego co widzę to wędkarze kupują najtańsze leszczówki trapera i także mają efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Hmmm. To bardzo ciekawe. A jak sytuacja z sandaczem? Przy okazji lowienia wegorzy nie zdarzylo sie zlowic jakiegos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 370 węgorzy???????czasami nie przesadzasz na wędke w ciągu jednego sezonu na GOPŁE to chyba łowisz na agregat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 370 to faktycznie troche przesadzona liczba. Bedac codziennie nad woda musialbys lowic ponad jednego wegorza dziennie. W kazdym razie skoro twierdzisz ze ryba tam jest warto bedzie sie tym zainteresowac w przyszlym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pento74 Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Witam wszystkich.Interesuje mnie wędkowanie na jeziorze Gopło.Czy wie ktoś może gdzie można kupić zezwolenie na połów poza Kruszwicą?Czy ma ktoś mapę batymetryczną tego jeziora lub wie jak ją zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 pento74, przeczytaj poprzednie posty, było napisane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzyman Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Sory że odgrzewam temat ale mam pytanie w sprawie sandaczy podobno w gople występują ogromne sztuki(podobno do 16 kg) ciekawi mnie też sytuacja z amurem i tołpygą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 łowie na gopłe pare lat ale sandacze o tej wadze to chyba z 20lat temu jedynie szczupłe to tak. leszcze do 40cm i płoć w tym roku to poprostu bez rybie na gopłe radze w kierunku popowa promem za gopło w kierunku rezerwatu tam jeszcze coś można złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianos19938 Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Witam wszystkich wędkarzy!! Posiadam kartę wędkarską i zamierzam połowic na Gople w mieście Kruszwica: -jakie są opłaty za cały sezon łowienia dla dorosłych i młodzieży? -czy jest możliwośc wykupienia "dniówki" ???? ---->łowienie przez jeden dzień -gdzie mogę opłacic to pozwolenie ? Najlepiej Kruszwica i okolice -w jaki sposób się płaci??? wpłata na konto? od ręki ???? -jakie przeważają tam gatunki ryb?? Z góry dziekuju wszystkich za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyto Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 A ja informuję publicznie, że to jest mój ostatni sezom na gople. Mam juz dosyć tej wody, najbardziej wioślarzy pływających po spławikach poza swoimi torami, które przeszkadzaja w dalszych rzutach gruntówką. Od samego rana pływają na tych swoich piekielnych czułenkach a za nimi z megafonami intruktorzy. KONIEC. Zmieniam wodę, tylko na jaką ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legi Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Szukam informacji o Lachmirowicach na j.Gopło.Pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyto Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Najpierw trzeba tam zdobyć zezwolenie. Ceny wysokie jak na 3miesiące łowienia. W wolne dni od pracy brak tam wolnych miejsc. Mozna połowić i panuje opinia, że łatwiej tam o większe egzemplarze leszcza, a na Siemionkach łatwiej o piękne Płocie. Warto tam pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legi Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedż.Wreszcie ktoś odpisał.Jak tam dojeżdżasz?Ja byłem i dojazd tragedia.Skończyło się na wezwaniu lawety.Jadąc na łowisko w celu rekonansu przejechałem przez wieś Lachmirowice póżniej przez teren jakiegoś gospodarstwa rolnego póżniej w lewo i szlakówka w dół do jeziora.Od miejscowych dowiedziałem się,że w nocy gospodarstwo jest zamknięte i nie przejadę.Wracałem tzw.drogą topolową(po bokach drogi bardzo wysokie topole) i tutaj dramat.Były kałuże,błoto,grząsko i zalałem auto.Wiem,że wyjechałbym na drodze,która prowadzi do Baranowa(wieś przed Lachmirowicami),ale nie jestem pewien na 100%.Możesz napisać,którędy Ty jeżdzisz. A coś więcej o Lachmirowicach:Jakie gatunki łapiesz,wielkość,metody,z toni,z gruntu,przynęty,zanęty itp. Z góry DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legi Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Hallo czy nikt nie łowi już na jeziorze Gopło??????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi