Damianxtx Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Temat zakładam aby wymieniać sie informacjami o tym programie. Może zadam pewne pytanie: Jak uzyskać efekt wygiętego zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słowik Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Witam. Nie wiem jak to rozumieć "wygięte zdjęcie"Poczytaj sobie o obiektywach rybie oko.Fajny program o fotografowaniu jest w tvn turbo.Tam właśnie widziałem zastosowanie w/w obiektywu.Zdjęckia wykonane przy zastosowaniu takiego obiektywu były wygiete.Myśle że fotografia i wędkarstwo to super połączenie,wiele wspaniałych zdjęć na łonie natury.Napewno uwietrzenie swoich okazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 Chodzi mi o to żeby fotografia była np lekko zgięta w połowie tak aby powstał efekt zwykłego zdjęcia z albumu zgiętego i potem spostowanego, albo tak żeby w wyniku zgiecia zdjec ie było lekko zaokrąglone . Wiem ze tak sie da tylko nie wiem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Aktualnie robie woblerowi strone internetową. Design robie własnie w tym programie. Jeszcze kilka poprawek jest do zrobienia. Oceniajcie. Jestem początkujący.. http://img88.imageshack.us/my.php?image=designfy7.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Ładnie zrobiona 'wejściówka' strony, utrzymana w tonacji niebieskiej. Jedyne zastrzeżenie, to zdjęcia - z uwagi na wielkość ryb - ani to estetyczne, ani nie zachęci do zakupu przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Jedyne zastrzeżenie, to zdjęcia - z uwagi na wielkość ryb - ani to estetyczne, ani nie zachęci do zakupu przynęt Fakt - już napisałem _bartiemu_ i dałem nowe foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2007 Całkiem ciekawa. A w czym robisz tą stronę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Design w photoshopie, tam też go potne. A kodowanie w Edhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2007 Aha o ile sie nie mylę to jakiś edytor html. Mój kolega robi bardzo ładne strony ale w PHP i oczywiście grafike w photoshopie dorabia, ale on już w tym wprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Jestem początkujący. Php używam do robienia takich rzeczy jak np. logowanie na stronie, forum itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2007 Ja tam jedną stronkę stworzyłem sam i to w czystym html`u bez żadnych edytorów bo nie mogłem z nich korzystać. Na razie chciałbym przyswoić sobie photoshopa a do strony na pewno też zaczne tworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Nie jedną stronke napisałem w notatniku zwykłym, ale po co sobie utrudniać? No to daj linka do tej stronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2007 Nie zamieszczałem jej w necie Mam ją gdzieś jeszcze na jakieś płytce ale nie ma sie czym chwalić stronka robiona z musu do szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Adobe Photoshop to głównie program do pracy na warstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 w php nie robi sie wygladu stronu. za wyglad strony odpowiada HTML oraz CSS. php sluzy do programowania strony jak np. obsluga bazy danych (fora, sklepy, cmsy, portale), tworzenie "w locie" grafiki np na podstawie dynamicznie zmienianego tekstu, obslugi roznych formatow plikow i przetworzeniu ich na cos co mozna wyswietlic na www np dynamicznnie zmieniany teks zanimowac i wyswietlic w postaci flasha. photoshopa uzywam do: 1. tworzenia layoutow stron www pozniej docinka w ImageReady wstepne kodowanie i sklad tresci w GoLive, pozniej reczne poprawki optymalizacja kodu oraz kodowanie php w pspadzie, banery buttony i wszystkie rzeczy zwiazane z grafika pod www 2. wywolywanie zdjec z formatu RAW przy uzyciu modulu CameraRaw i pozniejszej obrbki 3. edycji materialow pod katem zarzadzania barwa pod sklady DTP 4. concept arty czyli smigam se tabletem i maluje 5. tworzeniem wektorow ze zdjec czy rysunkow pod katem grafiki wektorowej i gier we flashu, towrzenie grafiki i layoutow pod flash 6. posprocessing panoram 360 stopni na podstawie zjec oraz tworzeniu obrazow o bardzo duzej rozpietosci tonalnej HDR 7. edycja tekstur przy grafice 3D bezposrednio na modelu 8. edycja poszczegolnych klatek w filmach setka innych drobniejszych rzeczy do tego stopnia ze mam w ps 7 profili ustawien i kazdy ma inne skroty klawiszowe, akcje, ustawienia narzedzi. prawda jest taka ze oprocz niego uzywam jeszcze: blender, illustrator, pakiet corel draw, indesing, flash, bridge z version cue do porownywania wersji w pracy zespolowej, 4 przegladarek do sprawdzenia kompatybilnsci wygladu strony, acrobat professional, panotools, golive, after effects, premiere, captureone i blendera czasem jak mam chwile bawie sie w cadowskie rzeczy projektowe duzo by tu pisac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Adobe Photoshop to głównie program do pracy na warstwach. warstwy sa w kazdym lepszym programie do grafiki jak bitmapowej tak i w wektorowej a nawet 3D i CAD. tylko nie kazdy potrafi je wlaczyc. warstwy to jedno sa jeszcze inne kwestie: maski, narzedzia, odwzorowanie i zarzadanie barwa, kontrola dokladnosci narzedzi, analiza obrazu, obsluga wielu przestrzeni kolorow oraz bezproblemowa migracja miedzy nimi z edycja itd, zapisy ustawien narzedzi, profile, pelna migracja pomiedzy inymi porgramami adobe wraz z pelna edycja pliku, podglad "na zywo" kolorow przed wydrukiem etc etc prawda jest taka ze efekty specjalne z ktorych korzysta wiekszosc uzytkownikow w profesji graficznej ma 0.001% zastosowania w codziennych obowiazkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 filmik (w przyspieszonym tempie) z pracy grafika http://www.joemonster.org/filmy/45333/Photoshop_level_expert warto zobaczyć do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 szatańska robota http://img23.otofotki.pl/obrazki/fj779_co-to.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 przecież to najzwyklejsza świnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi