Daviid7 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Ja mam kolowrotek shimano catana 2500 fa. Rozwaze mozliwosc kupna tego kijka bo wydaje sie bardzo ciekawy, a mozeie cos powiedziec o Tym Mistrallu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Witam mam pytanie jakie wędzisko polecilibyście do łowienia kleni , jazi ewentualnie przyłów pstrąg? Mam na rozpoczęcie sezonu zawody spiningowe na odcinku występują jazie klenie pstrągi nie mogę użyć moich jgówek bo to nie ma sensu potrzebuję wędziska którym będę mógł obławiać przynętami typu woblerki(robactwo i rybki od 2,5cm do 5,5cm) obrotówki o nr 0 , 1 myślałem nad Shimano Catana 270cm cw 3-15 proszę podać coś w granicach od 80zł do 160zł a łowisko to rzeka średniej wielkości i głębokości trochę bystrzy prądów itp z góry dziękuje za odp NO KILL 4EVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turboszczupak Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Na jazia i klenia polecam kijek Daiwa Infinity q 3m cw3-18. Super czuly kijek a zarazem z zapase mocy na wiekszego drapierznika np sporego szczupaka. Na allegro mozna nieraz wychaczyc w dobrej cenie ok 400 zl.Kijek warty tych pieniedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Koledze chodziło o kijek w przedziale 80-160pln. Moja rada: Jeśli masz taką możliwość to pojedź do sklepu i pomachaj nim czy Ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 hehe dzięki za odp ale wolał bym tak do 160zł nie specjalizuje się w klasycznych spinach tylko w wędziskach jgowych wiec nie potrzeba mi tak dobrego kjaszka ale dzieki za odp tu masz racje w 100 % a macie jakieś inne propozycję lubie wiedziska mikado prosze o jakieś konkretne modele może wy ciś posiadacie godnego uwagi nie za drogiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 coś nikt mi nie chce udzielić rad ani pomocy no ale liczyłem się z tym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 turboszczupak, taki sam kijek na jazie nawet wz wstawka rezonansową można kupić za cs koło 200 firmy Cormoran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 turboszczupak, taki sam kijek na jazie nawet wz wstawka rezonansową można kupić za cs koło 200 firmy Cormoran no to napisz co to za model Cormorana będe bardzo wdzięczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Witam mam pytanie jakie wędzisko polecilibyście do łowienia kleni , jazi ewentualnie przyłów pstrąg?Mam na rozpoczęcie sezonu zawody spiningowe na odcinku występują jazie klenie pstrągi nie mogę użyć moich jgówek bo to nie ma sensu potrzebuję wędziska którym będę mógł obławiać przynętami typu woblerki(robactwo i rybki od 2,5cm do 5,5cm) obrotówki o nr 0 , 1 myślałem nad Shimano Catana 270cm cw 3-15 proszę podać coś w granicach od 80zł do 160zł a łowisko to rzeka średniej wielkości i głębokości trochę bystrzy prądów itp z góry dziękuje za odp NO KILL 4EVER Poszukaj wędziska z cw w granicach max 15-18g , ważne by kijek był bardzo elastyczny w czasie holu.Podobno Konger Tiger Cros Max jest niezłym tanim kijem w tym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 ale to klasyczną? tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 jest to kijek Cormoran Carbo-O-Star ja posiadam kija 3m obecnie nie ma nic o mniejszej gramaturze Cw ale jak przypilnujesz na allegro to znajdziesz to co ciebie interesuje tutaj masz linka do tego kija ale 2,70 http://www.makarfish.pl/index.php?products=product&prod_id=424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turboszczupak Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Nie porownoj Cormorana i Daiwy Infinity bo to zupelnie inna bajka i infinity conajmniej o 2 klasy lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Nie porownoj Cormorana i Daiwy Infinity bo to zupelnie inna bajka i infinity conajmniej o 2 klasy lepszy. Kolego rozmawiamy o wędce na klenia za mniejsze pieniądze niż Infinity , chyba że załatwisz Daiwe za 160 zł to sam zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 turboszczupak, powiedz mi czym jest lepszy wagą materiałem akcją wykonaniem a może dla ciebie nazwa jest warta tej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 jeux, - Infinity pod każdym względem jest lepsze ......ale też dużo droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 jakoś nie odczułem różnicy tak znacznej by był wart takiej kasy , ale ok z mojej strony koniec sporu każdy ma prawo uważać co myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Ja łowię jak do tej pory na Cormoran Carbo-O-Star 2,7cm od 3-25g Cw i jak dla mnie jest na prawdę świetny jak za taką cenę więc na pewno polecam Co do Infinity się nie wypowiem bo nie trzymałem nawet w ręce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 al mówisz ze dorobactwa woblerowego nada się? takie cw? ona nie jest za sztywna a jaką ma akcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 al mówisz ze dorobactwa woblerowego nada się? takie cw? ona nie jest za sztywna a jaką ma akcje? Wg mnie jak najbardziej ostatnio na 2,5cm woblerka na nią łowiłem - jest bardzo czuła szczytówka miękka wyczulona na każde puknięcia Zresztą znalazłem opis na necie na temta tego kija : "Do połowu małymi i bardzo małymi przynętami sztucznymi pstrągów, okoni, jazi, kleni itp. Znakomita do niedużych twisterów, wirówek wielkości 0 lub 1 oraz mini woblerów. Ten typ wędziska gwarantuje niezapomniane wrażenia z holu energicznie walczących pstrągów i okoni." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczółek Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Co sądzicie o kijku konger equs brawo 265 cw 3 -14 ma ktoś albo używał go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 zależy do czego chcesz używać ale kijiek wart swej ceny naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczółek Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 kleń czasem cięższy boczny trok plus w kanałach i jeziorach spining małe gumy woblerki itd mam team dragona 270 cw 5-18 i na lekkich główkach w wolnych ciekach lub wodzie stojącej wydaje mi się za twardy i szukam czegoś delikatniejszego mogę kupić brawo za 365 zeta nam equsa tango i jestem super zadowolony stąd moje zainteresowanie brawem pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czermin Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Panowie, poszukuje kijka do dłubania jazi i kleni na woblerki 3-5 cm. Póki co, obstawiam że zdecyduje się na Team Dragon 2.75m, 3-14g, med-fast. Ma praktycznie wszystko to, czego na dobrą sprawę potrzebuje. Niestety jego cena dla mnie oznacza kilka miesięcy oszczędzania, więc chciałbym się upewnić, czy to dobry kijek Jeśli znacie jakieś inne to oczywiście chętnie posłucham waszych rekomendacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 jeżeli ma to być finezyjne łapanie kleników i jazi na wobki 3i 5cm to kijek sprosta twoim wymaganiom kije dragona są bardzo dobre w swojej karierze nie pękł,szczelił mi ani jeden za to np np jaxona to wogule nie polecam wędki potrafią się złamać nawet po dwóch sezonach najlepiej jakbyć sobie nawet bez kręcioła pomachał chwileczke w sklepie podobno są kluchowate nie wiem do końca bo nie używałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daviid7 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam, chciałbym sie poradźić którą wędke wybrać, rozmyślam nad dragon mystery xt ultra lite 2,7m 2-15g lub mistrall aqua spin 2,5m 5-25g . chce dodać ze ta wędka ma być na klenie czasem szczupak lub okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi