Homegeon Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 mam mały dylemat, który wybrać. przynęty to woblerki 3-6cm, obrotóki 0-3 nieduże gumki. łowisko to głównie odra, podciągnie przynęty pod prąd. propozycja nr 1. MIKADO Competition Needle Spin do 15g propozycja nr 2. World Champion Dancer 3-14g Mile widziane inne propozycje +- 200pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Ja posiadam Mikado Tempation UltraFast Light 2,7 do 18g i śmiga elegancko. Jest to wklejanka, tak więc akcja jest szczytowa typu A, ale przy większych obciążeniach kijek super pracuję na całej długości tzw.parabolę, ponieważ ten kijek ma dość cienki blank.Wędzisko jest bardzo mocne, świetnie wykonane i delikatne.Używam tego kija na Wiśle i nie jedno krotnie miałem groźne zaczepy i spokojnie sobie z nimi poradził.U mnie ten kij ma właśnie zastosowanie do kleni, jazi i okoni. Masz ty link do tego kija: http://www.wedkarstwo-torun.pl/?section=oferta&grupa=23&producent=66&kategoria=78&artykul=246 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2007 juz mam 270 jakiś inne propozycje ? może jakaś daiwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Jeśli chcesz coś z Daiwy to jedynie polecam z całego serca PowerMesha 3-18g http://www.allegro.pl/item287326352_wedka_powermesh_spinn_2_7m_3_18g_daiwa_11734_270_.html Zobaczysz, że większość powie tak samo, bo to przecież świetny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Mam zamiar kupić spinola na klenie,jazie a także żeby dał sobie rade z niespodziewanym atakiem bolenia,łowie na warcie na prostkach wiec troche ciagnie,dawajcie konkretne modele cena do 300pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Jeśli chcesz coś z Daiwy to jedynie polecam z całego serca PowerMesha 3-18g Ja sam mam taki kij dzisiaj bylem nad woda super lekki i czuly kijek bawilem sie dzis z nim na glowkach najpierw okoniowe 4-5 g a pozniej z ciekawosci 15g jak dla mnie rewelacja a teraz w Fishing marcie mozna go dostac w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2008 Witam dzisiaj przetestowałem w końcu mojego kongera (World champion IRI 305 UL) pstrąg,jaź kleń <- polecam, najlepiej pracuje na woblerach 4-6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Wiecie co sie dowiedziałem podobno daiwa PowerMesha 3-18g w pierwszym roku spisuje sie ok.ale w następnych sezonach wiotczeje czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 w następnych sezonach wiotczeje czy to prawda? To trzeba ja podlewać to nie zwiotczeje.Dziwna teoria ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 ale w następnych sezonach wiotczeje czy to prawda?_________________ Każda wędka i nie tylko "wiotczeje" jak jest użytkowana częstonie wiotczeją te nie używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Zgadza sie,ten przypadek ma swoje wytłumaczenie gosciu łowił tym kijem 3 razy w tygodniu i go nieżle forsował,prawdopodobnie zmeczył kij. Pytanie dotyczące jeszcze Daiwy PowerMesha 3-18g 300,czy bedzie odpowiedni do łowiena wobkami 3-6cm ciagnącymi pod prad na prostce?nie będzie za mocno sie wyginał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Każda wędka i nie tylko "wiotczeje" jak jest użytkowana często Zgadza sie,ten przypadek ma swoje wytłumaczenie gosciu łowił tym kijem 3 razy w tygodniu i go nieżle forsował,prawdopodobnie zmeczył kij zawsze każdy materiał poddawany obciążeniom wielokrotnie zmiennym zmienia swoje parametry wytrzymałościowe... włókno węglowe też. czysta fizyka panowie. jeżeli do wędki podwiesiłbyś ciężar który spowodowałby pewne ugięcie i ciężar ten nie zmieniałby się w czasie to wytrzymałość i praca wędki zmieniłyby się ale nieznacznie (na skutek tzw. zjawisk reologicznych jak np. pełzanie). ale normalne użytkowanie wędki powoduje częste zmiany obciążeń (ciężar ryby, ciężar przynęty, ciężar przynęty w czasie rzutu, opór przy zacięciu itp. itd.), a także kieruków działania. np. dla stali wytrzymałość zmęczeniowa wynosi od 90% do około 40% normalnej-statycznej. wytrzymałość ta dotyczy szczególnie osłabień-karbów które w wędkach stanowią omotki przelotek, wszelkie zarysowania i wgniecenia. nie znam badań jak sprawa wytrzymałości zmęczeniowej przedstawia się w wypadku węgla (w %), ale z racji stosowania w budownictwie kopozytów węglowo-stalowych wiem, że te zjawiska również w nim zachodzą.... i dotyczy to wszystkich wędek, a których bardziej a których mniej tego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Macie moze jakies propozycjie takiego spinigu dlugosc wedlug mnie 2.70 - 3.00 akcjia fast nie wklejanka Do wydania okolo 200zł Pozdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 opisz swoje łowisko oraz przynęty na które będziesz łowił, ja na klenio-jazie używam kijka do 20 gram nie wklejanki moje przynęty to wobki do 5-6 cm oraz obrotówki nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 łowisko rzeka narew .. ( dla Podlasian pisze od zlotori za tykocin ) przynety oczywiscie wolber do 5 cm obrotowki max 2 oraz twister i kobyta do 5cm ( max glowki 8 gr ) pozdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 na początku mojej przygody z kleniami posiadałem wklejanke 5-15 ktora wg mnie była troszke za delikatna do woblerków 5-6 cm na które najczęściej łowie bran może troszke mniej niż na mniejsze przynęty ale klenie sporo większe sie trafiają , jazia uważam jako przyłów podobnie jak szupaka i okonia polecam Ci kijek Mikado dream team nano crystal 5-20 ,dłubacze drobnicy na 2-3 cm wobki zapewne polecą Ci delikatniejsze kijki ale wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 dzieki czekam na dalsze propozycjie myslalem te zo PowerMesh Light Spinn 3m 3-18g tylko nie wiem czy to ma akcjie szczytowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 to także jest parabolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Homegeon ale co daiwa czy mikado ;> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 daiwa powermesh , mikado nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 ehh ... moze ma ktos jeszcze jakies propozycjie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 O powermeshu 3-18 słyszałem, że to bardzo sztywny kij jak na tak niskie CW. Byłem zainteresowany kupieniem i odradził mi go zaprzyjaźniony sprzedawca. Dobry kijek ale w wyższym CW. Polecał mi natomiast w tej kategorii cenowej wybrać jakiś Mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 mi9ałem tego powermesha w ręku przedwczoraj i to nie jest szybki kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 i to nie jest szybki kijeAle też nie jest parabolik ,paraboliki prawie wyginają się po samą rękojeść ,co nie zdarzyło mi się stwierdzić w żadnym P-M ,no chyba że przyszła nowa dostawa i jest inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 To moze ktos zna szybki kijek do 15 - 18 gram okolo 2.70 - 3.00 m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi