Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

seb603 dzięki za info. Jednakże jeszcze mam parę pytanek:

1) czy da się dopłynąć pontonem?

2) gdzie można zostawić samochód? nie musi być strzeżone, jak zabiorą to ubezpieczenie pokryje :) czy da sie zostawić gdzieś przy wale.

3) którą stronę PRZEKOPU proponujesz :)

Sorry, że tak dużo pytam, ale woda zupełnie dla mnie nieznana.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 146
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Meck, 1) Tak da się dopłynąć pontonem

2) samochód można zostawić gdzie chcesz byle by tylko nie blokował wjazdów itp. jeśli mówisz o wale to jak najbardziej tylko może o tym nie wiesz ale wały są tylko po jednej stronie na tym odcinku a mianowicie patrząc na mapkę którą zamieściłem wcześniej to po prawej stronie. Jesteś z Łodzi więc pewnie jechałbyś przez Warszawę - musiał byś skręcić w Wierzbicy na most w prawo a później zaraz w lewo i jechać cały czas przy wale ok 7-8km do tzw starej Narwi (stare koryto rzeki - patrz na mapkę widać po prawej stronie kształt przypominający podkowę) tam możesz spokojnie zostawić samochód, wcześniej nie pomyl miejsca z przepompownią która jest na wprost kościoła w Dzierżeninie - z wału wszystko widać - do miejsca o którym mowa jest jakieś 1 km. Jak będziesz na miejscu i wejdziesz na wał to po prawej stronie zobaczysz wyspę - to jest ta wyspa zaznaczona na mapce z kropkami po prawej stronie - dla ułatwienia na wprost tej wyspy jest inna wyspa z tabliczką informującą o km do ujścia rzeki(48). Możesz tez wybrać trasę 61 ale tu ciężej gdzieś zostawić samochód - same działki a tam cisza i spokój:D. Nie wiem czy coś z tego rozumiesz ale może trafisz:D

3) Preferuję prawą stronę - już o tym wspomniałem we wcześniejszych postach.

Napisano

Artur1791 Bardzo chętnie, ale ja dopiero co wróciłem. Dwie nocki, poznanie wody i nawet ryby :) Muszę powiedzieć, że Narew to piękna rzeka, czyta i urocza, wprost wymarzona dla drapieżnika. Jednak, żeby za bardzo nie słodzić w dzień jest zbyt głośno, motorówki, skutery, ryba trochę się płoszy. Za to w nocy pokazuje na co ją stać.

Efekty wyprawy to:

5 okoni, w tym jeden 1,3 kg

4 sumki, w tym tylko jeden z wymiarem ok 80 cm, reszta kijanki

oczywiście leszcze, takie patelniaki, ale do rosówek się przyczepiły :P

i jazgarze :)

Generalnie natawiłem się na sandacza ale coś mi się wydaje, że jest tam go mało, na tej spokojnej wodzie (dla mnie taka jest w porównaniu do Wisły woda płynie ospale) za dużo jest szczupaka i okonia, aby sandacz dał radę. Jednakże mogę się mylić :)

Oczywiście, wszystkie rybki wróciły do wody, może za wyjątkiem niektórych okoni, bo jak ten połknie to...żołądek na wierzchu :(

seb603 wielkie dzięki dla Ciebie, zgodnie z Twoimi wskazówkami usiadłem na kępie na przeciwko znaku 48 km :) na cypelku, tam był ciekawy dołek.

Moja ukochana Wisła wróci już niedługo do normy, jednakże na bank wróce nad Narew, ale już na troling i spina bo rzeka kryje w sobie sporo drapieżnika :)

Napisano

Meck, jeśli mówisz o trolingowaniu to od razu Cię ostrzegam żebyś nie miał później nieprzyjemności - na tym odcinku( dokładnie od mostu w Wierzbicy) jest zakaz trolingowania. A jeśli chodzi o sandacza to muszę Ci powiedzieć, że jest go dużo, mogę nawet stwierdzić, że więcej niż szczupaka chociaż jeśli chodzi o ten gatunek ryby to osobiście polecam tabliczki 55 i wyżej - tam już ostrzej płynie:). A co do ruchu na wodzie to zgadzam się jest bardzo duży zwłaszcza w sezonie letnim i w weekendy ale zdażało się tak że ryby brały jak na złość właśnie gdy przepływała jakaś motorówka:). Narew pokazuje swój urok jesienią (cisza, spokój):) ale wtedy to już polecam spławik i żywca:). Zapraszam jeszcze raz do zwiedzania jakże urokliwej o porankach a zarazem tajemniczej rzeki jaką jest Narew...:)

Pozdrawiam

seb603

Napisano

wczoraj byłem z 3 kolegami na Narwi - trochę za sandaczem, trochę za szczupakiem, wyniki: brak - woda duża i płynie ostro, trzeba poczekać aż się trochę unormuje.

Napisano

seb603, Nie wiesz jak woda od Dębe do ujścia ??? opada ?? , bo już mnie skręca z braku kontaktu z rzeką w tych okolicach :) . Wkra opada to myślę, że i Narew również się ruszyła ??.

Napisano

oI0, Wczoraj przejeżdżałem przez zaporę to poziom wody po obu stronach prawie równy, więc jedna wielka piana - ciężko łowić na cokolwiek:/. Na Narwi poziom w mornie ale płynie ostro zapewne dlatego, że zapora otwarta cały czas.

Napisano

byłem na rekonesans w sobotę nad narwią (standard okolice Pomiechówka) i przyznam, że się zdziwiłem delikatnie. Myślałem, że miejsca będą jeszcze nie dostępne, a na miejscu las wędek i normalnie już można się dostać w większość miejscówek.

• 2 weeks later...
Napisano

Witajcie. Poproszę o podpowiedź jak trafić w jakieś fajne miejsce na grunt w okolicach serocka, najlepiej Narew. Przeczytałem cały wątek i pokusiłem się o odwiedzenia miejsca za miejscowością Łacha kilka km po prawej stronie Narwii na północ. Miejsca wszystkie były pozajmowane, od strony rezerwatu ptaków był wszedzie zakaz wjazdu samochodem i już nie wiedziałem gdzie mam szukać fajnego miejsca. Chciałem dojechać na ten przekop czy jak mu tam ale nie wiem od której strony tam uderzyć. Jechać wzdłuż rzeki ????

• 4 weeks later...
Napisano

Łowi łowi , ładne leszcze oraz płocie z gruntu w okolicach Pomiechówka , czasami się świnka trafi oraz od groma Jelców oraz krąpi.

Gość dwiktor
Napisano

Jutro w nocy wybieram się w okolice Okunina ;)

Napisano

Witam wszystkich w swoim pierwszym poscie.

Wczoraj w nocy bylem w okolicach pultuska na narwi i leszcze pieknie gryzly, trafilem 3 szt po ponad 2 kg, jedna okolo kg i okonia okolo 30 cm, wszystko na grunt. Pech chcial ze mialem tylko pinki i rosowke i o ile w nocy pinka sama sie sprawdzala to blizej switu trzeba bylo zakladac rosowke zeby drobnica sie nie czepiala. Kilka szt zostalo w wodzie bo linia brzegowa byla lekko zarosnieta grazelami i mimo ze cala noc moczylem jajka w wodzie to nie wszystkie sie udalo wyjac. zaczalem lowic od 23, skaczylem kolo 6 rano.

Napisano

Witam kolegów po kiju.

Mam pytanie,a raczej prośbę o poradę, a mianowicie.

Wybieram się w piątek na rybki na Narew czy mógłby mi ktoś polecić jakąś ciekawą miejscówkę od zapory w stronę ujścia do Wisły.Ważne żeby dało się dojechać samochodem pod samą wodę i rozbić namiot na jakieś trzy dni.No i jeszcze jeden ważny aspekt będę łowił z brzegu na grunt za wszelkie wskazówki z góry dziękuję.

Napisano

nie znam tych stron, ale powyzej zegrza polecam kacice przed pultuskiem i lipe za pultuskiem, nie wiem teraz jak jest na lipie ale na kacicach w sobote nie bylo gdzie kija postawic, co do efektow te miejscowki nigdy mnie nie zawodzily, raz zlapalo sie 3 szt powyzej kilograma, innym razem jak w sobote 4 szt powyzej 2 kg, na lipie szfagier tydzien temu w dobe z tesciem prawie 25 kg ryby wyciagneli ( wiekszosc po warzeniu wrocila do wody ;) )

• 3 weeks later...
Napisano

bylem tydzien temu na 60ce efekty mizerne ludzi duzo :) ostry prad 200 g ciagnelo mozna sie pobawic rzucajac blisko brzegu ale na okaz nie ma co liczyc moze pod koniec wrzesnia cos sie pokaze no i w nocy trzeba pilnowac kija albo dobrze go przymocowac plyna duze kepy roznych roslin