warszawa_24 Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Tołpyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 a dzieki tak myslalem ale nie bylem pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sproket30 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Miejscówki pomiędzy drzewami z powodu zalania niedostępne, miejsce tuż przy ośrodku pzw zajęte, miejsce przy starym zabytkowym drzewie z uwagi na trudności w umieszczaniu zestawu - odpuściliśmy, góra- zalane dojącia i to samo sikory.......pozdrawiam Ruszył już się okoń czy jeszcze nie??? Trze się jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purchawson Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 No chciałbym sie dowiedzieć co teraz się tam dzieje planuje sie ruszyc w sobote...ale nie mam pojęcia co gdzie i jak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 qestt, qestt, qestt, ja mieszkam w Pogorzelcu - dobre miejscówki są na tzw przekopie gdzie woda sięga 7-8 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 seb603, Może jakieś blirzsze namiary na ten przekop? Byłem kilka razy w Pogorzelcu, ale bez większych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 bobiniarz, jak znajdę chwilę czasu to wrzucę na mapce dokładnie, ale można złowić ładne okazy - we wrześniu po tygodniu nęcenia trafiają się ładne sztuki karpi ponad 10 kg a zdarzało się że i wędki nie wytrzymywały, sandacze i sumy też ładne są - zależy kto na co się nastawia, wiadomo jak wszędzie zdarzają się dni że ryba w ogóle nie bierze ale tak bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 qestt, qestt, qestt, ja mieszkam w Pogorzelcu - dobre miejscówki są na tzw przekopie gdzie woda sięga 7-8 m. Seb603 a mozesz dokładniej okreslic gdzie ten przekop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Zamieszczam mapkę co powinno ułatwić orientację. Czerwone kropki oznaczają miejsca gdzie można łowić - osobiście polecam prawą stronę patrząc na mapkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 seb603 powiedz jak wygląda teraz woda na tym przekopie po tych powodziach... Pozdrawiam Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asior662 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Witam,widzę że mieszkasz w okolicy Pogorzelca nad Narwią.Do tej pory trzymałem łodkę na Bugu w Kuligowie,lecz nie widzę sensu dalej tam wędkować.Bug w tych okolicach stał się mało atrakcyjny,mało,bardzo mało ryb.Wiecej jest kłusoli,niż ryb. W związku z tym jestem zdecydowany przenieśc się z łódką na Narew,rzeka ciekawsza,czystsza. Interesuje mnie miejsce na trzymanie łódki nad wodą w okolicy Dzierżenina lub ewentualnie Pogorzelca.Prosze odpisz,jak wygląda sprawa trzymania łodki nad wodą(ile za sezon),oczywiście dojeżdżam samochodem,w związku z tym dobrze by było,aby samochód stał bezpieczny na podwórku u gospodarzy. Prosze o ceny i namiary na osoby wynajmujące miejscówki nad wodą do trzymania łódki(łódka mała 3,8m dł. zwykła nie kabinowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Artur1791, Stan wody na Narwi jest w normie - woda nie wylała nigdzie na szczęście, wały całe. Próbowałem łowić z koszykiem 40 gram ale się nie da a poza tym płyną cały czas zielska i ściągają zestawy. Najważniejsze że nikogo nie zalało:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 asior662, hmmm...ciężka sprawa - trzeba było by się dowiedzieć w PZW (koło nr3) czy by się zgodzili, mają sporo miejsca - ciekawe tylko ile by chcieli. A jeśli chodzi o miejscowych gospodarzy to mało jest takich co mieszkają nad samą wodą, gdyż te tereny zajęte są przeważnie przez działkowiczy, ale jeśli będę coś wiedział to napiszę na priw. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 dzięki seb603. Bardzo ciekawi mnie ta rzeka ,chyba kiedyś będę musiał się wybrać tam w te twoje okolice. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Zapraszam - Narew jest bardzo ciekawą i urozmaiconą rzeką więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Bardzo chętnie przyjmuje zaproszenie i na pewno odwiedzę Narew. Jakie miałeś ostatnio efekty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 ostatnio spiningowałem ale bez większych rezultatów - woda strasznie wysoka i płynie ostro. Teraz nastawiam się na lina bo biorą ładne - od poniedziałku zaczynam nęcenie wiec zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meck Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Czy jest możliwa zasiadka na nockę na Narwi w opisywanym fragmencie. Ponieważ mam urlop a moja Wisełka kompletnie zalana i niestety nigdzie się nie da podejść Chodzi mi połów z brzegu na ciężki grunt. Bo tracę już nadzieję, że sobie połapię (żonka wyjechała z dziećmi na wycieczkę) i będę musiał jechać na jezioro, a tam to ja nie za bardzo umie łapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Meck, Tak jest możliwość - to co pozaznaczałem na czerwono to są wyspy więc pod namiot jak najbardziej, tylko proponuję przyjechać w tygodniu - jest większa szansa że nie będą zajęte miejsca, no i oczywiście koniecznie łódką albo swoją albo wypożyczoną z PZW bo tak jak wspomniałem - są to wyspy i dojazdu samochodem nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 seb603 w tym kole num 3 wypożyczają łódki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Artur1791, tak wypożyczają ale za ile to dokładnie nie wiem bo nie korzystam - chyba 17-20 zł za dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Nie wiesz moze czy silniki spalinowe tez mają do dyspozycji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Artur1791, tego to nie wiem - lepiej brać swój jeśli się posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asior662 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Witam.Wczoraj (sobota) byłem na Narwi.Wędkowałem z brzegu na tzw PRZEKOPIE.Przez cały dzień miałem ok. 10 brań na sandacza,z tego trzy hole i wypięcie przy brzegu,jeden wyjęty sandacz,nie za duży,48cm,ale pierwszy w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 asior662, tzn z wyspy łowiłeś? Na co? Domyślam się że na gumy? Jaka główka bo mniejsza niż 20 gr to do dna nie dochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi