keri Napisano 13 Stycznia 2008 Napisano 13 Stycznia 2008 Ciekawi mnie odcinek Wisły w okolicach Torunia. Spędzę tam kilka dni na intensywnym spiningowaniu i ciekawi mnie jakie ryby są tam najliczniej występujące? Jakie przynęty są najefektywniejsze? Jak wygląda wogle Wisła tzn co dominuje /przelewy, górki czy może wysokie burty/ Mile widziane zdjęcia ciekawych i rybnych miejsc. Za wszystkie inf serdecznie dziękuje.
P Napisano 13 Stycznia 2008 Napisano 13 Stycznia 2008 Keri jesli to nie tajemnica to napisz gdzie dokladnie sa te okolice Torunia Bo jesli chcesz wiedziec co dominuje na danym odcinku to bez dokladniejszej lokalizacji ciezko bedzie podpowiedziec I napisz kiedy bedziesz to moze na jakas pianke sie zgadamy Pozdr
keri Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Napisano 13 Stycznia 2008 P, dzieki za zainteresowanie tematem . Nie znam dokładnej lokalizacji a i termin jest trochę odległy. Czasu jeszcze sporo ale z racji "wagi" tej imprezy dla mojej osoby jest ogromna, tak wiec przygotować się chcę jak najlepiej. Będę tam dopiero w sierpniu i pewnie będzie spory kawałek Wisełki do obłowienia. Mimo odległej daty wszystkie inf są dla mnie cenne już dziś.
P Napisano 14 Stycznia 2008 Napisano 14 Stycznia 2008 Termin faktycznie dosc odlegly Ale czy nie sa to jakies zawody Bo ostatnio jak pamietam zawody spinnigowe to byly gdzies kolo Grudziadza Niby nasz okreg moze dla niektorych moze nawet okolice Torunia ale wzdluz Wisly to moze nawet kolo 100 km moze byc Od razu mowie ze z Grudziadzem to ciezko bedzie bo nie bywa tam Nie badz taki tajemniczy i napisz cos wiecej I jesli maja to byc zawody to czy do czasu ich rozegrania jesli bede mial jakies materialy to publikowac na forum czy wysylac na priv (z publikacja po zawodach) Pozdr
keri Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Napisano 14 Stycznia 2008 P, rozgryzłeś mnie Tak więc pytanie moje dotyczy daty 21-24.08 i chodzi o Klubowe Mistrzostwa Polski w spinningu które to na dzisiejszy stan wiedzy odbędą się w Okręgu PZW Toruń. Tyle wiem o lokalizacji. Co do tajników łowiska, tajemniczych przynęt "kilerów" to pisz na priv resztę mniej tajemniczą pisz tu.
P Napisano 15 Stycznia 2008 Napisano 15 Stycznia 2008 Witam, Keri co do miejsca to mimo wszystko obawiam sie ze bedzie to kolo Grudziadza Niby nasz okreg ale popatrz na mape ile tam jest wzdluz Wisly od nas Co do przynant skrobne ci cos na priv Pozdr Przemek
keri Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Napisano 15 Stycznia 2008 P, wielkie dzięki pewnie jeszcze popytam. A może ktoś po za kolegą Przemkiem coś wie o tej wodzie??
keri Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Napisano 2 Czerwca 2008 Odświeżę temat bo i dla mnie jest on coraz bardziej "ciepły". Interesują mnie wieści z nad Wisły w okręgu Toruńskim koło Grudziądza. Jakie ryby dominują tam w tym sezonie no i w poprzednich też oczywiście. Chodzi mi o gatunki tylko "spinningowe" ; klenie? jazie? bolenie? okonie? szczupaki? Czego jest tam najwięcej
johny Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Witam. Zamierzam w tym roku sprawdzić odcinek Wisły w Złotori. interesuje mnie : > Jakie ryby są tam najbardziej łowne. > Jakie przynęty są najefektywniejsze. > i jakie miejsca czy w nurt czy koło brzegu. Czy ktos z forumowiczow łowi w tamtych okolicach?
Gość jarek001 Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Mieszkam dosc krotko w Toruniu i chciałbym sie przejść i poszukać jakies kleniki i jazie czy bulwar bedzie dobrym miejscem z rana?? moze polecicie inne miejsca. No i drugie pytanko odnosi sie sandacza. Jak wygląda populacja na tym odcinku??
P Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Bulwar to faktycznie ciekawe i popularne lowisko w miescie Od siebie jesli moge polecic cos z tych okolic to na sandacza to raczej bulwar od strony mostu kolejowego a nawet stara opaska przed bulwarem Zawsze byl i jest tam silny nurcik ale tez sporo wedkarzy no i nie ma imprezowiczow popijajacych pod chmurka zbyt wielu Na jazia i klenia polecalbym glowki miedzy bulwarem i portem zimowym Ich szczyty Ja tam zawsze staram sie wedkowac o zmroku Ogolnie miejsce fajne tylko radze zwrocic uwage na siebie aby jakies podchmielone towarzystwo nie szukalo zaczepki - wiadomo jak to jest
kristo Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Witam Czy ktoś z Torunia lub okolic, łowiący w okolicach Nieszawki lub Czerniewic złowił jakieś konkretne ryby na spinning od początku maja? Byłem w Nieszawce 1 i 4 maja nie mając nawet brania. 5 maja pojechałem do Czerniewic i jakimś cudem chyba, złowiłem jednego małego okonka na małą obrotóweczke. Ryby są widziałem kilka chlapiacych sie boleni i kleni, ale nic po za tym. Moze wpływ na ryby mają dosyc duze wachania wody? pozdrawiam
Gość jarek001 Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Chyba tak... ja dzis bylem na rybkach w okolicach torunia no i szalu nie bylo kilka okoni szczupaka nie widac... a okonie zlowilem na moje ulubione koguty... Te wachania wody powduja ze ciezko znalesc rybe w poniedzialek bylem na rybkach to 3 szczupaki zlowilem na nastepny dzien woda sie podniosla o dobre pol metra i nic nawet brania nie mialem. Jutro z rana lece. Pozdrowienia
Gość jarek001 Napisano 17 Maja 2009 Napisano 17 Maja 2009 ktos cos ciekawego zlowil na wisle ostatnio??
kristo Napisano 17 Maja 2009 Napisano 17 Maja 2009 Kilka dni temu trafił sie pierwszy szczupły w sezonie 54 cm na obrotówke i kilka okonków, przedwczoraj na pikera ok. 10 krapi i leszczyków wszystkie wielkosci dłoni. Krąpie jeszcze pełne ikry, zero płotki. pozdr
Gość jarek001 Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 A jak tam jest z sandaczem na tym odcinku (powoli zaczyna sie sezon i chcialem sie dowiedziec co i jak)
kristo Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Podpinam się pod pytanie, łowie na tym odcinku dopiero od tego roku i przydałaby się opinia kogoś bardziej doświadczonego.
makary Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 witam , sandaczowy sezon rozpoczynam dziś w nocy. główki w okolicach portu drzewnego - moja stała miejscówka, ale również zamierzam w tym roku rozpracować odcinek osiek - złotoria. pozdr
makary Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 wyniki marne ale się nie poddaję. wina moja bo za póżno dotarłem na miejsce. odwiedziłem wszystkie stare miejsca i parę nowych. poziom wody ok, następnym razem pójdę po 21 i połowię do 2 , zawsze lepiej mi to wychodziło niż wstawanie w nocy . zaznaczam że łowię tylko z opadu, a zestawy żywcowe dopiero kompletuję
makary Napisano 12 Czerwca 2009 Napisano 12 Czerwca 2009 pierwszy nocny spinning za mną, a własciwie tylko 2 godzinki... efekt ? 1 sandacz ok. 50 cm mały a jednak cieszy. złowiony już o 22ej na woblera uklejopodobnego, czułem że bedzie dobrze. niestety o 24 załamała się pogoda . to że padało to nic. wiatr był nie do wytrzymania. szkoda.
Gość jarek001 Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 makary Siema! Co sadzisz o moscie kolejowym na sandala?? powiedz jeszcze gdzie jeszcze warto isc na sandacza?
kristo Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 Witam Ostatnie dwa wieczory od 19 do 23:30 tez spedziłem nad Wisłą w poszukiwaniu metnookiego. Byłem w okolicach Nieszawki i przedwczoraj tylko szczupaczek a wczoraj boleń, sandacz gdzies wyszedł i niewiadomo kiedy wróci. Moze miejscówka kiepska nie wiem ale za to zawału prawie dostałem jak na jednej główce na która wszedłem siedziało sobie 7 bobrów ładne lorbaski i tylko dziwnie na mnie patrzyły
makary Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 wczoraj kolejny wypad od 21 do 2 . sandacze z nas zadrwiły łowiliśmy na woblery i gumy zrobiliśmy z pięć główek. u mnie nawet puknięcia. a koledze ok 24 zaraz po zacięciu w nurcie "coś" odgryzło woblera na plecionce . chyba muszę zacząć jakąś lepszą statystykę warunków prowadzić . może wyeliminuję część pustych wypadów. jarek001nigdy tam nie łowiłem . zawsze staram się pojechać za miasto - większy spokój. próbuj tak jak ja
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.