P Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 makary Siema! Co sadzisz o moscie kolejowym na sandala?? Sprobuj w ktoras noc nawet bedac na starowce przejsc sie po zmroku bulwarem w okolicach mostu Zobaczysz co sie dzieje i czy warto zawsze staram się pojechać za miasto - większy spokój. próbuj tak jak ja A lowiles kiedys w miescie w nocy
makary Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 A lowiles kiedys w miescie w nocy nie łowiłem . wiem że niektórzy mają efekty , ale chyba nie sądzisz że to najlepsza miejscówka? oczywiście plusem jest łatwe dotarcie
P Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 A lowiles kiedys w miescie w nocy nie łowiłem . wiem że niektórzy mają efekty , ale chyba nie sądzisz że to najlepsza miejscówka? Sprecyzuj co masz na mysli mowiac miasto Bulwar? Teren miasta Torunia w granicahc administracyjnych? Sam bulwar jest ciekawym lowiskiem ktore potrafilo by was wielokrotnie zaskoczyc choc ja tam nie lowie Swego czasu jednak po zmroku widzialem nawet plywajace bobry w okolicy mostu drogowego oczywiscie przy bulwarze Jesli chodzi o Wisle w granicach Torunia to nawet nie wiesz jak jest spokojnie wieczorami
P Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 To jesli bywasz w nocy nad Wisla to popatrz gdzie zwolennicy tej miejscowki wedkuja I pewnie ma to nie tylko uzasadnienie tego ze w tamtych czesciach jest spokojniej
pablotor Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 witam ,zamierzam w tym roku rozpracować odcinek osiek - złotoria. Pamiętaj że w okolicach osieka kończy się "nasz" odcinek Wisły. co do bulwaru to faktycznie potrafi zaskoczyć. W ubiegłym roku obdarował mnie 3 pięknymi sandaczami w jednym wyjściu. Próbował ktoś za oczyszczalnią ? Podobno pięknie tam zasypało w tym roku Dzisiaj byłem w ciągu dnia w Silnie tak kontrolnie... Fart tam leci zygzakiem zahaczając po 3-4 główki... nie wiem czy to wróży coś dobrego ? makary widzę, że często sandaczujesz nocą... może kiedyś jakiś wspólny wypadzik ? Dobrze zrozumiałem... łowisz w nocy z opadu ?
Gość jarek_g Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 ja planuje wyjsc na opad dzis wieczorem na bulwar...
pablotor Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Jak tam Panowie Wisła w naszych okolicach ? Ma ktoś jakieś wieści ?
Gość jarek_g Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 pablotor tragedia... same male szczupaczki ostatnio lowie... bran na opad wcale... wedlug mnie to wina wloclawka woda w niedziele byla w miare wysoka to wczoraj juz byla o dobre 30-40cm nizsza!! i przez to zero bran...
pablotor Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Właśnie ta woda strasznie skacze. Dzisiaj z wieczora wybieram się na klenie to dam znać co i jak... jeśli pogoda dopisze bo nadciąga niemała chmura.
lawdzoj82 Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Woda skacze bo korek u mnie na tamie po puścili Niestety znowu zaczynają mieszać woda raz niska raz wysoka To z powodu deszczów U mnie ryby strajkują jak na razie
P Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 A ja sie ciesze Bedzie duza woda ktora do nas powoli zmierza bedzie urlop i powinny byc .... bolki I jak sie tu nie cieszyc
pablotor Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Dzisiejszy wypad niestety bez brań. Drobnicy trochę się kręciło na przelewach i jeden malutki boleń gonił. P a wysoka woda rozumiem jest dobra na bolenie ?
P Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Zaraz tam dobra Sa powody dla ktorych lubie lapac na poczatku maja i podczas "janowki" Ale sa spece co to bolenie potrafia znalezc i lapac caly rok A ze mi tak najlatwiej
pablotor Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Może zdradź jakiś patent na janową wodę i bolenie ?
Gość jarek_g Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 ja dzis lece na sandacze wieczorkiem... braly komus ostatnio?? ja mialem przez kilka dni odgryzenia ogonkow u ripperkow a poza tym nic...
P Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Specjalnych patentow nie mam Po prostu uwazam ze latwiej jest go podejsc, mniej wedkarzy nad woda czyli samo miodzio jak dla mnie
Gość jarek_g Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Bylem wczoraj na rybkach wieczorkie z dziewczyna ale lowic sie nie da... dlugo jeszcze potrwa ta podwyzszona woda? (mieszkam tu rok i zbytnio sie nie orientuje jakie procesy dzialaja na tutejsza wisle)
Grabciu Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Jak wyniki ostatnio? Mam zamiar zwodowac łódeczkę w weekend o ile woda trochę zejdzie bo ostatnio to prawie 2m nad główkami było (2 tygodnie temu). Chcemy w okolicy przeprawy promowej w Silnie poszukać sandacza, mamy nawet upatrzoną jedną rynnę - może jakieś sugestie od bardziej doświadczonych kolegów??
Gość jarek_g Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Z moich doswiadczen nie widac by sandacz zerowal.... stoi daleko od brzegu w nurcie nawet koledzy z lodek nie maja czym sie popisac... ja sie przerzucilem na klenie na wisionke (tania i lowna przyneta i przynajmniej bierze klonek). Cos sandaczowi odbilo w tym roku pojedyncze sztuki lowia ludzie... ja narazie mam caly sezon sandaczowy na zero.. jak narazie to lowie sandaczyki male w jeziorkach ale nic nadzwyczajnego.. Pozdrawiam
Grabciu Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 a jakie jeziorka na sandacza? ja byłem z kolega na owieczkowie (ponoć zarybiaja od nowa i populacja sie odradza po tej przydusze kilka lat temu) ale poza jednym stuknieciem u kolegi nic sie nie dzialo. Faktem jest ze z rybkami na grunt siedzieli (tez na zero) wiec chyba jest sandacz skoro tylu chetnych bylo nad woda. lowilismy tez na gajewie ale ja tam sukcesow nie mialem - kolega kilka sztuk wyjal ale nie w tym sezonie. z innych jezior slyszalem ze na czystym i na olecznie mozna poprobowac ale nie bylem. w ty gdzie jezdzisz na sandalka na jeziorka?
Gość jarek_g Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 No niestety ja lowie w jeziorkach w pomorskiem, mozna jeszcze spotkac jeziora bogate w sadnalki...
kristo Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam Ma ktos jakies wyniki na Wisle? Byłem kilka razy za sandaczem na spinning wieczorem ale tak jak na poczatku sezonu kompletnie bez brania, drobne okonki sie czepiają troszke lepiej jest na ds kilka lezczyków sie trafiło ale tez bez rewelacji:/
Gość jarek_g Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 u mnie zero... przed wysoka woda mialem kilka bran ale teraz juz nic...
Panczez Napisano 26 Września 2009 Napisano 26 Września 2009 Wiatm łowie juz jakies 3 lata na wisle w toruni . mam jako takie efekty sandala na spining ( opad i wobler ) . moze ktos ma chec wyskoczyc na polowanie razem i zaprowadzic w nowe ciekawe strony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.