Skocz do zawartości
Dragon

Konger Vega Club Match 450

Ivan

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

a co sądzisz o tej Konger Vega ?? głównie chodzi mi o opinie na temat tej wedki bo nie wiem czy warto kupować

• 1 year later...
Napisano

Ivan, troche czasu od założenia tematu już mineło, sprawiłeś sobie w/w Vege kongera? Też się przymierzam do tej wędki, jak ją masz, napisz jakie wrażenia.

Pozdrawiam

Napisano

troche przyciezkawa jest, za ta kase znajdziesz cos lepszego.

mialem vectrona(a dokladnie ojciec, hyba od 2005r uzywal ze 3 sezony) 4,2m 5-20 z grafitu im7 bardzo podobna wedka, calkiem ok, gdyby nie ta waga - jak za te pieniadze to tragedia.

Napisano

może znasz coś godnego polecenia w tym przedziale cenowym co Vega, długość 4.2m,a najlepiej 4.5m. Vectron ma akcję szczytową? Nie lubię wędek "lejących", myślę że odl. powinna być szybka :wink:

Napisano

tak, byla dosc sztywna, choc daleko jej do spiningu o akcji "fast", mam teraz shimano nexave to juz raczej parabolik chodz z tym "laniem" bym nie przesadzal - taki kij mi bardziej odpowiada.

moze cos z dragona med-fast ?

Napisano

odwiedziłem sklep, pomacałem matchowke mavera 3.90 cw do 20g, waga 205g,mistrala 4.50 cw tez do 20g, waga 260g, jaxon srednio, ale był też w miare ciekawy browning 3.90 cw do 12g. Ktory z tych kijkow wart jest uwagi? Wszystkie 3 składowe, tak myśle czy 3.90 nie byłby troche za krotki, na jezioro ok, ale na rzeke... Co myślicie?

Napisano

z tych co piszesz to browning ambition sie cieszy dosc dobra opinia wybierz ta ktore lepiej ci lezy i tyle, ja z 4,20 zeszlem teraz na 3,90 ale lowie na niezbyt duzej odleglosci, choc moim zdaniem tak naprawde te 30cm nie robi zbyt wielkiej roznicy, jesli sie nastawiasz na abrdzo duza odleglosc to lepiej wez dluzsza.

Napisano

Przy długości wędki nie chodzi mi o bardzo dalekie rzuty matchowką, od tego mam feedery :wink: , ale o to że czasami łowiłbym nią na rzece, przy głębokości powyżej 3m byłby problem z spławikiem mocowanym na stałe, długości wędki 3.90, 4.50 może nie rozwiązało by problemu,ale troche cm więcej. Bolonka odpada. Browning fajny, ten maverek też, no i mistral, ciężki wybor.

• 4 weeks later...
Napisano

Moje zdanie i nie tylko jest takie, że Browning robi najlepsze matchówki i feedery.

Browning Ambiton toświetny kij, jeśli nie przeszkadza Ci piankowa rękojść to warto.

Sam zakupiłem niedawno Browning Syntec Match 3,90 m.

Polecam.

Napisano
Ivan, troche czasu od założenia tematu już mineło, sprawiłeś sobie w/w Vege kongera? Też się przymierzam do tej wędki, jak ją masz, napisz jakie wrażenia.

Pozdrawiam

Nie...kupiłem sobie bolonkę :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.