Ivan Napisano 15 Stycznia 2008 Napisano 15 Stycznia 2008 Mam zamiar sobie kupic takie dwie wędki do połowy na jeziorze oraz na rzece... Jeszcze link do obrazka.... http://www.okonek.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=3230
LAPIAK Napisano 16 Stycznia 2008 Napisano 16 Stycznia 2008 ja w lipcu na urodziny dostalem sportfish super match 420 praca wędki .....rewelacja!!!!
Ivan Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Napisano 16 Stycznia 2008 a co sądzisz o tej Konger Vega ?? głównie chodzi mi o opinie na temat tej wedki bo nie wiem czy warto kupować
wojtt Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Ivan, troche czasu od założenia tematu już mineło, sprawiłeś sobie w/w Vege kongera? Też się przymierzam do tej wędki, jak ją masz, napisz jakie wrażenia. Pozdrawiam
Damian21 Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 troche przyciezkawa jest, za ta kase znajdziesz cos lepszego. mialem vectrona(a dokladnie ojciec, hyba od 2005r uzywal ze 3 sezony) 4,2m 5-20 z grafitu im7 bardzo podobna wedka, calkiem ok, gdyby nie ta waga - jak za te pieniadze to tragedia.
wojtt Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 może znasz coś godnego polecenia w tym przedziale cenowym co Vega, długość 4.2m,a najlepiej 4.5m. Vectron ma akcję szczytową? Nie lubię wędek "lejących", myślę że odl. powinna być szybka
Damian21 Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 tak, byla dosc sztywna, choc daleko jej do spiningu o akcji "fast", mam teraz shimano nexave to juz raczej parabolik chodz z tym "laniem" bym nie przesadzal - taki kij mi bardziej odpowiada. moze cos z dragona med-fast ?
wojtt Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 odwiedziłem sklep, pomacałem matchowke mavera 3.90 cw do 20g, waga 205g,mistrala 4.50 cw tez do 20g, waga 260g, jaxon srednio, ale był też w miare ciekawy browning 3.90 cw do 12g. Ktory z tych kijkow wart jest uwagi? Wszystkie 3 składowe, tak myśle czy 3.90 nie byłby troche za krotki, na jezioro ok, ale na rzeke... Co myślicie?
Damian21 Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 z tych co piszesz to browning ambition sie cieszy dosc dobra opinia wybierz ta ktore lepiej ci lezy i tyle, ja z 4,20 zeszlem teraz na 3,90 ale lowie na niezbyt duzej odleglosci, choc moim zdaniem tak naprawde te 30cm nie robi zbyt wielkiej roznicy, jesli sie nastawiasz na abrdzo duza odleglosc to lepiej wez dluzsza.
wojtt Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Przy długości wędki nie chodzi mi o bardzo dalekie rzuty matchowką, od tego mam feedery , ale o to że czasami łowiłbym nią na rzece, przy głębokości powyżej 3m byłby problem z spławikiem mocowanym na stałe, długości wędki 3.90, 4.50 może nie rozwiązało by problemu,ale troche cm więcej. Bolonka odpada. Browning fajny, ten maverek też, no i mistral, ciężki wybor.
el`corczino Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 Moje zdanie i nie tylko jest takie, że Browning robi najlepsze matchówki i feedery. Browning Ambiton toświetny kij, jeśli nie przeszkadza Ci piankowa rękojść to warto. Sam zakupiłem niedawno Browning Syntec Match 3,90 m. Polecam.
Ivan Napisano 4 Marca 2009 Autor Napisano 4 Marca 2009 Ivan, troche czasu od założenia tematu już mineło, sprawiłeś sobie w/w Vege kongera? Też się przymierzam do tej wędki, jak ją masz, napisz jakie wrażenia.Pozdrawiam Nie...kupiłem sobie bolonkę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.