sandacz Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Witam! Otoz pierwszy raz zakupilem ten specyfik. Wziolem Trapera w plynie. Po oworzeniu okazalo sie ze okropnie smierdzi. Czy taki ma wlasnie zapach melasa czy jest przetemonowana albo zepsuta. Sory za glupkowate pytanie ale kto pyta nie bladzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Po oworzeniu okazalo sie ze okropnie smierdzi. znam bardziej śmierdzące specyfik. Zapach melasy przypomoina przetopiony karmel z tofikami (cukierki takie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 sandacz, zasada jest taka, że im coś bardziej śmierdzi tym bardziej "podchodzi" to rybom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikuś Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 sandacz, zasada jest taka, że im coś bardziej śmierdzi tym bardziej "podchodzi" to rybom Gdyby to było takie proste to forum zawierało by 1\5 obecnych teraz informacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 znam bardziej śmierdzące specyfik. Zapach melasy przypomoina przetopiony karmel z tofikami (cukierki takie) W sumie jak sie to mocno powacha to cos takiego przypomina. dzia sandacz, zasada jest taka, że im coś bardziej śmierdzi tym bardziej "podchodzi" to rybom Hehe To tera jak bede mial potrzebe to zamiast do WC, to bede biegl do wiaderka z zaneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Hehe To tera jak bede mial potrzebe to zamiast do WC, to bede biegl do wiaderka z zaneta :lol: Całkiem możliwe w sumie gołębie odchody tez znalazły swoje miejsce w zanętach No ale wróćmy lepiej do Melasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Po oworzeniu okazalo sie ze okropnie smierdzi.Tak i im więcej "wali smrodem" tym lepsza na leszcza ,są oczywiście już aromatyzowane melasy ,ale wszystko zależy od upodobani rybek ,mnie osobiście pomogla zwykła na jeziorze ,tylko klopot był z dodaniem do gorącego makaronu ,zbieralo mnie na wymioty ale można się i do tego przywyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 zbieralo mnie na wymioty Ja podobnie , pierwszy raz jak to otworzylem, to zajechalo jak bym przejezdzal obok fermy gesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 jaka jest roznica miedzy melasa w plynie a w proszku? czym sie roznia jesli chodzi o dzialanie,konsystencje zanety,zapach,intensywnosc w wodzie.itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Z tego co mi wiadomo melasa w plynie lepiej się rozprowadza w zanęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Osobiscie uzywam w płynie ale i tak trzeba dodawac w połączeniu z woda poniewaz jest bardzo gesta .Moim zdaniem jest bardzo dobra i spełnia swoje zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zima Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, ja również używam melasy w płynie i tak samo jak Kolega wyżej sobie chwalę. Trzeba pamiętać, żeby przed dodaniem do reszty zanęty rozpuścić melase w osobnym pojemniczku. Niestety nie mogę podać dokładnie odmierzonych ilości bo robię to zawsze "na oko". Na leszcze w każdym razie działa...nie wiem jak z innymi rybkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 to czy moglby ktos podac jak rozrobic ta melase? zalozmy na 0,5 kg zanety. A i mam jeszcze jedno pytanie, chcialbym np kupic 1kg kupnej zanety o kolorze np brazowym, ale nie marnowac calego opakowania na 1 wedkowanie, tylko np 0,5kg paczki wsypac do pojemnika i dodac baze taka aby podeszla w kolor zanety albo zeby zaneta byla dalej ciemna. Jakich skladnikow bazowych uzyc?na pewno nie bulka tarta...;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afum Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Witam, czy melasa działa tylko na leszcze czy na jakieś inne rybki też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zima Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Siema! Na leszcza chyba najbardziej...inne też przyciągnie, w sensie te które również lubią słodkie, ale to już zależy czym będziesz nęcił dodając do tego melasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Witam, czy melasa działa tylko na leszcze czy na jakieś inne rybki też ? Na leszcza chyba najbardziej... Jak najbardziej na leszcza, ale również na inne rybki np. na: karasia, karpia, lina i płoć. Warto poszperać na forum, jest dużo informacji co z czym jak komponować czyli co do czego pasuje zapachowo, smakowo i wedle indywidualnych upodobań danego gatunku ryb. Zawsze jednak należy pamiętać o wodzie i występujących tam warunkach otoczenia (pora roku, temperatura itp.). Bardzo fajnie wszystko opisuje Jarosław w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwica Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 A czy melasa sprawdzi się zimą na płoć na jezioro ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemas87 Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam Zamierzam przygotowac pęczak razem z melasą w termosie i tu nasuwa mi sie pytanko, czy uda mi sie pozbyc tego specyficznego zapachu melasy, czy termos bedzie mi sluzyl po takim zabiegu tylko i wyłącznie do wędkarskich celów ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 WitamZamierzam przygotowac pęczak razem z melasą w termosie i tu nasuwa mi sie pytanko, czy uda mi sie pozbyc tego specyficznego zapachu melasy, czy termos bedzie mi sluzyl po takim zabiegu tylko i wyłącznie do wędkarskich celów ? Pozdrawiam Nie musisz dodawać melasy do termosu ,wystarczy jak dodasz ją po zaparzeniu na ciepło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwica Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Witam już sam nie wiem czy melasa to jest atraktor ? nadaje zapach czy smak ?? bo już sam nie wiem , piszą tylko , że ona mocno dosładza zanętę. A jaka jest różnica między copro-melasą a melasą ?? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwica Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 czy jak dodaje copro melase do zanety to melase moge odstawic czy dac to i to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 melasa ma zapach i smak slodki, smuzy, dobrze rozprowadza zapach, osladza bardzo zanete. Z reszta jak wiesz co to burak cukrowy to powinienes sie domyslec co to mlasa (podukt uboczny po burakach w cukrowniach). Mam do was male pytanie, jakiej firmy kupic melase? w miare dobra i niezbyt droga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 czy jak dodaje copro melase do zanety to melase moge odstawic czy dac to i to Możesz dać coprah melasę i melasę w płynie . Ja dodaję melasę praktycznie zawsze gdy mam zamiar łowić leszcze. Koniecznie trzeba ją rozrobić z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwica Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Ja ostatnio dodałem samej melasy trapera 200 gram na 5 kg zanety z glina i do tego biscuit miodowy i opakowanie 250 g kolendry i takie marne wyniki ze to koniec,ale wydaje mi sie dlatego ze teraaz na moim łowiku ryby zaczynaja dopiero zerowac o okolo 12 w poludnie rano nie m aco chyba dlatego to nie wina zanety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Radze stosować się do zaleceń producenta... Pewnie chciałeś dobrze, ale przedobrzyć jest bardzo łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi