_barti_ Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Kupiłem dzisiaj melasę Jaxona. Pierwszy raz i powiem szczerze, aż tak nie capi żeby do ubikacji latać Jednak swój zapach karmelowy ma... Może ja mam takie gusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Kupiłem dzisiaj melasę Jaxona. Pierwszy raz i powiem szczerze, aż tak nie capi żeby do ubikacji latać Jednak swój zapach karmelowy ma... Może ja mam takie gusta Są różne i zapachowe i pozbawione zapachów ,ale najlepiej mi się sprawdziła ta "śmierdząca" leszcze ciągnęły do niej jak stal do magnesu ,ale nie wiem która firma dziś ma taką melasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Maniek a może załatwić lepiej melasę taką prosto z cukrowni? Może lepiej się sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Maniek a może załatwić lepiej melasę taką prosto z cukrowni? Może lepiej się sprawdzi?Jeśli masz możliwości to pewnie ,bo normalnie kupić cysterne to chyba na wszystkie portale wędkarskie by starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Nie no musiał bym z kumplem pogadać, jego ojciec pracuje w cukrowni może ma dostęp. Butelka mnie zadowoli heh... To ponoć do nawożenia jest używane. A Ty jakiej firmy stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 A Ty jakiej firmy stosujesz?To zależy do czego ,ale najczęściej to Loręca w białym opakowaniu lub Marcela ,choć i używam Trapera i Stiila ,nie mogę odnalazłaś jakiej używałem 10-15 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 najczęściej to Loręca w białym opakowaniu lub Marcela Kupiłem melasę Marcela 500ml. w białej butelce z błękitną etykietą. Czy takiej właśnie używasz? Moja ma lekko słodkawy zapach karmelu, na pewno nie "śmierdzi". Na butelce nie ma daty ważności i nie wiem czy taki powinien być zapach, czy może jest już stara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek 307h Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 witam padło pytanko jak ją przygotować na pół kilo zanęty więc ja używam zanęty professa i na kilo zanęty 2 łyżki melasy czyli na pół kilo 1 łyżeczka wystarczy i nie dodawać bezpośrednio do zanęty tylko rozmieszać melase z wodą którą będziemy lać do zanęty czy macie jeszcze jakieś pytania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 z jakimi zapachami można komponować melase? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 z jakimi zapachami można komponować melase? z piernikiem i rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 a z czyms innym? chodzi mi o coś bardziej ukierunkowanego na karasia i lina a nie leszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek 307h Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 na lina miód kokos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 tylko skąd wziąść kokos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek 307h Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 miód kokos chodziło mi tutaj o atraktor gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Planuję dodać melasy do mojej zanęty leszczowej karmelowej. Jaką melasę trapera dodać? Aha, dodać tradycyjnie też copro-melasy? Którą wybrać? Melasa Leszcz Zapachowa Leszcz Specjal Zapachowa Leszcz Belge (Belge to chyba karmel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 jak długo po otwarciu butelki można stosować melase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 możesz stosować tak długo aż ci nie braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Ostatnio kupiłem melase aromatyzowaną ANPIO leszcz belge. Ktos jej używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Najskuteczniejsza jest melasa bezpośrednio z cukrowni. Jak ktoś ma możliwość i dojscie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robio Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 A taka trzcinowa jak z załączonego zdjęcia się sprawdzi?. https://lh3.googleusercontent.com/-kFGcGiHhRYs/UxhqwZIHz2I/AAAAAAAAAaw/2DCyi37WW9o/w958-h719-no/20140306_132513bis.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Mam dylemat. Zostawiłem kilka dni temu melasę na balkonie, a że mrozy są siarczyste - zamarzła. Moje pytanie - czy jeśli odtaje będzie nadawała się do użytku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Wg mnie tak - moja melasa leżała zapomniana w szufladzie na balkonie 2 lata i w tym roku ją zużyłerm. Więc raczej mróz jej nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Zamrażanie powstrzymuje procesy rozkładu i moim zdaniem nie ma powodu do obaw. Poza tym skład melasy powstrzymuje rozwój mikroorganizmów. Doświadczenia mikwed1 wskazują na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.