Skocz do zawartości
tokarex pontony

Penax PXL 300

david2

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Napisz, jeszcze do jakiej metody będziesz go używał?, z jaką wędką?, jakie ryby wchodzą w grę? , czy łowisz rekreacyjnie, czy też systematycznie?, wody stojące, czy rzeki?..itp.

Do jakiej kwoty maksymalnie poszukujesz kołowrotka?.

Jeśli jesteś nad wodą 5-8 razy w roku i łapiesz rozrywkowo na spławiczek karasie, ten krecioł będzie dobry i...wystarczy na długo, ale jeśli jest inaczej, wędkujesz często, w "nieprzyjaznym" terenie...może okazać się ,że kręcioł nie wytrzyma nawet połowy sezonu...

Napisano

Witam

Mam na mysli kupic feedera KONGER AVIATOR FEEDER 360m i cw:180g .Będe łowił na rzekach gdzie uciag jest dosc silny i własnie do tej wedki potrzebuje jakis kołowrotek tak do 100zł tylko chodzi mi o to zeby ze 300m weszlo 0,20mm zyłki .Łowie przewaznie leszcze i brzany no i to co sie na Wisle trafi :grin: .Dodam ze nie łowie pare razy w sezonie tylko jesli mam wolny czas to spedzam go nad woda .Jesli mozecie to daj cie jakis dobry kołowrotek ktory waszym zdaniem bedzie pasowal do tego kija

Napisano

W takim razie zapomnij kolego o jaxonach ,rozejrzyj sie za czymś konkretnym z Okumy np;Travertine RD 40 lub ale znacznie lepiej jak byś dołożył te 50-100zł i kupił coś z Daiwy np tornado lub shinobi

Napisano

Dołozylbym te 50 albo 100 gdy bym mial pieniadze .A jeszcze karte trzeba oplacic i inny sprzet kupic :smile:A co myslisz o tym kołowrotku OKUMA Travertine Baitfeeder 45 ??

Napisano

Posiadam ten model tylko wielkość 55 .dokładnie Travertine Baitfeeder TRB 55 jest to kołowrotek z wolnym biegiem ,nie wiem ale niektórzy twierdzą że w/b na fedder sie nie nadaje.ale ja uważam że to rozwiązanie jest bardzo przydatne na fedder .Mam go dopiero sezon ale mam nadzieje że mnie nie zawiedzie.Wygląda całkiem fajnie i dość solidnie .Używam go do karpiówki (na razie ,dopóki nie kupie czegoś lepszego) i do łowienia na żywą i martwą rybkę.Za tak niewielkie pieniądze moim zdaniem warto.

Napisano

ja właśnie zapodałem na drgającą Jaxona Penax 300 i będe przypinał go do wędki Mikado Matrix 777 o cięzarze wyrzutowym 80-120g , no i zobaczymy czy sie sprawdzi !?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.