Dominik_15 Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 witam.. chcialem sie was poradzic co na brzane a minowicie na jaka przynete i na jaki zestaw... na zbiornik zaporowy
ESSOX Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Na zbiorniku zaporowym to nawet Chuck Norris brzany nie złowi Poczytaj sobie gdzieś o brzanach .
galuch Napisano 27 Stycznia 2008 Napisano 27 Stycznia 2008 na zbiornik zaporowy Jedyną brzanę jaką złowiłem na stojącej wodzie to na starorzeczu (ostatnia woda przepłynęła tam przy wielkiej powodzi) na gruntówkę przy okazji zasiadki na lina. Przynętą była rosówka na zwykłym zestawie przelotowym z ciężarkiem. Miejsce nie nęcone. Poczytaj sobie coś o brzanach w rzekach. Może tam coś dopasujesz do swojego łowiska.
maju Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 na brzane a minowicie na jaka przynete i na jaki zestaw... na zbiornik zaporowy na zbiorniku zaporowym to raczej nie połapiesz brzan,wybierz się na rzekę, słyszałem że brzany łapią na ser żółty czy coś takiego
DooLiN Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 maju, masz racje na zbiorniku zaporowym raczej brzan nie połowisz ale jak byłem nad Zalewem Sulejowskim to rozmawiałem z wędkarzem i mówił że czasami podchodzą brzany ale w tamtym miejscu wpadała niedaleko rzeka Struga to może się zdarzyło.Ale na brzane to polecam Ci takie przynęty jak groch,ciecierzyca,ser,konserwa,rosówki,kiełbik,czerwone robaki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.