Skocz do zawartości
Dragon

co na brzene?

Dominik_15

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
na zbiornik zaporowy
Jedyną brzanę jaką złowiłem na stojącej wodzie to na starorzeczu (ostatnia woda przepłynęła tam przy wielkiej powodzi) na gruntówkę przy okazji zasiadki na lina. Przynętą była rosówka na zwykłym zestawie przelotowym z ciężarkiem. Miejsce nie nęcone.

Poczytaj sobie coś o brzanach w rzekach. Może tam coś dopasujesz do swojego łowiska.

Napisano
na brzane a minowicie na jaka przynete i na jaki zestaw... na zbiornik zaporowy

na zbiorniku zaporowym to raczej nie połapiesz brzan,wybierz się na rzekę, słyszałem że brzany łapią na ser żółty czy coś takiego :mrgreen:

• 10 months later...
Napisano

maju, masz racje na zbiorniku zaporowym raczej brzan nie połowisz ale jak byłem nad Zalewem Sulejowskim to rozmawiałem z wędkarzem i mówił że czasami podchodzą brzany ale w tamtym miejscu wpadała niedaleko rzeka Struga to może się zdarzyło.Ale na brzane to polecam Ci takie przynęty jak groch,ciecierzyca,ser,konserwa,rosówki,kiełbik,czerwone robaki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.