keri Napisano 13 Maja 2006 Share Napisano 13 Maja 2006 Poczekamy zobaczymy. Chociaż dzieli mnie odległość 390km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 13 Maja 2006 Autor Share Napisano 13 Maja 2006 jak będzie stronka internetowa to zamieszczę wszelkie fotki i informacje a adres strony podam na forum a wszelkie inicjatywy z forum wezmę pod uwagę dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 13 Maja 2006 Share Napisano 13 Maja 2006 Aaaaaaaaaaaa masz tam sandacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 13 Maja 2006 Autor Share Napisano 13 Maja 2006 niestety nie.Za trzeciego właściciela ode mnie były próby wpuszczania go ale nie widuje się go w połowach. Zastanawiałem się nad wpuszczeniem sandacza ale nie wiem czy nie byłoby konkurencji ze szczupakiem a poza tym coraz więcej problemów jest ze znalezieniem podchodowanego drapieżnika dno jest w przeważającej mierze muliste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 13 Maja 2006 Share Napisano 13 Maja 2006 szkoda, nawiedził bym Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 14 Maja 2006 Share Napisano 14 Maja 2006 7218 sorki za niedowiare ale juz taki jeste teraz po tych relacjach jestem za . Czyżby róża na pastwisku POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 15 Maja 2006 Autor Share Napisano 15 Maja 2006 nie ma sprawy- miło że teraz napisałeś kilka ciepłych słów Myslę że w naszych czasach lepiej być niedowiarkiem. Osobiście też bym na początku nie ufał. A z tą różą to trzeba ostrożnie .... bo się ukłuć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 15 Maja 2006 Share Napisano 15 Maja 2006 znowu zaczynasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 15 Maja 2006 Autor Share Napisano 15 Maja 2006 nie , nie już jestem grzeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 17 Lipca 2006 Autor Share Napisano 17 Lipca 2006 witam właśnie jestem po 14 dniach nęcenia i łowienia na jzeiorze Mostki. 1. Jeżeli chodzi o rybostan - to jest całkiem nieźle . Pod dostatkiem jest wzdręgi,płoci,karasia,karpia - pojawiły się te którymi zarybiałem w maju - teraz mają o 5 cm więcej ; leszcza i lina - ostatniego dnia udało mi się złowić ich 12 o wymiarach 25 - 35 cm , miałem na haku jednego giganta ale sięgając po podbierak urwał się. Gorzej jeżeli chodzi o drapieżniki jest dużo okonia takiego po 30 -40 cm, a szczupaki sporadyczne - dwa które złowiłem pochodziły z zarybienia majowego. Innych nie ma. 2. Jeżeli chodzi o kłusownictwo - ustało bicie ryby prądem. Sieciarze wychodzą tylko na 3 - 4 godziny w nocy. Ale z relacji miejscowych wędkarzy wynika że nie zamierzają zaprzestać. Chyba że wyłapie ich Państwowa Straż Rybacka 3. Przeprowadziłem też rozmowę z komendantem PSR - postanowił zrobić w przyszłych miesiącach zasiadki nocne aby ich nakryć na gorącym uczynku. Prosił o nadanie informacji jak kłusole wyjdą . W chwili obecnej jest kilkunastu informatorów któryz mają reagować na każdą kradzież. 4. Rozwój klubu - większość klubowiczów chętnie współpracuje i działa . Kilka dni temu zaczaili się w trzcinach w miejscu gdzie kłusownicy wychodzą ale dwa razy ich spłoszyli. jeden z nich w sierpniu zamierza zrobić stronę www neszego klubu. 5. Zarybienia - będą w październiku i to głównie drapieżnikiem. Bo jak wspomniałem "bielizny" jest aż nadto 6. Kilka osób które ni dają znaku życia i nic nie robią będą zastąpione nowymi członkami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 I jak tam klub Udały się jesiene zarybienia Śledzę ten temat od samego początku, na długo przed tym jak się zarejestrowałem na tym forum Jest juz strona www Jeśli mógłbyś mi przesłać jakieś foty, regulamin itp. na maila to byłbym wdzięczny. Trzymam kciuki za ten klub i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 5 Lutego 2007 Autor Share Napisano 5 Lutego 2007 zrybienia udały się znakomicie, wpusiliśmy kilkaset szczupaków (200 - 300 ) o wymiarach 30 -45cm więc w tym roku już bedzie co połowić. O ile kłusownicy nie wytrzepią tego za wczasu. Nie mogę zdobyć sandacza. W wielu miejscach pytałem ale jest z nim generalnie kłopot. Na wiosnę mam mieć dostarczone kilkanaście tarlaków. Jeżeli chodzi o zmainy w regulaminie. Sporo nowego wniósł p.Roman Pietrzak - ichtiolog z którym współpracujemy. Wiem na pewno że nigdy do jeziora nie trafią - karpie,amury i inne ryby "obce" bo jest to niekorzystne i zabronione prawnie. Fundusze na zarybianie są ! z wpłat klubowych dobrowolnych jest to rocznie kwota ok 2500 - 3500 zł co jak na 30 ha wody i przy zasadzie "no kill" jest wystarczające. A jest na pokrycie szkód wyrządzoanych przez kłusowników. Jest z nimi sporo problemu bo nie przyzwyczili się jeszcze że woda ma gospodarza z planami długofalowymi. Jezioro będzie budowane jako akwen naturalny z pierwotnym rybostanem - żadnych karpii czy też karasia srebrzystego - te gatunki bedziemy po złowieniu zabierać. Kłopot jest natomiast z właścicielem stawów karpiowych kilka kilometrów dalej. jak spuszcza wodę to ryby niepotrzebne ( karaś i niewyrośniety karp ) i uciekinerzy karpiowi wiekszych rozmiarów dostają się do jeziora. Jak wspomniałem wcześniej jezioro jest wolne od odłowów sieciowych. I deklaruję że się to nie zminie. nadal buduje grupe ludzi którzy chcą aktywnie działać. Jak w sierpniu była głośna akcja na wodzie - jednym z członków klubu jest policjant + kilka osób to na dwa miesiące był zupełny spokój. Jeżeli uda nam sie takie akcej robić dwa razy w miesiącu to kłusownicy też będą bardziej uważać i mniej chętnie nad wodę się wybierać. Kupiłem noktowizor co poprawia obserwacje nocne. Muszę przyznać że jest to dość zabawne patrolownie wody w nocy po całym tygodniu w biurze. Jak będą nowi chętni do klubu którzy: - wykarzą się aktywnością - zaakceptują zasadę "no kill" - będą chcieli zminić tragiczny obraz wód polskich - zaakceptują regulamin - dorzucą się do zrybiania to nasz klub czeka na nich z otwartymi rękoma a na maila prezej czy później odpiszę ..... raczj później bo mam masę roboty.... chociażby trójka dzieci które potrzebują taty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Lutego 2007 Share Napisano 6 Lutego 2007 7218, Podziwiam, gratuluję i zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 6 Marca 2007 Autor Share Napisano 6 Marca 2007 Ogłaszam, że z dniem 1 maja 2007 jest mozliwość dołączenia do Klubu Wędkarskiego Mostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Czego ja sie tu dowiaduje, o boże.... mieszkam w malej wiosce Babiak,ktora oddalona jest od mostek jakies 5km, ale z racji mojego wieku pewnie nie będe mogł do niego przystapic a bardzo bym chcial moze jak bede starszy ale czy wtedy bedzie jeszcze ten club, mam nadzieje hehe. A tak poztym to pierszy raz w zyciu zaluje ze nie jestem dorosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Jejus ile bym dał zeby takie cos było u mnie. Zazdroszcze i winszuje ci 7218 . Cholera szkoda ze mnie tam nie ma ,pomugł bym ci w rozprawie z kłusolami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 24 Września 2007 Autor Share Napisano 24 Września 2007 a masz może karabin maszynowy to sprawa byłaby jeszcze szybsza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 7218, naprawde świetna robota. Jestem nowym użytkownikiem forum. Natknąłem sie na twój post, prześledziłem.. Gratuluje pomysłu, samozaparcia, i realizacji. Wiem jakim ciężkim zajęciem jest organizacja, a co dopiero takiego wielkiego przedsiewziecia. Życzę powodzenia w dalszym rozwiązywaniu problemów i działaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 28 Listopada 2007 Autor Share Napisano 28 Listopada 2007 dzięki za słowa wsparcia jakoś idzie to wszystko do przodu zarybienia jesienne zostały dokonane a kłusownicy przywykli ze jest gospodarz i trochę przystopowali jak bedzie strona internetowa to nie omieszkam podać jej na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 witajcie podaję adres strony internetowej naszego klubu www.jezioromostki.pl strona wymaga jeszcze dopracowania ponieważ tekst jest chaotyczny i nie wszystko jest zamieszczone ale już można sobie poczytać a klub rozwija się fantastycznie ryby przybywa , a kłusownictwo maleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 7218, gratuluję. Dopiąłeś swego. Brawa dla tego pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Dzisiaj zauważyłem wątek i przeczytałem "od dechy do dechy".Jestem pełen zachwytu, podziwu,i nie wiem czego jeszcze, dla założyciela, i klubowiczów za pomysł, realizacje, i wytrwałość. Wielkie brawa i gratulacje. Myśle, że to może być zalążek nowoczesnego i przede wszystkim dojrzałego wędkarstwa w Polsce. Piękna idea niemal utopijna, a jednak się udało. Jeszcze raz wielkie gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 7218... gratulacje ponowne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Jest to na co czekalem, jak dobrze ze mam tam 5 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7218 Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2008 Stronę już uporządkowałem i jest w pełni działająca Wpisujcie proszę opinie na forum zamieszczonego na stronie. Jeżeli uznasz że warto poinformuj o tej stronie znajomych. W ten sposób będziemy budować nowy styl wędkarastwa w Polsce ! pozdrawiam wojciech domińczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi