sandacz Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Witam! Posiada moze ktos ten model??? Jezeli tak to jak sie sprawuje, chodzi mi glownie o to czy nie peknie na 70g ciezarku, niekoniecznie daleko rzucanym max 30m http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=4&assortment=9&producer=67&kind=3475 Ma on byc do nauki lowinia na wlosa, kusi glownie cena oraz palna rekojesc, bo tedzielone jakos mnie nie przekonuja... Jezeli nie to co w tej cenie, zalezy mi na dosc szybkiej odpowiedzi, tak bym mogl upatezone modele pomacac na targach bo u mnie to lipa jesli chodzi o wybor sprzetu... Przy okazji jakim maxymalnie ciezrakiem mozna rzucic karpiowka 2lbs
Unises Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Przy okazji jakim maxymalnie ciezrakiem mozna rzucic karpiowka 2lbs Powinieneś bezproblemowo wyrzucić ciężarek 60gr, natomiast max zależy od materiałów konstrukcji itd, oczywiście też samej techniki rzutu, Myślę że dla tego kija max może być gdzieś w w granicach 75-80gr. Tutaj kiedyś pisałem jak prosto przeliczyć lbs na cw.
sandacz Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Napisano 28 Stycznia 2008 Myślę że dla tego kija max może być gdzieś w w granicach 75-80gr. Chodzi o tego jaxona Dziex za link
Unises Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Chodzi o tego jaxona przy Jaxonie pisze ,że jego wyrzut znajduje się w przedziale 30-90gr, Jakby to "przeliczyć" w drugą stronę na krzywą ugięcia, myślę że należy go traktować jak kij który ma 2,5lbs Natomiast to co napisałem: Myślę że dla tego kija max może być gdzieś w w granicach 75-80gr. Pisząc to miałem na myśli jakikolwiek kij o krzywej ugięcia 2lbs w cenie około 150 zł (bo chyba na taki się natknąłeś podczas swoich poszukiwań? ) Tanie kije nie są produkowane z jakiś "kosmicznych" materiałów dlatego też ich max znajduję się niedaleko powyżej krzywej ugięcia.
sandacz Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Napisano 28 Stycznia 2008 przy Jaxonie pisze No wlasnie pisze hehe, chodzilo mi glownie o to czy ktos to posiada i rzucal nia takowym obciazeniem, bo od pewnego czasu nie bardzo wierze tym 'firmowym" oznaczeniom szczegolnie wedek niskiej klasy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.