mikolaj-surma Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 Jestem wędkarzem z Poznania i chciałbym się dowiedzieć które miejsce jest najlepsze na szczupaka na Warcie w Poznaniu. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Lipca 2007 Share Napisano 19 Lipca 2007 Witam Jest ktos, kto chodzi nad warte na ryby? Jakich ryb mozna sie tam spodziewac? Wskazcie dobre miejscówy. I czy mozna lowic w miejscu, gdzie kiedys byl port? Wydaje mi sie, ze moze tam przebywac duzo ryb. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 20 Lipca 2007 Share Napisano 20 Lipca 2007 Robal ja ci moge powiedziec o tym gdzie zawsze widuje ludzi jadac pociagiem A jezdze czesto Z reguly stoja wedkarze (rzadko jest tam pusto) na takim cypelku - powstaje on miedzy Warta a zakolem Jest to bardzo blisko mostu kolejowego przy stacji Poznan Garbary na brzegu "od strony" stacji Kolejne ciekawe chyba miejsce znacznie mniej okupowane moze byc tuz pod mostem kolejowym tym samym po przeciwnej stronie Widzialem tam wedkarzy a i woda z gory wyglada dosc ciekawie Niestety nie bylo mi dane powedkowac na Warcie wiec to tylko takie spostrzezenia Kolega majacy problemy zdrowotne lezal w Poznaniu w szpitalu i na sali oprocz niego bylo 2 wedkarzy (na 3 miejsca na sali to ich dobrali) I miejscowy chlopak lezacy z nim na sali mowil ze na kanale Ceglanka (to jest kawalek dalej od Garbar - tez nad nim przejezdzam i wedkarze czesto tam stoja w roznych miejscach ale z reguly lapia na tyczki) w okresie luty - marzec lapia tam duze leszcze jednak aby miec miejscowke trzeba przyjsc ze 2-3 godziny przed switem i czekac do wschodu slonca To tylko tyle co moglbym napisac Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 20 Lipca 2007 Share Napisano 20 Lipca 2007 Dzieki za info ,wlasnie ten byly port, to ta zatoczka, moze tam sie wybiore, moze jest jeszcze ktos, kto moglby cos powiedziec? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiseyano Napisano 21 Lipca 2007 Share Napisano 21 Lipca 2007 witam . W zeszłym tygodniu byłem własnie na starym porcie.. Powiem tak Woda gotowała sie chyba pierwszy raz cos takiego widziałem.. Łowiłem na blache niestety nic nie udało sie złapac.. Chodził Boleń za ławicą . Miejscowi mowili ze w tym miejscu mozna złapac duzego karpia leszcza i boleń tez sie trafi.. jest jeden problem jak wyciągnąc wiekszą rybe z muru który ma do tafli wody około 3 metrów a i woda w tym miejscu jest głeboka.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 Robal, poza tymi miejscami powyżej polecenia jest godny stary port koło mostu na hetmańskiej. nie wiem jaki jest rybostan i jakie metody bo tam nie łowiłem nigdy ale miejsce to jest naprawdę oblegane przez wędkarzy więc na pewno ryba tam jest. a i zapytać o przynęty i metody będziesz miał kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 poza tymi miejscami powyżej polecenia jest godny stary port koło mostu na hetmańskiej. Chyba Ci chodzilo o most Wyszyńskiego, tam jest stary port. Chcialbym troche pospinningowac na te bolenie, szczupaki, musialbym kupic nowa wedke, jaka byscie mi polecili, na warte i pobliskie jeziora, bede lowil z brzegu, prosze, tak do 100zl i jaki kolowrotek i przynety i jak rzucac. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Chyba Ci chodzilo o most Wyszyńskiego nie chodziło mi o most przemysława I (jadąc z ronda starołeka hetmańską w stronę wiaduktu na dolnej wildzie) tam też jest port i tam zawsze wielu wędkarzy miejscowych przesiaduje więc ryby też tam być muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 26 Lipca 2007 Share Napisano 26 Lipca 2007 Dzieki, jeszcze bede musial sie popytac o przynety i metody i kupic nowy sprzet zwlaszcza spinningowy, bo mam jeszcze stara wedke rosyjska 1.80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 W poznaniu na warcie bierze tez czasami sum!! byłem miesiac temu i złowiłem 80cm. suma!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolaj-surma Napisano 26 Listopada 2007 Autor Share Napisano 26 Listopada 2007 Miejscówka na szczupaka na rzece Warcie w okolicach Poznania do 20 km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Puszczykowo podobno. W Poznaniu probowalem i nic, lepiej troche za miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Witam wszystkich Warciarzy.Piszcie tu co łowicie,jak łowicie,gdzie łowicie.Zamieszczajcie foty naszej pięknej rzeki jak i jej mieszkańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Kilka fotek samej rzeki Warciane leszcze,płotki... A to ja To tyle,leszcze łowie wyłącznie feederem na spokojnych prostkach i to jest przerywnik w mojej ulubionej metodzie jaka jest spining.A wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 angler-73 super fotki i ryby Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 angler-73, to mam pytanie, czy mółbyś coś więcej o warcie opisać i potłumaczyć, gdzie jak i dlaczego. zamiaruje w tym roku zaatkować poznańskie ryby, i szukam przewodnika (bo do tej pory w poznaniu nie łowiłem), który by mi pokazał ciekawe łowiska, i skuteczne metody na pyrlandzkich wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Cieżko w kilku zdaniach opisać lata doświadczeń i kilometrów przedzierania sie brzegiem,ale pare rad moge ci udzielić.Warta jest bardzo kapryśną rzeką i nauczyła nie jednego pokory,można moczyć cały tydzien feedera i łowić kiełbie i ukleje ale potrafi sie nagle wszystko zmienić i obdarzyć cie nie jedną rybą życia sam sie o tym przekonałem holując 5 kg.leszcze,ja sie czymam jednego odcinka który wydaje mi sie niezły,poznaje go a własciwie sie go ucze pare sezonów i albo sa ryby albo ich nie ma,nie latam po odcinku 30km.co wyprawe gdzie indziej bo trafienie w miejscówke graniczy z cudem.Biała rybe łowie wyłącznie na feedera i łowie na spokojnych prostkach lub rynnach zadko w błonach,zanęta i przynęta standard bez wynalazków.Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropa-25 Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 angler-73, ja tez łowie na Warcie na wysokosci Skwierzyny i popieram feder radzis sobie bardzo dobrze a mam pytanie zanety uzywasz gotowe do federa czy sam przygotowujesz moze podasz jakis sprawdzony przepis pozd Ropa-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 Kombinowałem z robieniem własnej zanęty i było nie żle ale stwierdziłem ze nie ma sensu skoro jest kilka gotowych zanęt przynoszacych efekty,kupuje zanęty za ok.8zł za kilogram i dodaje do nich troche dodatku leszczowego Marcela,Gutka lub Lorenca.Z samych zanęt uzywam Lorpio Super i Mondiala i jak idzie dostać to Gutkiewicza są za ok.5 zł za 1kg.i sa rewelacyjne za tą kase i bija na łeb trapery czy inny szajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 Witam Warta jest trzecią co do wielkosci rzeką w Polsce, ja łowie w okolicach zalewu Jeżiorsko ,znam każdy krzaczek ,każde zakole. A rybska ile jeszcze zostało do złowienia z zeszłego roku, przeciez nie wszystkie sie dały złowić .Do zobaczenia nad wodą Edmund. Super zdjęcia . WARTA GRZECHU WARTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Dzisiaj bylem pierwszy raz w tym sezonie na rybach nad Warta ze swierzo naprawionym spinningiem. Chcialem sie pobawic z okoniami, ale nie chcialy wspolpracowac. Pelno bylo w wodzie traw, nie dalo sie normalnie lowic. Lowilem w okolicach polibudy, troche w Cybinie. Jeszcze za wczesnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Ja w tym roku zamierzam pierwszy raz zaatakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Za tamą na Jeziorsku katastrofa ludzi jak na odpuscie . A ilu nauczycieli i wszystkowiedzących i kołowatych. Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Panowie rzeka opada dzisiaj było 372cm a po jutrze ma byc 362cm czas na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 A z kad takie informacje ? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi