Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pierwszy raz od miesiąca ruszyłem spining. Dwa krótkie szupaczki, jeden całkiem przyzwoity okoń i parę obciętych gumek z bocznego troka :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość wobler129
Napisano

Dziś dużo leszczy. Razem 17kg. leszcza z czego największy mój 60cm i 1,7kg. Były także dwa podobne - 1,5kg. Reszta to 0,3-1kg :cool:

Łowiliśmy dwoma wędkami.

Gość Holik
Napisano

Tak to by się Wobler na zawodach ryb nałowić przydało :lol::roll: Brawo :grin:

Gość wobler129
Napisano

Mam miejsce extra z sąsiadem. Łowisko to rzeczka Obra. Wszedłem na łowisko o 21:00 a wróciłem około 3:00 w nocy bo białych robaczków zbrakło :lol::lol::lol:

Napisano

Całą noc bawiłem się z płotkami druga wędka postawiona na suma ale bez żadnego zainteresowania z jego strony.

Napisano

ponad pięć godzin biczowania, przed 11-stą nie dało się wytrzymać a co gorsze mogło nawet porządnie zaszkodzić udarem lub jeszcze gorzej,wynik widoczny na zdjęciu mały boluś i jeszcz kilka pstryków nie do zacięcia, katastrofa. :o

402bf5d32d0e6ad9m.jpg

Napisano

wypad rano nad jezioro i nic...wrocilem o pustym kiju zaneta Dragon Magnum Leszcz + kopra-melasa, pudelko pinek, kartofelki. byly smetne brania ktorych nie szlo zaciac

Gość VooDoo
Napisano

Dzis z kulą wodna i splawikiem poszedłem na jeden z pobliskich stawów.Karpie chodziły góra , więc splawik zaras za haczykiem , po chwili branie , zacinam , chwilka i niestety karp wchodzi w moczarkę i zarosla ale czekam cierpliwe i po 10 minutach wysnuwa sie żyłka ,zacinam, karp wyszedł ,jest metr przed moczarką ale jakos na siłe dało sie go wyciągnąć już.

Duzo w tym wypadku pomogły mi poradniki na lina , "co zrobić gdy lin wejdzie w zielsko".

610b3609a8018f7am.jpg

Gość omen93
Napisano
Szczerze to chetnie zobaczylbym fotki takiego "malego" polowu.

Ja też

Skoro łapiecie na kilogramy np 5kg leszczy ,2 okonie = 3kg :razz:

Gość sebek
Napisano

Po urlopie chciałbym zamieścić kilka fotek znad rzeczki w okolicach Radomia na której miałem przyjemność łowić niestety beż większych sukcesów.

Na spaławik dosyć dużo płotek wyciągnąłem nawet takich do 30cm,jelce również się trafiały całkiem przyzwoite.

319dda84d6f59169m.jpgabecd3a0ef0a853cm.jpg

Na spnning też próbowałem ale tu totalna klapa przez 5 dni jeden okoń,nie przepadam za spinngiem to i mi nie wychodzi

9f7fceeea98912dcm.jpg

A oto kilka widoków znad rzeczki w nawiasie dodam że to Drzewiczka,urokliwa nieuregulowana dzika rzeczka,która kończy swój bieg w Pilicy.

eae33983b3b636e8m.jpg03b5594fe1dc40d9m.jpg1e1cc70f7ff30b95m.jpg

38ec280984f7aa18m.jpg0d1d86c40ba53cf9m.jpg

Pozdrowienia dla forum. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

Witam

Bylem wczoraj na miejscowkach ktorych dawno nie odwiedzalem bo sa polozone kolo duzej dzielnicy Torunia wiec i ludzi tam sporo

Faktycznie ruch nad woda spory ale i w wodzie sie dzialo

Miejsca dosc ciekawe jednak wszedlem na pierwsza glowke z brzegu bo tylko ta w zasiegu wzroku byla wolna wiec nie chcialem krecic sie po brzegu godzinami i szukac jakiegos lepszego miejsca

Wynik z gruntu na DS na peczak aromatyzowany zlapalem kilka krapi i maly leszczyk spadl mi przy brzegu - ogolnie bran sporo jednak bawilem sie jeszcze splawikiem i sporo niewykorzystanych z tego powodu

Na splawik 2 plotki z czego jedna miala ponad 30 cm - juz dawno takiej nie zlapalem

Ogolnie wrazenia na plus

Poza tym gdy sie zwijalem pogadalem z facetem i nawet chcialem go zachecic do odwiedzenia haczyka ale nie mial internetu (starszy gosc)

W autobusie jak wracalem krotka pogawedka z 2 goscmi (pytali jak bylo) a chwile pozniej jakis chlopak zapytal mnie gdzie w Toruniu mozna na ryby isc

Pogadalem z nim chwilke a ze zaraz prawie wysiadalem to odeslalem go do haczyka wiec moze kolejny forumowicz sie pojawi :cool:

Pozdr

Napisano

I nocka na wodzie zaliczona , razem z kolegą wypad na Przeczyce przyjechaliśmy o 21 i szybkie pakowanie do łodzi , wypływamy kotwiczymy w kapitalnej miejscówce wywalamy zestawy po jednym z trupkiem na grunt i po spławiku z żywcem do godziny 2 w nocy cisza , tylko przelatujące samoloty zakłócały spokój na wodzie. Parę min po 2 branie na zestawie kolegi - żyłka kapitalnie idzie ODJAZD taki jaki każdy wędkarz kocha konkretnie i jednostajnie ze 20-30metrów zacięcie i :shock: NIC .

Do świtu nic się nie zmieniło cisza i cisza i cisza.

Po wschodzie słońca zwijamy zestawy i zaczynamy biczowanie bocznym trokiem wyciągam 2 okonie koło 20 cm jedno branie niewykorzystane i o 7:30 zwijamy majdan trzeba jechać do pracy.

RELAX był pełny tylko ryby nie do końca dopisały-pogoda nawet dosyć przyjemna.

Napisano

Wczoraj byłem. No więc na spławik znowu sporo płoci. Dwa leszcze troche większe od dłoni. Wyrzuciłem też grunt z filetem, licząc na sandacza, lub węgorza. Niestety nic nie wzieło.

Pozdrawiam

Napisano

Tomek - Wisla w Toruniu

Nie jest to lowisko specjalne :lol:

Po prostu jesli w lini prostej o brzegu moze 1km moze 1,5 zaczyna sie duze osiedle mieszkaniowe to jest tam tez i sporo wedkarzy

Zreszta pojechalem kolo 17 tam i widac bylo ze sporo osob konczy prace o 16 :lol:

Takie sa uroki lapania w miescie

Pozdr

Napisano

No to niezle jaja.

Ja tez mieszkam w miescie, raczej hehe, ale nad Nidda nigdy nie ma wielu wedkarzy. 3-4 to max.

Nad Menem to juz inna bajka... :???:

Napisano

W Toruniu jak jest pogoda to sa rejony (jak wlasnie tam gdzie bylem) ze na kazdej glowce siedzi przynajmniej jeden wedkarz a jeszcze pomiedzy glowkami z reguly miotaja sie spiningisci :lol:

Dlatego odwiedzalem inne rejony a tamte mimo duzego sentymentu do nich sobie odpuscilem

Jednak teraz niejako przymuszony totalna posucha pojechalem tam

Wszystko pieknie tylko presja jest duza

O jakis stalym nenceniu nie ma mowy bo niby jak :lol:

Pozdr

Napisano
Takie sa uroki lapania w miescie
U mnie w mieście łowisk jako takich nie ma ale są miejsca ok 40-50km od Białegostoku gdzie czasami na 2km odcinku nie ma gdzie wędki zarzucić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.