Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wczoraj wypad nad Zegrze. Łowimy z łodzi - cel drapieżnik. Szczupaki nie chciały niestety współpracować. Okoń za to szalał i nikt już nawet nie liczył ile sztuk złapaliśmy. Nie był niestety za duży. Pod koniec wędkowania na twisterek zielony mam dosyć mocne branie i już jestem zadowolony że w końcu spory okoń a tu pod koniec holu niespodzianka - leszcz. Zapięty oczywiście w pyszczek ważył 2,65 kg. Pozdrawiam.

Napisano
Byłem dzisiaj! Super było, w końcu się leszcz ruszył. Wkońcu cos porządnego na sprężyne! Sporo leszczy około 20 cm i jeden 30 cm. Może nic specjalnego, ale dotąd małe płotki sie psociły na sprężyne. Mam zamiar z tatą jechać na nocke na leszcze.

Pozdrawiam

do godziny po zmroku....

Napisano
Po jakims czasie drugi raz udało mi sie zaciac rybe i jak mi sie wydaje to był to leszcz, ale kilka osób mi mówi ze to jakas HYBRYDA.

Ja tam naliczylem 47 łusek :D a liczyłem 3 razy :D więc wygląda, że to jednak krąp ;P

Napisano

U mnie dziś jak zwykle słabizna, dałem oczom troche odpocząć i założyłem pink-ponga, puknięcia ledwo zauważalne, jedno zaciąłem i wyjąłem płotke wielkości dłoni :neutral:

Napisano
Po jakims czasie drugi raz udało mi sie zaciac rybe i jak mi sie wydaje to był to leszcz, ale kilka osób mi mówi ze to jakas HYBRYDA.

Ja tam naliczylem 47 łusek :D a liczyłem 3 razy :D więc wygląda, że to jednak krąp ;P

ani leszcz, ani krąp :P

to bękart, mieszanka leszcza i krąpia :idea::grin:

są jeszcze inne hybrydy ale ta ryba to na pewno to :)

Napisano

ani leszcz, ani krąp :P

to bękart, mieszanka leszcza i krąpia :idea::grin:

są jeszcze inne hybrydy ale ta ryba to na pewno to :)

No to co to wreszcie jest :?: Jedni pisza ze to krąp, jedni ze bękart :!::idea: Co to wreszcie jest bo juz sie pogubiłem :lol: Pasuje wiedziec co sie złowiło :mrgreen::mrgreen::wink:

Napisano

Dzisiaj wypad na pstrąga. Niestety rzeka okazała się po wczorajszym deszczu wysoka i mętna więc nie było łowienia. Za to zdobyłem dzisiaj kolejną "sprawność" castingową. Po wczorajszym połowie dużymi i ciężkimi jerkami i dużymi gumami, którymi jak wiadomo rzuca się łatwiej, dzisiaj łowilem lekką wędką castingową małym minnow 7 no i okazało się że wcale nie jest to taki trudne (choć trudniejsze niż w przypadku ciężkich przynęt).

f7379352bebebbd4m.jpg

Napisano

Byłam, właśnie wróciłam, tzn. zdążyłam jeszcze umyć to i owo....

No więc połowiłam na stojąco, a bardziej na schylająco ponieważ bombka wariowała co chwilę :lol: Efekt: 5 leszczy, no może za dużo powiedziane.... leszczyków :roll:

Ale było zajefajnie :mrgreen:

Napisano

Gratulacje 5 leszczyków :razz: A można wiedziec na co łowiłas :?: Bo jak początkujący ze tak powiem gruncista, zawsze był tylko spinning i spinning. (małe zmiany :wink: )

Napisano

Zanęta własnej roboty karpiowo - leszczowa z pinką; na haczyku 2 sztuki czerwonych + białasek dla blokady :wink:

Pocieszam się, że nikomu nie brało; ino bacik u sąsiadów wyciągał drobnicę na żywca :grin:

Napisano
Madi gratulacje :D W końcu coś dryga :D
madi to jeszcze wieksze gratulacje i dzieki za odpowiedz :wink:

No dzięki Wam bardzo :wink:

Zapomniałam o bilansie: znowu rozwaliłam palucha (jak w zeszłym tyg.) - przytrzasnęłam drzwiami od samochodu :oops: Mój złamał nakrętkę do mocowania kołowrotka, nowy spławik i w dodatku nabił naszego młodego na haczyk - niegroźnie :lol::lol::lol:

Napisano
nabił naszego młodego na haczyk

trza było się nie oglądac, tylko zarzucać, może by co większego wzięło :lol:

Napisano

Odbilem sobie wczorajsze nieudane połowy...

:D

Dziś około 30 uklejek, płotek w granicach 20 cm ;D

Kolejne miejsce mnie zawiodło, liczyłem na jakieś 30-stki ;P albo i większe.

Ogólnie weekend do bani miał być wyjazd na Wisłe/Chańcze a tym czasem nawet nie udało mi sie jednej choćby większej rybki złapać.

Tydzień wolnego od ryb sobie robie ;D

Ciau ;p

Ps. ;P

W książkach nie ma benkartów ;D więc jak dla mnie to krąp liczba łusek ponad wszystko ~~

Krzyś :twisted:

Napisano
W książkach nie ma benkartów

w książkach nie ma wielu rzeczy :roll:

zapytaj jakiegokolwiek ichtiologa, powie ci to samo co ja a nawet więcej :roll:

Napisano
zapytaj jakiegokolwiek ichtiologa

Nie znam żadnego ~~ :D

Wierze, że to hybryda :D wygląda na leszcza, no ale taki lajf ;D .....

To tak jak z człekiem... ;p

Ale to już inna bajka :D

jejjjjju jak ja bez neta i bez wędki wytrzymam 5 dni ;/

Ale mam nałogi = ] .... :shock::shock::shock:

ps. ;p

może mi ktoś napisze/da linka na pm albo gg jak to jest z tym przyrostem szczupaka przez pierwszych 5 lat. =]

Czołem :):mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

Sobotni poranek czytaj 3:00 wypad na rybki ze spinem , około 4 jestem nad Pogorią brania na paproszki zaczęły się koło 4:30 kilkanaście okoni i o 7 jak w zegarku koniec brań do 8 nawet pyknięcia :?: w efekcie do domu zabrałem 6 szt i wystarczy.

O 13 telefon od kolegi jedziemy na ryby o 16 no moja się troszkę skrzywiła ale bez większych problemów tym razem wypad na Chechło koło Chrzanowa posiedzieliśmy do 24 i do domu kilka mizernych brań jeden leszczyk , na trupka nawet nie powąchało.

Napisano

bylem dzis na rybach i na stanowisku widzalem cos dziwnego 2 kije polozone na brzegu do nich przywiazana zylka a do zylki duze kawalki miesa co to jest?? pirani w tym stawie nie ma ?? :?::mrgreen:

Napisano

Wczoraj mój pierwszy spining na poważnie ;D na początku łowiłem na ALGĘ 2 i nici później założyłem obrotówkę FINA3 z Mistralla i po paru razach coś mi się urwało przy brzegu kumplom nic nie mówilem żeby mnie nie wyśmiali, za chwilę złapałem pierwszego szczupaka w życiu (53 cm) zdjątko i do wody ale spory kawałek dalej, później trafił sie się sandaczyk nieco ponad 30 centa . Dzień uważam za UDANY (pierwsze wędkowanie w tym roku :D) łowiłem w godzinach 19-22

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.