Tomaszek Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Udany dzień, tylko i wyłącznie casting i to takim gratem A efekt - dwa małe szczupaczki, jeden pod 70cm i jeden 91cm
artech Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Tomaszek, gratuluję. To chyba życiówka, co??
oskar Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Wczoraj wypad nad Zegrze. Łowimy z łodzi - cel drapieżnik. Szczupaki nie chciały niestety współpracować. Okoń za to szalał i nikt już nawet nie liczył ile sztuk złapaliśmy. Nie był niestety za duży. Pod koniec wędkowania na twisterek zielony mam dosyć mocne branie i już jestem zadowolony że w końcu spory okoń a tu pod koniec holu niespodzianka - leszcz. Zapięty oczywiście w pyszczek ważył 2,65 kg. Pozdrawiam.
lord adam39 Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Byłem dzisiaj! Super było, w końcu się leszcz ruszył. Wkońcu cos porządnego na sprężyne! Sporo leszczy około 20 cm i jeden 30 cm. Może nic specjalnego, ale dotąd małe płotki sie psociły na sprężyne. Mam zamiar z tatą jechać na nocke na leszcze.Pozdrawiam do godziny po zmroku....
Krzyś xD Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Po jakims czasie drugi raz udało mi sie zaciac rybe i jak mi sie wydaje to był to leszcz, ale kilka osób mi mówi ze to jakas HYBRYDA. Ja tam naliczylem 47 łusek a liczyłem 3 razy więc wygląda, że to jednak krąp ;P
Tomaszek Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Tomaszek, gratuluję. To chyba życiówka, co??Tak Ale wciąż chcę więcej
Skrętek Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 U mnie dziś jak zwykle słabizna, dałem oczom troche odpocząć i założyłem pink-ponga, puknięcia ledwo zauważalne, jedno zaciąłem i wyjąłem płotke wielkości dłoni
marewel Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 A ja zlowilem dzisiaj świnke o dl.41cm i masie 0.8kg.Dodam ze pierwszy raz w zyciu widzialem to rybe.
trini Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Po jakims czasie drugi raz udało mi sie zaciac rybe i jak mi sie wydaje to był to leszcz, ale kilka osób mi mówi ze to jakas HYBRYDA. Ja tam naliczylem 47 łusek a liczyłem 3 razy więc wygląda, że to jednak krąp ;P ani leszcz, ani krąp to bękart, mieszanka leszcza i krąpia są jeszcze inne hybrydy ale ta ryba to na pewno to
element52 Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Po jakims czasie drugi raz udało mi sie zaciac rybe i jak mi sie wydaje to był to leszcz, ale kilka osób mi mówi ze to jakas HYBRYDA. Ja tam naliczylem 47 łusek a liczyłem 3 razy więc wygląda, że to jednak krąp ;P ani leszcz, ani krąp to bękart, mieszanka leszcza i krąpia są jeszcze inne hybrydy ale ta ryba to na pewno to No to co to wreszcie jest Jedni pisza ze to krąp, jedni ze bękart Co to wreszcie jest bo juz sie pogubiłem Pasuje wiedziec co sie złowiło
Tomaszek Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Dzisiaj wypad na pstrąga. Niestety rzeka okazała się po wczorajszym deszczu wysoka i mętna więc nie było łowienia. Za to zdobyłem dzisiaj kolejną "sprawność" castingową. Po wczorajszym połowie dużymi i ciężkimi jerkami i dużymi gumami, którymi jak wiadomo rzuca się łatwiej, dzisiaj łowilem lekką wędką castingową małym minnow 7 no i okazało się że wcale nie jest to taki trudne (choć trudniejsze niż w przypadku ciężkich przynęt).
madi Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Byłam, właśnie wróciłam, tzn. zdążyłam jeszcze umyć to i owo.... No więc połowiłam na stojąco, a bardziej na schylająco ponieważ bombka wariowała co chwilę Efekt: 5 leszczy, no może za dużo powiedziane.... leszczyków Ale było zajefajnie
element52 Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Gratulacje 5 leszczyków A można wiedziec na co łowiłas Bo jak początkujący ze tak powiem gruncista, zawsze był tylko spinning i spinning. (małe zmiany )
madi Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Zanęta własnej roboty karpiowo - leszczowa z pinką; na haczyku 2 sztuki czerwonych + białasek dla blokady Pocieszam się, że nikomu nie brało; ino bacik u sąsiadów wyciągał drobnicę na żywca
trini Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 element52, bękart, mieszanka leszcza i krąpia i tego się trzymaj Madi gratulacje W końcu coś dryga
element52 Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 madi to jeszcze wieksze gratulacje i dzieki za odpowiedz trini po czym sie te bekarty rozpoznaje
madi Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Madi gratulacje W końcu coś dryga madi to jeszcze wieksze gratulacje i dzieki za odpowiedz No dzięki Wam bardzo Zapomniałam o bilansie: znowu rozwaliłam palucha (jak w zeszłym tyg.) - przytrzasnęłam drzwiami od samochodu Mój złamał nakrętkę do mocowania kołowrotka, nowy spławik i w dodatku nabił naszego młodego na haczyk - niegroźnie
trini Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 nabił naszego młodego na haczyk trza było się nie oglądac, tylko zarzucać, może by co większego wzięło
Krzyś xD Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 Odbilem sobie wczorajsze nieudane połowy... Dziś około 30 uklejek, płotek w granicach 20 cm ;D Kolejne miejsce mnie zawiodło, liczyłem na jakieś 30-stki ;P albo i większe. Ogólnie weekend do bani miał być wyjazd na Wisłe/Chańcze a tym czasem nawet nie udało mi sie jednej choćby większej rybki złapać. Tydzień wolnego od ryb sobie robie ;D Ciau ;p Ps. ;P W książkach nie ma benkartów ;D więc jak dla mnie to krąp liczba łusek ponad wszystko ~~ Krzyś
trini Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 W książkach nie ma benkartów w książkach nie ma wielu rzeczy zapytaj jakiegokolwiek ichtiologa, powie ci to samo co ja a nawet więcej
Krzyś xD Napisano 5 Sierpnia 2007 Napisano 5 Sierpnia 2007 zapytaj jakiegokolwiek ichtiologa Nie znam żadnego ~~ Wierze, że to hybryda wygląda na leszcza, no ale taki lajf ;D ..... To tak jak z człekiem... ;p Ale to już inna bajka jejjjjju jak ja bez neta i bez wędki wytrzymam 5 dni ;/ Ale mam nałogi = ] .... ps. ;p może mi ktoś napisze/da linka na pm albo gg jak to jest z tym przyrostem szczupaka przez pierwszych 5 lat. =] Czołem
piotr chorzów Napisano 6 Sierpnia 2007 Napisano 6 Sierpnia 2007 Sobotni poranek czytaj 3:00 wypad na rybki ze spinem , około 4 jestem nad Pogorią brania na paproszki zaczęły się koło 4:30 kilkanaście okoni i o 7 jak w zegarku koniec brań do 8 nawet pyknięcia w efekcie do domu zabrałem 6 szt i wystarczy. O 13 telefon od kolegi jedziemy na ryby o 16 no moja się troszkę skrzywiła ale bez większych problemów tym razem wypad na Chechło koło Chrzanowa posiedzieliśmy do 24 i do domu kilka mizernych brań jeden leszczyk , na trupka nawet nie powąchało.
tomek1 Napisano 6 Sierpnia 2007 Napisano 6 Sierpnia 2007 Z postów o multikach zrobiłem nowy temat, bo zagadnienie ciekawe Tu wracamy do opisów wypraw
WłÓcZyKiJ Napisano 6 Sierpnia 2007 Napisano 6 Sierpnia 2007 bylem dzis na rybach i na stanowisku widzalem cos dziwnego 2 kije polozone na brzegu do nich przywiazana zylka a do zylki duze kawalki miesa co to jest?? pirani w tym stawie nie ma ??
capitan2 Napisano 6 Sierpnia 2007 Napisano 6 Sierpnia 2007 Wczoraj mój pierwszy spining na poważnie ;D na początku łowiłem na ALGĘ 2 i nici później założyłem obrotówkę FINA3 z Mistralla i po paru razach coś mi się urwało przy brzegu kumplom nic nie mówilem żeby mnie nie wyśmiali, za chwilę złapałem pierwszego szczupaka w życiu (53 cm) zdjątko i do wody ale spory kawałek dalej, później trafił sie się sandaczyk nieco ponad 30 centa . Dzień uważam za UDANY (pierwsze wędkowanie w tym roku ) łowiłem w godzinach 19-22
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.