Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dzis bylem chwile na rybkach z kolega wynik: 4 karasie z gruntu i troszke okoni i ploci na splawik. Natomiast moj kolega karpika i tez na splawik troszke okonia i ploci :wink: Kurcze zobaczcie na rany tych karasi :neutral: czy to wina szczupaka?? Bo jak tak to chyba bede musial jechac na spina :cool::lol: Oczywiscie ryby wrocily do wody ;)

Fotki ;)

3e33b90663bb862e.jpg

20356aacb91cc61d.jpg

Moja miescowka ;)

c9b971f73bfbe3ce.jpg

[ Komentarz dodany przez: artech: 17-05-08, 22:52 ]

Witek, pozwoliłem sobie usunąć zdjęcie z karasiami, regulaminu jeszcze nie ma ........ ale zdjęcie było nie smaczne.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witek, a co robią nie wymiarowe okonie w siatce?

Powinienes je OD RAZU wypuścić, a nie przetrzymywać w siatce choćby do zdjęcia.

Tomek, piękny Lin :)

Napisano

Tomek gratulacje

Powinnaś zapytać czy zostały złowione na wodach PZW a nie od razu oskarżać :evil: I jak możesz to mam prośbę do Ciebie: nie zaśmiecaj tematu tylko pisz na PW :evil:
Gość DareczeK
Napisano

Tomek1 - Lin to jest przepiękna ryba , gratuluje prosiaczka !

Napisano
Hej, to nie moje okonie ;) Siatka byla mojego kolegi mi jest nie potrzebna siatka jedynie do zdjec :cool: hmmm okon ma wymiar ?? :roll: Przepraszam za pytanie ale mam od nie dawna karte :oops:

PSGratuluje linka Tomek bardzo ladny :wink:

Napisano
tomek1, piękny, gratulacje
Tomek, piękny Lin
Tomek gratulacje
Tomek1 - Lin to jest przepiękna ryba , gratuluje prosiaczka !
Gratuluje linka Tomek bardzo ladny

Dzięki :wink: Cieszy tym bardziej, że jest to ryba, która bardzo rzadko gości na moim kiju.

Napisano
hmmm okon ma wymiar ??

U mnie ma 18cm. Dzisiaj 2 godziny od 12-14 na Cybinie-dopływ Warty w Poznaniu, na początku miła niespodzianka, bolenie biły jak głupie, ale żaden nie chciał wziąść, jedyne co wzięło to okoń 15cm i od razu do wody wrócił

Napisano
I jak możesz to mam prośbę do Ciebie: nie zaśmiecaj tematu tylko pisz na PW

Po pierwsze to wyluzuj bo siejesz ferment na całym forum, i jak widze nie tylko w tym temacie.

Po drugie z tego co potem napisał kolega Witek, można wnioskować że zostały złowione na wodzie PZW.

A jeśli piszę w temacie JAK DZIS BYŁO NA RYBACH, o rybach które zostały złowione i tu opisane to znaczy, że piszę na temat, i racz się odpierwiastkować od mojej osoby.

a nie od razu oskarżać

widzisz tu jakieś oskarżenie? Bo ja widzę tylko pytanie i stwierdzenie dotyczące tego jak powinno się traktować niewymiarowe ryby.

W temacie co u mnie - wieczorem napiszę bo wybieram się na wieczorne połowy. :)

Napisano

trini ferment to mam wrazenie Ty siejesz, ciagle sie wielce bulwersując na fotke z rybą w domu, o to co kto ma w siatce, co jak wyglada itd itp, ale widocznie jestes przewrazliwiona. okon w niektorych wojewodztwach ma wymiar w innych nie.

a co do dzisiejszej mojej wyprawy:

rzeka Odra w Kędzierzynie kozlu, od 4:30 do 14 , wynik we 2óch z kolega: 3 leszcze 45,45, 41cm , z 10 okoni 15-25 i z 10 płoci tez 15-30 cm, na feederki:) Leszcze i 4 okonie zabrane, reszta pływa. Ogolne slabo zerowala ryba ale jestesmy zadowoleni, zdjęcia poiniżej

http://www.speedyshare.com/137861492.html

Napisano
trini ferment to mam wrazenie Ty siejesz, ciagle sie wielce bulwersując na fotke z rybą w domu, o to co kto ma w siatce

brak słów...

cóż mam nadzieję tylko, że wkrótce będzie gotowy regulamin umieszczania zdjęć na portalu haczyk.pl, i wtedy skończa się takie komentarze

pozdrawiam

Napisano

o mili państwu... jak mawiał prezydent....

temat nazywa się "jak było na rybach" i na tym proszę się skoncentrować.

sprawy fermentu pierwiastkowania itp. uprzejmie proszę przenieść TUTAJ

za co z góry uprzejmie dziękuję.....

Napisano

Wracając do tej sprawy okręg PZW Katowice nie ustalił na swoich wodach wymiaru ochronnego dla okonia , limit dzienny wynosi 5kg :cool: , możliwe że twój okręg takowy wymiar ustalił bo jest to dozwolone.

Pzdr :wink:

Napisano

rzeka Odra w Kędzierzynie kozlu,

Popieram! Dzisiaj zawody właśnie na tym odcinku rzeki :roll:

Nie było najlepiej, bo ... rzeka płynęła "do tyłu" :lol::lol: I zawsze dawałem rybie luz jak wjeżdżałem na rolki... Ale TRENING, i jeszcze raz trening :wink:

W moim sektorze łowili leszcze po 1,5 kg :roll: . Mi niestety kilka większych sie spięło, ale za to piękny okoń na ok 35cm wylądował na brzegu :cool: do tego kilka płoci, leszczyk, i jazik, co w sumie dało mizerne 1190g :roll: . Wynik kolegi z klubu to ponad 5kg i dopiero 6 miejsce :shock: .

Jutro powtórka, tylko że na stawie pobliskim. Zobaczymy jutro jak mi pojdzie :roll: .

Tomek gratuluję dlugo oczekiwanej ryby! :cool:

Napisano

Jak zazdroszczę tym co połowili, ja jestem na razie uziemiony :sad:

Gratuluję panierowanych linów, nie miarowych okoni /tylko skąd wymiar/, tarłowych płoci i leszczy. No i tych kilku ryb bez "etycznych" zarzutów.

Napisano
Jutro powtórka, tylko że na stawie pobliskim. Zobaczymy jutro jak mi pojdzie

Mimo wszystko gratuluję, chociażby chęci wzięcia udziału w zawodach :lol: (mi już niestety przeszło). Życzę powodzenia w dniu jutrzejszym - przysłowiowego "połamania kija" (ale nie takiego jak u mnie) :mrgreen:

Napisano

Nocka z 16 na 17 maja, po dwutygodniowym nęceniu wynik taki sobie ale mogło być gorzej :)

złowiłem jazia 40cm, parę "żyletek" :) a dzisiaj rano na spinning szczupaczka ok25cm oraz pierwszego zamierzonego bolenia :mrgreen: w okolicach 45cm - miałem jeszcze parę brań, jedno poholowane. Po jednym z mocniejszych brań boleń wyłamał mi ster w woblerka i na tym się skończyło gdyż na inne nie chciały brać :)

4cb53a5e2ba6346cm.jpg bfadff2fa26f3227m.jpg

Napisano

U mnie dzisiaj były zawody koła. Nie wypadłem najlepiej bo 6 miejsce na 20. Złowiłem 3740 gr płoteczek i leszczyków. Najlepszy wynik to 7700 a najgorszy 0 gr.

Człowiek całe życie się uczy. Lepszy wynik bym miał jakbym zamiast spławika 0,75 gr założył 2 gramy bo łowiłem w dość głębokim i z dużym dryfem miejscu. Nie przyszło mi na myśl by zmarnować trochę czasu na zmianę zestawu, a to by dało efekt jak u kolegów z lepszymi wynikami.

Tak obok tematu: Trini nie wiem czy dobry skutek by przyniósł konkretny regulamin wklejania fotek. Wielu by nie wkleiło ani jednej fotki z obawy, że coś w nich jest nie tak (panierka, różne wymiary, odrapania, itd).

Tomek 1 - jadę do Ciebie na naukę łowienia lina :lol: Graty i klamoty dla Ciebie.

Napisano
Gratuluję panierowanych linów, nie miarowych okoni /tylko skąd wymiar/, tarłowych płoci i leszczy. No i tych kilku ryb bez "etycznych" zarzutów.

:lol::lol::lol: Dobre podejście.Jestem z Tobą jako "outsider" w tych tematach...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.