witek150 Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Ja dzis bylem chwile na rybkach z kolega wynik: 4 karasie z gruntu i troszke okoni i ploci na splawik. Natomiast moj kolega karpika i tez na splawik troszke okonia i ploci Kurcze zobaczcie na rany tych karasi czy to wina szczupaka?? Bo jak tak to chyba bede musial jechac na spina Oczywiscie ryby wrocily do wody Fotki Moja miescowka [ Komentarz dodany przez: artech: 17-05-08, 22:52 ] Witek, pozwoliłem sobie usunąć zdjęcie z karasiami, regulaminu jeszcze nie ma ........ ale zdjęcie było nie smaczne.
trini Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Witek, a co robią nie wymiarowe okonie w siatce? Powinienes je OD RAZU wypuścić, a nie przetrzymywać w siatce choćby do zdjęcia. Tomek, piękny Lin
galuch Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Tomek gratulacje Witek, a co robią nie wymiarowe okonie w siatce? Powinnaś zapytać czy zostały złowione na wodach PZW a nie od razu oskarżać I jak możesz to mam prośbę do Ciebie: nie zaśmiecaj tematu tylko pisz na PW
Gość DareczeK Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Tomek1 - Lin to jest przepiękna ryba , gratuluje prosiaczka !
witek150 Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Witek, a co robią nie wymiarowe okonie w siatce? Hej, to nie moje okonie Siatka byla mojego kolegi mi jest nie potrzebna siatka jedynie do zdjec hmmm okon ma wymiar ?? Przepraszam za pytanie ale mam od nie dawna karte PSGratuluje linka Tomek bardzo ladny
tomek1 Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 tomek1, piękny, gratulacje Tomek, piękny Lin Tomek gratulacje Tomek1 - Lin to jest przepiękna ryba , gratuluje prosiaczka ! Gratuluje linka Tomek bardzo ladny Dzięki Cieszy tym bardziej, że jest to ryba, która bardzo rzadko gości na moim kiju.
Robal Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 hmmm okon ma wymiar ?? U mnie ma 18cm. Dzisiaj 2 godziny od 12-14 na Cybinie-dopływ Warty w Poznaniu, na początku miła niespodzianka, bolenie biły jak głupie, ale żaden nie chciał wziąść, jedyne co wzięło to okoń 15cm i od razu do wody wrócił
trini Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 I jak możesz to mam prośbę do Ciebie: nie zaśmiecaj tematu tylko pisz na PW Po pierwsze to wyluzuj bo siejesz ferment na całym forum, i jak widze nie tylko w tym temacie. Po drugie z tego co potem napisał kolega Witek, można wnioskować że zostały złowione na wodzie PZW. A jeśli piszę w temacie JAK DZIS BYŁO NA RYBACH, o rybach które zostały złowione i tu opisane to znaczy, że piszę na temat, i racz się odpierwiastkować od mojej osoby. a nie od razu oskarżać widzisz tu jakieś oskarżenie? Bo ja widzę tylko pytanie i stwierdzenie dotyczące tego jak powinno się traktować niewymiarowe ryby. W temacie co u mnie - wieczorem napiszę bo wybieram się na wieczorne połowy.
skydriver Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 trini ferment to mam wrazenie Ty siejesz, ciagle sie wielce bulwersując na fotke z rybą w domu, o to co kto ma w siatce, co jak wyglada itd itp, ale widocznie jestes przewrazliwiona. okon w niektorych wojewodztwach ma wymiar w innych nie. a co do dzisiejszej mojej wyprawy: rzeka Odra w Kędzierzynie kozlu, od 4:30 do 14 , wynik we 2óch z kolega: 3 leszcze 45,45, 41cm , z 10 okoni 15-25 i z 10 płoci tez 15-30 cm, na feederki:) Leszcze i 4 okonie zabrane, reszta pływa. Ogolne slabo zerowala ryba ale jestesmy zadowoleni, zdjęcia poiniżej http://www.speedyshare.com/137861492.html
trini Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 trini ferment to mam wrazenie Ty siejesz, ciagle sie wielce bulwersując na fotke z rybą w domu, o to co kto ma w siatce brak słów... cóż mam nadzieję tylko, że wkrótce będzie gotowy regulamin umieszczania zdjęć na portalu haczyk.pl, i wtedy skończa się takie komentarze pozdrawiam
sinus Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 o mili państwu... jak mawiał prezydent.... temat nazywa się "jak było na rybach" i na tym proszę się skoncentrować. sprawy fermentu pierwiastkowania itp. uprzejmie proszę przenieść TUTAJ za co z góry uprzejmie dziękuję.....
witek150 Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Przepraszam za zamieszanie Powrocmy do tematu i tak bedzie najlepiej
Memphis Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Witek, a co robią nie wymiarowe okonie w siatce? Wracając do tej sprawy okręg PZW Katowice nie ustalił na swoich wodach wymiaru ochronnego dla okonia , limit dzienny wynosi 5kg , możliwe że twój okręg takowy wymiar ustalił bo jest to dozwolone. Pzdr
sandacz Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 U mnie lipa, chyba leszcze "choruja" po tarle, bo tylko 5 sztuk .
hexman Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 rzeka Odra w Kędzierzynie kozlu, Popieram! Dzisiaj zawody właśnie na tym odcinku rzeki Nie było najlepiej, bo ... rzeka płynęła "do tyłu" I zawsze dawałem rybie luz jak wjeżdżałem na rolki... Ale TRENING, i jeszcze raz trening W moim sektorze łowili leszcze po 1,5 kg . Mi niestety kilka większych sie spięło, ale za to piękny okoń na ok 35cm wylądował na brzegu do tego kilka płoci, leszczyk, i jazik, co w sumie dało mizerne 1190g . Wynik kolegi z klubu to ponad 5kg i dopiero 6 miejsce . Jutro powtórka, tylko że na stawie pobliskim. Zobaczymy jutro jak mi pojdzie . Tomek gratuluję dlugo oczekiwanej ryby!
keri Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Jak zazdroszczę tym co połowili, ja jestem na razie uziemiony Gratuluję panierowanych linów, nie miarowych okoni /tylko skąd wymiar/, tarłowych płoci i leszczy. No i tych kilku ryb bez "etycznych" zarzutów.
bboobb Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Jutro powtórka, tylko że na stawie pobliskim. Zobaczymy jutro jak mi pojdzie Mimo wszystko gratuluję, chociażby chęci wzięcia udziału w zawodach (mi już niestety przeszło). Życzę powodzenia w dniu jutrzejszym - przysłowiowego "połamania kija" (ale nie takiego jak u mnie)
Homegeon Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Nocka z 16 na 17 maja, po dwutygodniowym nęceniu wynik taki sobie ale mogło być gorzej złowiłem jazia 40cm, parę "żyletek" a dzisiaj rano na spinning szczupaczka ok25cm oraz pierwszego zamierzonego bolenia w okolicach 45cm - miałem jeszcze parę brań, jedno poholowane. Po jednym z mocniejszych brań boleń wyłamał mi ster w woblerka i na tym się skończyło gdyż na inne nie chciały brać
jarzyna92 Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Ja dziś zaczołem o 18 a skończyłem o 20 i złowiłem 3 karpie 30/40cm i płoć 25cm
tomek1 Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 tomek1, superowski linek Dzięki Jest w tej rybie jakieś takie piękno
macias Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 U mnie dzisiaj były zawody koła. Nie wypadłem najlepiej bo 6 miejsce na 20. Złowiłem 3740 gr płoteczek i leszczyków. Najlepszy wynik to 7700 a najgorszy 0 gr. Człowiek całe życie się uczy. Lepszy wynik bym miał jakbym zamiast spławika 0,75 gr założył 2 gramy bo łowiłem w dość głębokim i z dużym dryfem miejscu. Nie przyszło mi na myśl by zmarnować trochę czasu na zmianę zestawu, a to by dało efekt jak u kolegów z lepszymi wynikami. Tak obok tematu: Trini nie wiem czy dobry skutek by przyniósł konkretny regulamin wklejania fotek. Wielu by nie wkleiło ani jednej fotki z obawy, że coś w nich jest nie tak (panierka, różne wymiary, odrapania, itd). Tomek 1 - jadę do Ciebie na naukę łowienia lina Graty i klamoty dla Ciebie.
chomik Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Gratuluję panierowanych linów, nie miarowych okoni /tylko skąd wymiar/, tarłowych płoci i leszczy. No i tych kilku ryb bez "etycznych" zarzutów. Dobre podejście.Jestem z Tobą jako "outsider" w tych tematach...
artech Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 tomek1, śliczny ten linek, naprawdę super kolorki na tej fotce. Szkoda że liny na spina rzadko biorą
artech Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Dzisiejsze rybowanie http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=81827#81827
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.