Robal Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Wczoraj spinning w godzinach 15:40-19:20 beznadzieja jedno branie nie zacięte mały szczupak zapewne, wypiął się kilka metrów ode mnie. Straciłem 6 z 10 nowych przynęt. Pozdr
maniek Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Lesio, moje graty masz fajne miejsce na węgorki .
tomek1 Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Brania były nad gruntem - jakieś 20-30cm. Dzięki za info. Od wczoraj myślę o próbie ze spławikiem na dzisiejszym wypadzie, bo obserwowałem ostatnio dużą aktywność drobnicy przy powierzchni.
roman gawlas Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Dzisiaj króciutki wypad na trzy godz i efektem tego wypadu jest boluś 58cm kilka brań nie zaciętych i coś miałem chwilkę na kiju ale to nie był boleń, zatrzymanie kilka mocnych szarpnięć i spad, bolenie już są ostrożne i nie biją na ślepo idą za przynętą i albo walnie albo oleje przynętę, bardzo widowiskowe takie prowadzenie przynęty tylko płetwa grzbietowa wystaje i po chwili znika i w parę sekund jest uderzenie lub tylko widowisko. Ato mój dzisiejszy bolesław.
DAWID Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Ja dzisiaj byłem nad Wisłą okolice Józefowa, pogoda piękna, miejscówki także no i pare rybek wpadło, pare okonków i ten Kleń...... oczywiście wrócił do swojego podwodnego królestwa
Homegeon Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 a to przypadkiem nie jest boleń ? masz inne fotki ?
Michcio Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 no proste że Bolek, jak fiks kanada! a wkoncu i ja mam się cyzm pochwalić, mój dzisiejszy przeciwnik mierzył równe 30 cm, co lepsze wziął w samym centrum miasta! na moście na ulicy Focha w Krakowie (rz. Rudawa) przynęta jak widać mepsik 1
roman gawlas Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 a to przypadkiem nie jest boleń ? masz inne fotki ? To jest na pewno boleń, teraz widać jak przeprowadzano egzaminy na kartę,albo
DAWID Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 to klen czerwone płetwy mam inne fotki dam myśle że to kleń sugeruje się czerwonymki , płetwami łapałem juz bolenie i wyglądają całkiem inaczej ......... prosze o opinie
Homegeon Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 to 100% boleń Dawid u nas niestety nie zdałeś
roman gawlas Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Kolego Dawidzie spójż jakie płetwy ma boleń wyżej Twojego postu, i weź poprawkę na słońce, a uwierzysz w Twój błąd
DAWID Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 ok czyli to jest Bolek, uwierze bardziej doświadczonemu wędkarzowi po prostu spojrzałem na płetwy niby czerwone, łapałem na kleniowego woblerka zawsze na niego klenie łapałem i pewnie sobie wkręciłem .......... każdy się może pomylić przecież bardzo podobna ryba prosze o wyrozumiałość
roman gawlas Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Jasne każdy ma prawo do błędu, sztuką jest do niego się przyznać, Tobie się to udało jest ok
maniek Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 to klen czerwone płetwy mNie sugerował bym się nigdy kolorem płetwy ,tak na 100% nie kiedy ryby kolory "gubią" nie kiedy przybierają blady odcień ,a więc czy się kierować w pierwszym rzędzie ,ano budową ciała ,pokrojem łuski nigdy cię nie zwiedzie ,a poniżej kleń ,powiesz też ma czerwone płetwy nic nie szkodzi przypatrzysz się budowie ciała i budowie łuski,a sam stwierdzisz różnice. Twój boleń Boleń Romana Dorzucę jeszcze grubą płoć ,zwróć uwagę jak te trzy gatunki różnią się budową ciała i łuski. Brakuje mi tu jeszcze do kolekcji jazia ale jak znajdę to wstawię.
DAWID Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 tak już teraz na spokojnie popatrzyłem widze róznice po prostu śmignąłem foty szybko wypusciłem rybke w przekonaniu że to kleń i tak już zostało, po waszych postach wiem że to na pewno bolek WIELKIE DZIĘKI
maniek Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 WIELKIE DZIĘKIOK, wież mi ja też bardzo długo uczyłem się rozpoznać gatunki a zwłaszcza te trzy boleń kleń i jazia.
peter Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 A ja jako amator dodam ze odleglosc pionowa pletwy grzbietowej z brzuszna tez graja duza role.
maniek Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 A ja jako amator Ale szkolony amator ,po kursie ,peter, ty opisz w końcu jak się "zdobywa" kartę wędkarską w Niemczech .A tak po za tym to wracamy do głównego tematu
szotornik Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 samym centrum miasta! na moście na ulicy Focha w Krakowie mam tylko takie pytanie czy wolno lowic z mostu ??????? bo zawsze mi mowia ze nie
jeux Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 W zasadzie most to nie budowla wodna i niema ograniczeń most zaliczany jest do budowy drogowej lub kolejowej . Według starych przepisów wolno łowić z mostów nie wiem jak jest teraz . Może ktoś wypowie się właśnie ale ptak fachowo .
Lesio Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 RAPR - par.3 ust.3.4 pkt l - zakaz wędkowania z mostów.
jeux Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Lesio, tutaj troche przesadziłeś nic niema tam o mostach UPS sorry zwracam honor jest -- niewolno z mostów -- w przeprosiny stawiam piwko
bronek Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 witam. ja dzisiaj zaliczyłem szczupaka 62 cm łowiłem na grunt z myślą o leszczach i karasiach . zarzuciłem zestawy i czekam. pisk sygnalizatora a bombka powoli idzie do góry . żadnych tam szarpnięć czy ostrej jazdy. zacinam i czuje ze cos siedzi. szarpie zdrowo mysle może karp . sciqagam powoli a szczuply zachacza o moj drugi zestaw. teraz ciagne szczupaka , zestaw z koszykiem a wszystko to na żyłce 0,18 nie bardzo jak jest podebrac rekami a podbierak schowany w pokrowcu. udało się jedna reka wyjalem podbierak a szczuply na szczescie nie zdarzyl przegryzc żyłki . krótki wypad ale owocny ps. a szukałem go na tej wodzie chyba z tydzien ze spinem i nic. chyba tam wolą białe robale
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.